TOP
Yin yoga retraite in de woestijn, Jordanië
Met Marion Solaki

Jordanië, magische Yin Yoga woestijn retraite, 10 dagen

  /  Jordanië, magische Yin Yoga woestijn retraite, 10 dagen

Jordanië, magische Yin Yoga woestijn retraite, 10 dagen

/ per person
(0 Reviews)

Een magische yin yoga woestijn retraite in de gouden driehoek van Jordanië, Aqaba, Petra en Wadi Rum.

Aqaba aan de Rode Zee

Het blauw van de zee omringt door purperen bergen, de intense kleuren van het onderwaterleven, harde en zachte koralen en de vele tropische vissen hypnotiseren je. De geuren van de kruiden in de souk, het mengelmoes van kleuren en mensen nemen je meteen mee naar een andere wereld.

Petra

Petra, een beetje geschiedenis:

De oude ‘verborgen’ of ‘verloren’ stad wordt ook wel ‘Rozenstad’ genoemd vanwege de kleur van de steen waaruit het is gesneden. De waarheid is echter dat je in de stenen allerlei verschillende kleuren en patronen ziet. Petra was in ieder geval sinds de tweede eeuw voor Christus de hoofdstad van het Nabateese koninkrijk, hoewel het gebied rond Petra al vanaf 7000 voor Christus bewoond is. De Nabateeërs waren nomadische Arabieren die Petra tot het centrum van hun handelsactiviteiten maakten. Ze waren gewend om in woestijnen te leven, in tegenstelling tot hun vijanden, en waren in staat om aanvallen af ​​te weren door gebruik te maken van het bergachtige terrein van het gebied. De Nabateeërs waren bijzonder bedreven in het oogsten van regenwater, landbouw en steenhouwen en zo slaagden ze erin een veilige en welvarende stad te creëren.

De kraampjes met handgemaakte voorwerpen zijn weer gestegen sinds het toerisme begon, maar omdat de site heel dicht bij het origineel is gelaten, voelt het zeker alsof je ver terug in het verleden bent.

‘De verloren stad’ werd in 1812 ‘ontdekt’ door de Zwitserse ontdekkingsreiziger Johann Ludwig Burckhardt. Petra staat sinds 1985 op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is zeker een van de meest indrukwekkende. Het gebruik van de stad als filmlocatie voor ‘Indiana Jones and the last Crusade’ in 1989 heeft de populariteit onder toeristen van over de hele wereld zeker vergroot. De titel van ‘een van de wereldwonderen’ is zeker verdiend. Een bezoek aan Petra zal een ervaring zijn die je nooit zult vergeten.

Wadi Rum

Ook wel genoemd “De vallei van de maan”. Soms vergeleken met mars vanwege de rode kleuren van het zand en de rotsen. Hoewel de Wadi Rum veel toeristen trekt is het gebied zo uitgestrekt dat je er de stilte en de rust kunt vinden voor een magische retraite. Hier ervaar je wat “oorverdovend stil” betekent, geen altijd aanwezige ruis op de achtergrond. Echte stilte om jezelf des te meer te horen. Omgeven door rotsen die bij de zonsopkomst en zonsondergang in goud veranderen. Een rijkdom die voor het oprapen ligt als je het wilt zien.

In deze omgeving leef je het echte Bedoeïenenleven en ontdek je wat de woestijn jou te vertellen heeft. Je leeft in het ritme van de woestijn, je bent dag en nacht in de natuur om terug te komen bij de basis van jouw bestaan. Omringt door de magie van de woestijn, waarin jij je Yin yoga retraite beleeft.

9 Redenen om de magische Yin yoga woestijn retraite te boeken:

 • Je bent toe aan een retraite met gelijkgestemden
 • De stilte in je omgeving en in jezelf vinden
 • De woestijn lokt je
 • Je lichaam met yin yoga herstellen
 • Nieuwe energie krijgen
 • Petra bezichtigen
 • Energie heling
 • Een “broodnodig” cadeau aan jezelf
 • Je hebt een mentale reset nodig om alles weer in het juiste perspectief te zien

Reis door en met Marion van Overveld

Marion van Overveld begeleid de reis en de yin yoga sessies met een bevlogen passie.

