TOP
Wie zijn wij, Jordan Desert Journeys
Kennismaking met jouw reisspecialist in Jordanië

Uw reispecialisten Jordanië

  /  Uw reispecialisten Jordanië
Team Jordan Desert Journeys

Reisspecialisten Jordanië én lokale gidsen Wadi Rum

Jouw reisspecialist in eco reizen met Bedoeïenen in en rond de Wadi Rum woestijn en het andere échte Jordanië. Ontdek de ziel van het lokale Bedoeïenenleven, met een liefdevol hart voor de natuur, paarden, kamelen en andere dieren en de inwoners.

Hoe is Jordan Desert Journeys ontstaan?

Kun je je voorstellen dat Jordan Desert Journeys als vanzelf is ontstaan uit vragen van mensen die zo enthousiast reageerden op Brenda’s verhalen over haar reizen naar Jordanië: “Zo wil ik ook wel naar jouw mooie Jordanië reizen. Kan ik volgende keer niet met je mee?”. Nu zijn wij uw lokale en ecologische reisspecialisten voor Jordanië en laten we u kennismaken met het bedoeïenenleven in Wadi Rum.

Dode Zee Jordanië, wie zijn wij. Jordan Desert Journeys

Zakenreis

Brenda: “Mijn eerste reis naar dit geweldige land is in 2003, een zakenreis omdat ik importeur van het merk La Cure ben geworden, cosmetica op basis van Dode Zee mineralen. Ik wil de mensen in het bedrijf leren kennen en de Dode Zee zelf ervaren, en een beetje rondreizen. Petra, Jerash, Aqaba en Wadi Rum. Het lukt niet om in Wadi Rum te komen… Op de terugweg naar Nederland kreeg ik al meteen heimwee en moest wel terug. In 2005 reizen de eerste gasten met me mee.”

Emigreren naar Jordanië

In 2009 emigreer ik naar de woestijn bij Wadi Rum in Jordanië. Gasten blijven komen, zelfs vaker dan eenmaal. Ik maak verschillende reisprogramma’s, echter de maatreizen zijn favoriet, vooral met meerdaags verblijf in de woestijn.

Beste partner

In 2010 is de eerste ontmoeting met Abdullah Alzwaydeh (Mijn huidige zakenpartner en “broer”). Gezamenlijk hebben we Jordan Desert Journeys gespecialiseerd en verder doen groeien vanaf 2015. Hij sprak toen een paar woordjes Engels en ik nauwelijks Arabisch. Een gezamenlijke goede vriend tolkt, hij is degene die me aan Abdullah voorstelt als de beste lokale gids van Wadi Rum.. We bespraken de organisatie van 2 opkomende paarden tours, die hij zou begeleiden.

Leerschool

Ik maak nog wat omzwervingen door Jordanië, leerde in de diepte met welke mensen je beter niet kunt samenwerken omdat zij hun persoonlijk gewin vooropstellen. Ik raakte dakloos en zink behoorlijk diep om weer op te krabbelen met behulp van de eerder genoemde goede vriend die later helaas is overleden maar mij in zijn gezin heeft opgenomen.

Wie zijn wij, Jordan Desert Journeys

Onze visie over de reizen

 

De ziel van het Bedoeïenenleven, over ons. Jordan Desert Journeys
Kleinschalige en persoonlijke maatreizen, over ons. Jordan Desert Journeys
Maatschappelijke betrokkenheid, over ons. Jordan Desert Journeys
Lokaal en duurzaam, over ons. Jordan Desert Journeys

Bedoeïenen, Abdullah en Brenda

Ons hart ligt in de woestijn en bij de dieren. Met beide gaan we liefdevol om. Het is ons thuis, de dieren zijn onze vrienden. Op reis met ons betekent dat je thuiskomt in ons huis, de woestijn.