Op haar 10de levensjaar is yoga in haar leven gekomen en heeft ze deze nooit meer losgelaten. Een 40-jarige reis door verschillende bekende yogavormen met zijpaden naar de acupressuur, Traditionele Chinese Geneeskunde en reiki heeft haar geleid naar het pad van de Yin yoga.

In verschillende landen zoals Griekenland, Marokko en Nederland geeft ze nu lessen in Hatha- Ashtanga- en Yin yoga.  Solaki yoga is een begrip geworden, Marion verteld je graag het mooie en diepere betekenisvolle verhaal daarachter.

Waarom Yin yoga bij jou past

In deze reis is de keuze op Yin yoga gevallen met een reden: “De bijna meditatieve stille oefening waarbij je je lichaam gewoon voelt openen en de energie door de meridianen voelt stromen. Dit is zo’n geweldige ervaring die ik met zoveel mogelijk mensen hoop te delen. Wees lief voor je lichaam, voed en genees het, luister ernaar = waar het bij Yin om draait.

De fascinerende connectie die Yin yoga heeft met ‘westerse’ anatomie en Chinese Traditionele Geneeskunde (Acupressuur) heeft me geboeid sinds de eerste keer dat ik Paul Grilley hoorde uitleggen waar Yin over ging. Ik ben nog aan het leren, nog aan het ontdekken maar nu klaar om mijn kennis, mijn ervaring te delen. De geweldige energie die je tegenkomt tijdens een stille Yin beoefening en het effect dat het heeft op je lichaam en geest”.

REISSCHEMA

1

AANKOMST IN AQABA

Ontmoeting met de rest van de groep in een hotel in het centrum van Aqaba. Je bent ofwel aangekomen op de luchthaven van Aqaba waar je een taxi naar het hotel kunt nemen (kosten ongeveer 15 JD = 20 €) of je bent al een paar dagen of langer in Jordanië, bijvoorbeeld aangekomen in Amman en hebt misschien de Dode Zee bezocht. Je arriveert dan met een huurauto of taxi (nationale vluchten enkele reis zijn beschikbaar vanaf ongeveer € 100 en voor dezelfde prijs kunt u ook een taxi nemen vanaf de luchthaven van Amman naar het hotel in Aqaba, dat ongeveer 4 uur rijden is door een prachtig landschap).

Aqaba verkennen

Nadat je wat hebt gesetteld en uitgerust, kun je misschien de stad Aqaba verkennen, de Souk bezoeken, de geuren van het Midden-Oosten inademen en zelfs naar het strand gaan en een duik nemen in de Rode Zee. De smaak van Jordanië Samen dineren als groep ergens in een van de lokale restaurants in de buurt van het hotel. Je overnachting is in Aqaba stad.
2

DE OVERWELDIGENDE SCHOONHEID VAN PETRA

Na een vroeg ontbijt worden we opgehaald bij het hotel en naar Wadi Musa gereden, een dorp op 2 uur rijden ten noorden van Aqaba.   Je overnacht in het prachtige Bed & Breakfast, Petra Fig Tree, voor 2 nachten. Optioneel : Jolanda (de eigenaresse van de B&B) is gediplomeerd Touch Pro Chair masseuse en voor 9 JD bent je van harte welkom om de ontspanning te ervaren die door haar vakkundige handen wordt geboden.

Petra

Bezoek aan de historische en archeologische ‘Rose’ stad Petra, gesticht rond 7000 jaar voor Christus. Het is een van de meest spectaculaire plekken ter wereld en haar overweldigende schoonheid zal je zeker verbazen. Vandaag gaan we de stad binnen vanaf de hoofdpoort via de Siq (schacht) om overweldigd te worden door de plotselinge verschijning van de prachtige hoofdtombe 'de schatkamer', waardoor een indruk ontstaat die je nooit zult vergeten. Blijf bij de groep, ga je eigen weg of huur misschien een lokale gids in om wat extra informatie te geven, beklim de trap naar de tombes, lunch. Alles is mogelijk zolang we elkaar om sluitingstijd bij de in-/uitgangspoort ontmoeten.

Yin yoga

Diner in de B&B en als afsluiter een ontspannende Yin yogasessie.
3

WANDELING MET GIDS DOOR DE BERGEN VAN LITTLE PETRA NAAR "HET KLOOSTER" EN VERDER DOOR DE SITE

Een vroege start (8u) voor onze begeleide wandeling van ‘Little Petra’ naar Petra.

Little Petra

Siq-al Barid (ook bekend als Little Petra) betekent letterlijk ‘De koude kloof’ ligt een paar kilometer ten noorden van Petra en de wandeling duurt 3 tot 4 uur door het rotsachtige landschap met spectaculaire uitzichten. Onze gids leidt ons via deze ‘achterweg’ via het klooster, een van de belangrijkste en meest indrukwekkende gebouwen, terug naar het centrum van Petra en vertelt ons iets over de geschiedenis van de verborgen stad Petra die nog steeds niet volledig is ontdekt.

Yin yoga sessie

Na een lange dag die zeker een onvergetelijke indruk zal maken, een heerlijk diner in de B&B en weer een ontspannende Yin Yoga sessie om ons voor te bereiden op het komende avontuur.
4

VAN PETRA NAAR DE WADI RUM WOESTIJN

Ons woestijnavontuur begint vandaag. De beschaafde wereld achter ons laten om ons terug te trekken in de stilte van de rode Wadi Rum-woestijn. Na het ontbijt worden we naar de grootste 'Wadi' (vallei) in Jordanië gereden. In 2011 uitgeroepen tot beschermd gebied en op de UNESCO-werelderfgoed lijst geplaatst. Genieten van een prachtige reis van 2 uur door een landschap van bergen en woestijn.

Welkom in de woestijn

De lunch wacht op ons in het woestijnkamp waar we één nacht zullen verblijven.     Absorbeer de wonderbaarlijke plek waar je je bevindt en het zal je helemaal duidelijk zijn waarom Wadi Rum 'The Moon Valley' wordt genoemd; het adembenemende landschap van rood zand, zandsteen en granieten rotsformaties die je omringen, doet je misschien fantaseren dat je op de planeet Mars bent.

Yin yoga in de woestijn

Genietend van de ondergaande zon op deze wonderbaarlijke plek, verwen je jezelf met de eerste woestijn Yin Yoga-sessie.

Traditioneel diner met zarb

Een traditionele bedoeïenenmaaltijd, 'Zarb', wordt bereid in ondergrondse kuilen, voor degenen die vlees eten.  Daarnaast wordt een buffet met heerlijke vegetarische bijgerechten geserveerd.

Voorspellende dromen?

Die nacht, na zo'n intense ontmoeting met de schoonheid van de Wadi Rum, brengt misschien wel geweldige dromen met zich mee van wat de komende 3 dagen voor ons in petto hebben.
5

DAG 5-6-7: LEVEN OP HET RITME VAN DE WOESTIJN

Magie van de woestijn

De magie van Wadi Rum is niet in woorden te vatten, het kan alleen door onze zintuigen worden ervaren. Je moet het zien, ruiken, voelen en horen. Zie het steeds veranderende landschap, voel de energie opstijgen uit de aarde, ruik de geuren van bloemen en kruiden die worden gebruikt bij het koken, in de bedoeïenen koffie en thee en hoor de stilte.

Het Bedoeïenenleven ervaren

Duik in de volledige ervaring van het leven als een bedoeïen in de woestijn en volg de noordelijke ster het onbekende in. Onze karavaan van Yinlove trekt van de ene plaats naar de andere, vergezeld van een echte bedoeïenengids, zijn kamelen en een jeep voor onze benodigdheden (voedsel, water enz.) en onze bagage.