Abdullah en Brenda, twee verschillende culturen, die samen hun diepe liefde voor de woestijn, de natuur, met jou willen delen. Abdullah die de woestijn als zijn broekzak kent, de verscholen plekjes die aan het oog van de normale toerist voorbij gaan, weet te vinden, zijn herinneringen aan zijn jeugd graag nog eens verteld. Brenda die de wensen, noden en zekerheden van de westerse gasten begrijpt en weet te “vertalen” naar de nomadische leefstijl van de Bedoeïenen. Die haar hart verloren heeft in de woestijn, een Bedoeïen is geworden en haar passie voor de dieren, de planten, de geschiedenis en het Bedoeïenenleven graag met je deelt.

Authentieke woestijnervaring

Reizen met ons is een authentieke manier om de Wadi Rum woestijn te ervaren, de meest spectaculaire uitzichten en details te bewonderen. Inmiddels spreekt Abdullah Engels, een klein beetje Nederlands en Brenda Arabisch.

Omdat iedere gast uniek is, is iedere reis persoonlijk. Wij draaien niet een vast programma af maar zijn betrokken bij jou. Wij nemen je graag mee naar de bijzondere plekjes om je het echte woestijnleven te laten ervaren. Een voorbeeld: “Heb je in de woestijn ook kruiden?” Abdullah neemt je dan mee naar soms verschillende plaatsen om wilde woestijntijm te plukken en een paar andere medicinale kruiden waar hij thee van trekt en laat proeven. Ondertussen beleef je wel de meest schitterende en afgelegen plaatsen in de woestijn terwijl je ook wat van de highlights gaat zien.

Ontdek de échte woestijn

Je hebt de vaste toeristenroutes in de woestijn. Deze vermijden we zoveel mogelijk om je kennis te laten maken met de rustige, uitgestrekte en intense delen van de woestijn. De woestijn is overal even mooi en afwisselend, we gunnen jou graag deze échte woestijnervaring. Een enkele keer bezoeken we een authentiek levende Bedoeïenenfamilie met hun kudde. Het is niet een standaard gegeven omdat deze families nomadisch rondtrekken en soms ver weg zijn neergestreken. In ons achterhoofd speelt ook de gedachte dat we hen niet willen overladen met toeristen. We respecteren hun leefstijl en willen niet dat zij het als verplichting zien om steeds toeristen te ontvangen. We zien dit als een positieve impact, samengaan met de lokale bevolking maar niet de authentieke tradities laten overspoelen en deze Bedoeïenen overrompelen met het toerisme.

Abdullah en Brenda, wie zijn wij, Jordan Desert Journeys

Abdullah Alzwaydeh

Abdullah is de fijnste partner om mee samen te werken. Hij is geboren en opgegroeid in de woestijn, in een tent met de kudde van zijn vader en moeder. Zijn levenswijsheden heeft hij opgedaan in de woestijn, het heeft hem gevormd tot wie hij nu is.

Abdullah Alzwaydeh. Jordan Desert JourneysAbdullah is het contact met de Jordaniërs, chauffeurs en medewerkers tijdens de reizen. Hij is een geweldige trainer met veel geduld. Ook leidt hij de medewerkers op. Hij neemt de hele logistiek op zich, doet de boodschappen voor zoveel dagen in de woestijn. Bedenkt, ook in overleg wat we gaan eten gedurende lagere tochten. Is een fantastische kok die de heerlijkste maaltijden uit de primitieve woestijnkeuken tovert.

Hij zoekt de te volgen route in de woestijn uit. Als ingewijde weet en vindt hij de mooiste en beste slaapplaatsen in de natuur. Hij is een woestijnman, een Bedoeïen in hart en nieren. Hoewel hij met zijn gezin in het dorp woont, verblijft hij het liefst in de woestijn. Dan ontspant hij, kan de telefoon afsluiten en wordt niet meer gestoord. In de woestijn wordt hij vaak filosofisch en gaat dieper in op levenskwesties. Tijdens de retraites is hij een grote steun om zaken te doorgronden en diepgaande gesprekken met de gasten aan te gaan.

Abdullah’s specialiteit:

Hoewel hij veel specialiteiten heeft ligt zijn passie bij de paarden. Met zoveel liefde en geduld verzorgd en traint hij de woestijnpaarden. Hoewel hij ook een kamelenman is die alles gedaan krijgt van deze elegante maar soms eigenwijze dieren. Met de paarden is hij één. Hij begrijpt ze, de paarden zien hem als een natuurlijke leider. Zijn paarden zijn de beste maatjes met hem, omdat ze weten dat ze gehoord worden.