Overleven in de woestijn

3 Dagen lang zijn we overgeleverd aan de elementen van de woestijn. Het zachte eerste daglicht brengt warmte en daarna de brandende zon, de spectaculaire zonsondergang brengt nacht, duisternis en kou. We moeten onszelf beschermen tegen de elementen, ons eraan aanpassen door lagen kleding te dragen die we kunnen toevoegen of uittrekken. Wind kan zandstormen met zich meebrengen, dus een zonnebril en een sjaal om om ons hoofd zijn noodzakelijke voorzorgsmaatregelen voor reizen in de woestijn. De elementen (5-Elementen Systeem uit de Traditionele Chinese Geneeskunde) zullen ook het thema zijn van onze dagelijkse Yin Yoga-sessies.
6

DE WOESTIJN ONTDEKKEN

De woestijn verkennen te voet of op de rug van een kameel, onderdompelen in het ritme van de woestijn, een bedoeïen worden en alle aardse zorgen vergeten. Geen overlast, alleen genieten van de stilte, rust, natuur en schoonheid. Sommige dagen reizen we langer, soms korter,  alles wordt aangepast aan de groep, daar waar de tijd niet meer is. Leef het ritme van licht en donker. Ontbijt bij het eerste licht. Trek verder naar een nieuwe plek met overweldigende schoonheid. De maaltijden zijn vegetarisch (op basis van een typische lokale melange van kruiden en veel groenten, bonen, linzen, kikkererwten, rijst, kaas en eieren). Buiten slapen, onder een sterrenhemel nadat de zon is ondergegaan en het vuur is gedoofd. De plekken waar we slapen zijn altijd beveiligd door de bedoeïenengidsen die het zand kunnen lezen als een krant. Iedereen wordt voorzien van een matras, kussens en dekens, maar je bent vrij om je eigen slaapzak of reislaken te gebruiken. In de woestijn zijn (verrassing!) geen toiletten aanwezig maar er zal altijd wel een plekje in de buurt zijn om je even terug te trekken. Bedoeïenen maken zichzelf schoon met water, maar je kunt natuurlijk ook papier gebruiken, dat  je daarna meeneemt of verbrand. Een simpele douche is aanwezig om jezelf op te frissen maar in wezen word je langzaamaan één met de natuur. Maak je paden naar plekken waar weinigen je voor gingen, dieper en dieper de woestijn in via de mooiste plekjes in Wadi Rum. Door canyons, over rotsen en zachte zandduinen, soms met uitzicht op onverwachte vergezichten. De woestijn en haar flora en fauna is verbazingwekkend gevarieerd.

Yin yoga sessies, aftemmen op je lichaam

Elke dag minimaal één thema Yin yogasessie, afstemmen op jezelf, je eigen individuele lichaam leren kennen en vertrouwd raken met het principe: ‘Your body, your yoga’. Leer wat meer over de theorie rond Yin yoga, de Traditionele Chinese Geneeskunde 5-elementen en het meridiaanstelsel.

De krachten en vormen van stilte

Gedurende de hele reis kun je ervoor kiezen om zelfstandig te zwijgen of misschien beoefent de groep een bepaalde tijd een vorm van nobele stilte. Er is tijd voor interactie maar ook voor introspectie. Niets is verplicht, alles is mogelijk. In elk geval; de omringende stilte zal je wezen binnendringen, een deel van je worden, op een manier die je je nooit zou kunnen voorstellen. Deze magische energie van stilte die er altijd is, zelfs als mensen spreken. Een ervaring die je waarschijnlijk voor altijd zal veranderen en langzaamaan zul je begrijpen dat het je dieper zal leiden, naar je innerlijke essentie. De kracht van de stilte zal je sterker maken, je zult haar nooit vergeten en altijd bij haar terug kunnen keren in tijden van nood nadat je het hebt meegemaakt.
7

ENERGETISCHE SESSIES EN THERAPIE

Optioneel in Wadi Rum: 4 Energetische sessies door Brenda

Tijdens de dagen in de woestijn is het mogelijk om een ​​extraatje op je reis te kiezen. Verdeeld over de dagen in Wadi Rum, zult u - en misschien andere deelnemers van de groep - genieten van 4 energie sessies en Arabische therapie.

Helende klanksessies met stemvorken

1. Laat je na het eten, wanneer je ontspannen op je comfortabele en warme matras zit, genesteld in warme dekens, je door de helende klanken van de stemvorken verbinden met de zon, de maan en de planeten van het universum. Dompel jezelf onder in een healing met stemvorken, vaak slaap en droom je daarna diep.  De vibratie van het geluid zal je effectief terugbrengen in je eigen natuurlijke balans. Jouw zelfhelend vermogen wordt op gang gebracht.

Geleide woestijn meditaties met en zonder edelstenen

2. Meditatie met edelstenen, die je naar nieuwe hoogten in je leven leiden. Maak verbinding met al je ervaringen uit het verleden. Voel de edelstenen, houd ze vast als je persoonlijke schat, luister naar wat de edelsteen je wil vertellen. Het vertelt je iets over je verleden, je gezondheid, het heden maar ook waar je pad vanaf dat moment verder gaat.

Persoonlijk vision board met schatten uit de woestijn

3. Een nieuwe dag, een nieuwe wandeling, een nieuw woestijnlandschap. In stilte verzamelt iedereen in zijn eigen energie kleine stukjes; stenen, hout, plastic, bloemen of alles wat je vindt en kunt gebruiken voor een persoonlijk vision board. Je zult verrast zijn door wat de woestijn in je handen legt. Koppel je bucketlist aan de voorwerpen die je vindt en creëer zo een artistieke impressie van je wensen, je verleden, heden en toekomst. Duik in je verbinding met moeder aarde via het natuurlijke vision board. Verken & ontdek wat ze je wil vertellen. Deel je vision board met de andere deelnemers, laat je uitleg onthullen wat er aan de oppervlakte moet komen. Daarna worden je stukjes van het verleden met zand bedekt, begraven. Objecten die een speciale betekenis hebben onthuld kun je meenemen.

Arabische therapie, Kasaath hawa

4. Een oude bedoeïenentherapie, 'Kasaath Hawa'. Enigszins vergelijkbaar met de Chinese cupping massage; glazen en vuur worden gebruikt om een ​​vacuüm te creëren op bepaalde triggerpoints om blokkades, stagnatie van de energie die door de meridianen loopt, weg te werken. Het resultaat is een gevoel van volledige ontspanning en een gezonde stroom van energie die ook het lichaam zal stimuleren om gifstoffen te verwijderen.

Energetische sessies, zingeving en mindfulness

De energetische sessies worden uitgevoerd door Brenda die geboren is met helende krachten. Ze combineert bedoeïenentherapieën met westerse technieken om balans te brengen in lichaam, geest en ziel, gebruikmakend van de energie, stilte en rust die ons in de woestijn zullen omringen. De ultieme locatie voor zingeving en mindfulness. Deze energetische sessies zorgen voor een nog intensere ontmoeting met je diepere zelf. Tegen een meerprijs van 100 JD
8

EEN NIEUW BEGIN NA DE LAATSTE RETRAITEDAG

Stille maar energieke dagen zijn voorbij gevlogen en onze karavaan nadert langzaamaan de beschaving. Niet helemaal daar, maar dichtbij, de avond en nacht weer doorbrengend in het woestijnkamp waar onze reis een paar dagen eerder begon.

Vaarwel voor nu maar niet voor eeuwig

Zeg vaarwel tegen de bedoeïenengidsen die over ons waakten en ons de weg leidden, tegen de kamelen die ons droegen en we zullen genieten van een laatste Yin Yoga-sessie in de woestijn, een laatste nacht kijken naar een miljoen sterren aan de hemel, een laatste nacht die magische stilte ervaart.

Betovering die waarheid wordt

Misschien voel je je blij om weer naar een 'normaal' toilet te gaan en in een bed in een tent te slapen, of mis je misschien al de ontkoppeling van het 'normale' leven dat je de afgelopen dagen geleefd had, maar je zult zeker voelen verrijkt door de ervaring, heb je nieuwe vrienden gemaakt met wie je een geweldige, magische, onvergetelijke reis hebt gedeeld door de woestijn, naar stilte, naar onszelf. Je realiseert je misschien al dat je een ervaring hebt gehad die je betoverd heeft en die onbeschrijfelijk, onverklaarbaar is en alleen diep van binnen kan worden gekoesterd. De herinnering aan de woestijn, haar steeds veranderende schoonheid en haar stilte zullen de jouwe zijn om met je mee te nemen. Binnenin jou heeft Wadi Rum een ​​plek gecreëerd waar je naar terug kunt keren wanneer je het nodig hebt.
9