Talen: Arabisch, Engels en een paar woorden Nederlands.

Abdullah’s aanrader:

“Met de Arabische woestijn paarden de woestijn intrekken. Dag en nacht met hen samen zijn. Slapen onder de sterren. Lange tochten maken. Diep de woestijn intrekken. Paarden zijn zo gevoelig, prachtige wezens met zoveel stijl. De mooiste vergezichten opzoeken, door canyons, langs artistiek gevormde natuurlijke rotspartijen, rotstekeningen, waterreservoirs, over steeds wisselende kleuren zand. Van dieprood, geel tot wit en zwart. Ik laat je de sporen van de woestijndieren ontdekken. Leg je het verschil uit tussen een wolf- en een hondenpoot afdruk. Ik neem je mee naar de kruiden en planten in de woestijn die we plukken om medicinale thee van te maken. Ik laat je mijn woestijn beleven. De woestijn waar ik me tot leven voel komen, me thuis voel en volledig kan ontspannen.”

Brenda van den Brink

Brenda is degene met wie je meestal het eerste contact hebt. Zij reist met de meeste gasten mee de woestijn in, om een retraite te begeleiden, met therapieën, meditaties en healing. Zij is meestal je gids tijdens de paardentochten, soms ook met de kamelen en zij wandelt/klimt met je mee.

Brenda van den Brink, Jordan Desert JourneysInmiddels kent Brenda de woestijn beter dan menig Jordaniër, zo heeft ze een tijd bij de Bedoeïenen gewoond, en 9 maanden in een tent in de woestijn met haar paarden. Ze kan je veel vertellen over het Bedoeïenenleven waar zij inmiddels deel van uitmaakt. Ze houdt van de geschiedenis en weet ook in Jordanië de pareltjes te vinden al ligt haar hart bij de woestijn van Wadi Rum en er omheen.

Brenda’s specialiteit

Omgang met de dieren. In huis zijn er altijd zwerfhonden en katten. Net als Abdullah zijn paarden haar passie. Ze ziet de paarden het liefst in de vrije natuur en doet alles om hen deze wilde, samen met de kudde ervaring te geven. Daarnaast is Brenda geboren met helende gaven. Tijdens de retraites combineert ze therapieën van de Bedoeïenen met westerse technieken om je lichaam, geest en ziel in balans te brengen. Gebruik makend van de energieën en rust in de woestijn voor zingeving en mindfullness.

Talen: Nederlands, Engels, Fries en Arabisch

Brenda’s aanrader:

“Een retraite met paarden, kamelen of wandelingen. Een diepere connectie met je paard, natural horsemanship, om dat als basis te gebruiken om een band op zielsniveau met je paard op te bouwen, om elkaar beter te begrijpen. Tijdens het paardrijden luister ik naar wat jouw paard over jou verteld en geef je dat door. Gedurende de wandelingen en de paarden- of kamelentochten laat ik je soms in stilte lopen/rijden, om zo een diepe connectie met je zelf aan te gaan. Het is zo mooi om jouw positieve veranderingen te zien, mee te maken en te begeleiden, hoe je bent als je net in de woestijn aankomt en hoe je groeit”.

Over ons, Feisal gids. Jordan Desert Journeys
Over ons, Mansour, kamelen gids. Jordan Desert Journeys
Over ons, Abdullah abu Mohammed Jordan Desert Journeys
Over ons, Mohammed, gids. Jordan Desert Journeys
Over ons, Yanal, gids. Jordan Desert Journeys
Over ons, Suleiman, gids. Jordan Desert Journeys
Over ons, Radi abu Sakr, privéchauffeur. Jordan Desert Journeys
Over ons, Ali Al Taqatqa, chauffeur. Jordan Desert Journeys

Wil je als eerste het nieuws over onderscheidende reizen en retraites in Jordanië, tips en nieuwe blogs ontvangen?