AQABA, RODE ZEE, LANGZAAM TERUG NAAR DE BEWOONDE WERELD

Na het ontbijt reizen we terug naar Aqaba. Om de ‘terugkeer naar de beschaving’ wat draaglijker te maken, zullen we in plaats van in het drukke chaotische centrum te verblijven, overnachten in een rustiger deel van de stad, aan de rand van de Rode Zee. Neem plaats in je hotelkamer, ontspan, neem een duik, geniet van Yin Yoga.

Groepsdiner als afsluiting

Groepsdiner als afsluiting van deze retraite. De impact van de reis kan enorm zijn omdat we onze normale routine van het leven zo sterk hebben losgelaten, emoties kunnen intens zijn en vriendschappen voor het leven kunnen worden geboren.
10

JOUW JORDANIË IMPRESSIE

Aan alle goede dingen komt helaas een einde. De dag om afscheid te nemen van de mensen die samen met jou een mooie herinnering hebben gecreëerd. Misschien reis je nog langer in het prachtige land Jordanië, misschien keer je terug naar huis, misschien heb je wat meer stranddagen. Wat er ook zal volgen, ik weet zeker dat deze reis een eeuwige herinnering zal achterlaten die je voor altijd zult koesteren en die je misschien, net als ik, keer op keer zult beleven.

Naar huis

Als je vandaag vertrekt brengt de chauffeur je tijdig naar het vliegveld in Aqaba of Amman. Wel thuis!  

Data 2022 voor- en najaar:

De data worden later bekend gemaakt

Prijzen vanaf: 

1895 JOD op basis van gedeelde kamer Indien beschikbaar extra voor een eenpersoonskamer: 100 JOD

Inclusief:

 • Al het vervoer in Jordanië vanaf dag 2 t/m 9
 • 9 Overnachtingen met ontbijt 1x hotel Aqaba stad, 1 x Aqaba aan de Rode Zee, 2 nachten in Petra, 2 nachten woestijnkamp Wadi Rum, 3 nachten onder de sterren in Wadi Rum
 • Lunch (box) en diner van dag 2 t/m 8
 • Gids in voor de 2de dag in en rond Petra
 • Woestijnreis met begeleiding van bedoeïenen, jeep en kamelen tijdens onze reis door de woestijn (dag 5, 6 en 7).
 • Dagelijkse Yin Yoga-sessies zoals gegeven door Paul Grilley en sterk geïnspireerd door Jo Phee's Yinspiration-modules. Sessies zijn gebaseerd op de Chinese Traditionele Geneeskunde 5-Elementen en Meridiaan Systeem. Afhankelijk van de behoefte, het tempo, de omstandigheden kunnen yogasessies worden aangepast aan meer ontspannende of meer energieke vormen van beoefening, dit alles binnen de Yin Style.

Exclusief:

 • Vlucht naar Jordanië, Aqaba of via Amman
 • Transport op de dag van aankomst en vertrek van en naar de luchthaven. Taxi van luchthaven Aqaba naar het hotel is ongeveer 15 JOD.
 • Visa en ticket Petra, Wadi Rum via de Jordanpass explorer voor 2 dagen Petra die je online besteld
 • Reisverzekering voor wereldreizen, annuleringsverzekering, ziektekostenverzekering
 • Frisdranken en alcoholische dranken
 • Extra kosten voor vroege aankomst of laat vertrek
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Optionele energetische sessies van Brenda, individueel te kiezen in Wadi Rum of eerder
 • Optionele stoelmassage door Jolanda bij Petra Fig Tree B&B

Basis artikelen om mee te nemen:

 • Yogamat of Yogahanddoek
 • Voldoende (dunne) kleding die je over elkaar kunt dragen
 • Jas en/of warm vest
 • Zonnebril
 • Sjaal (hoofd + nekbedekking)
 • Lippenbalsem
 • Hydraterende crème
 • Zonbescherming