TOP
Intuïtieve verbinding met Mirjam Diepenbrock in Jordanië. Jordan Desert Journeys
8 Dagen, 21-28 dec. 2020. Woestijnretraite met paarden. Gast host Mirjam Diepenbrock

Woestijnreis Intuïtieve verbinding Jordanië

  /  Woestijnreis Intuïtieve verbinding Jordanië

Woestijnreis Intuïtieve verbinding Jordanië

/ per person
(0 Reviews)

Deze woestijnreis is één van onze paradepaardjes, eenmalige maar wat een gave ervaring. Een innerlijke zoektocht met het paard als therapeut. 5 Dagen paardrijden. De pure, zelfs helende krachten van de woestijn ervaren. Symbolieken en levensinzichten, intuïtieve verbinding met dieren en telepathie. Met: Mirjam Diepenbrock, Dierencommunicator, Healer en Life Coach.

9 Redenen om deze tour te boeken:

 • Woestijnreis intuïtieve verdieping met moeder aarde
 • Hoogtepunten: Eén van de nieuwe 7 wereldwonderen, Petra bezoeken en 5 dagen paardrijden in Wadi Rum
 • Retraite: Jouw ZIELENREIS onder begeleiding van Mirjam Diepenbrock
 • Aanreiken van symbolieken en boodschappen van (wilde) dieren
 • Wat geven de dieren mee en hoe kun je deze intuïtieve ontwikkeling versterken
 • Persoonlijke ontwikkelingsreis
 • Een woestijnreis samen met lokale bedoeïenen, buiten de gebaande paden, in de woestijn
 • Dit is een verbinding voor het leven, een herinnering voor altijd
 • Prijs 1295 euro bij boeking vóór 1 juni, daarna 1495 euro

Reisbeschrijving

Jouw innerlijke zoektocht onder begeleiding van vierpotige therapeuten

Dieren raken je in je hart zonder woorden. De (wilde) dieren, de paarden in de woestijn zijn onze therapeuten. Zo laten we de wijsheden vanuit de Bron laten we tijdens deze unieke woestijnreis tot ons komen.

Mirjam Diepenbrock, Dierencommunicator, Healer en Life Coach, maakt de vertaalslag wat de dieren en de natuur ons aanreiken om te helen, groeien en transformeren.


Jouw reis naar BINNEN

Tijdens deze woestijnreis, te paard door de Wadi Rum in Jordanië, voel je de trilling van de kleuren van de woestijn, de rotsen en moeder aarde. Proef de mystiek van de cultuur en ervaar het pure leven van de Bedoeïenen. Door deze ervaring ontvang je spirituele inzichten gegeven door de dieren en het Universum.

De paarden dragen ons over de zandvlakte terwijl je de geur van de woestijn ruikt. Voel de verbinding met de elementen en structuren, het leven in de woestijn. Je hoort de oorverdovende stilte die altijd je aanwezige gedachten vertragen. Proef de natuur en ervaar het Bedoeïenenleven als nomade. Je bevindt je midden in de natuur en gaat je leven tot nu toe helder zien. De ziel zal gaan resoneren met moeder aarde. Het is een beleving die je altijd bij zal blijven, een anker voor de volgende stappen op jouw pad in het leven.

Een reis die niet alleen om de mooie omgeving gaat, maar ook om wat het van ons als mens vraagt om los te koppelen van alle zekerheden, alle comfort en luxe die we normaal gewend zijn. We stemmen ons af op het ritme van moeder natuur. Durf jij het aan?

We gaan de puurheid ontdekken door het te ervaren. Hoe puur en verbonden met jezelf kun jij worden?


Ontvang SYMBOLIEKEN en LEVENSINZICHTEN

Het is een reis naar binnen met de lessen van buiten:

Hoe zie jij je zelf en hoe ervaart de woestijn jou?

Wat geven de (wilde) dieren ons mee zodat we hun wijsheden kunnen integreren in ons lichaam en ziel?

Hoe spreken de dieren tot ons en hoe kunnen we onze intuïtieve vermogens versterken?

Wat ervaren we door de fysieke inspanning en waar houden we nog aan vast om maar niet te hoeven ontspannen?

Welke invloed heeft de stand van de zon, maan en sterren op ons als we in de open lucht bewegen en slapen?

Hoe kunnen we verdriet en pijn teruggeven aan de woestijn?

Durf jij je los te laten uit je (on)georganiseerde en beperkende leven? Ben jij die terugkerende dwingende gedachten die tot niets leiden, die zielepijn omdat je niet kunt doen wat werkelijk voor jou is weggelegd en die lichamelijke blokkades nu echt zat? Verbind je met de paarden en de woestijn om jezelf te openen. Om niet alleen bewuster te worden van wie je bent, maar ook te transformeren naar meer liefde in je en verbinding met alles om je heen!

CADEAUTJE!

Voorafgaand aan de retraite ontvang je de online basis cursus Telepathie met Dieren, zodat je de grondbeginselen van dierencommunicatie alvast leert. Deze kun je weer heel goed gebruiken tijdens je woestijnreis.


Paarden zijn de DOLFIJNEN van de aarde

Door de eeuwen heen zijn paarden voornamelijk gebruikt als transportmiddel, als racepaard, showpaard, springpaard, werkpaard, oorlogspaard, circuspaard, zelfs als voedselbron.

Meer en meer gaan mensen zich realiseren dat paarden en levende en overleden dieren ons spirituele inzichten kunnen aanreiken. Het enige wat we hoeven te doen is luisteren.


Luisteren is de RUIS doorbreken

Daar waar de meeste ruis onhoorbaar is. Waar de aarde rood kleurt, de sterrenhemel elke nacht schittert en rotsen eeuwenoude verhalen weten te vertellen. Dat is waar we zelf de stilte in onszelf gaan opzoeken. Hier ontvangen we healing voor de pijn en het verdriet dat we bij ons dragen. De woestijn is geduldig. De stilte en leegte om je heen, nauwelijks prikkels die je beïnvloeden, en het leven in de woestijn vormen samen een krachtige bron om jou bij te staan.


Unieke woestijnreis in december 2020

In december dit jaar organiseert Mirjam Diepenbrock samen met Jordan Desert Journeys eenmalig een woestijnreis naar Jordanië!

We brengen een bezoek aan de verborgen stad Petra en trekken VIJF DAGEN TE PAARD door de woestijn van Wadi Rum. We overnachten in de buitenlucht op een matras met een eigen slaapzak (bij eventuele regen verblijven we in een tent) en kijken elke nacht naar de sterren, de planeten om ons af te stemmen op het universum.

Het is een onvergetelijke reis door de woestijn in gezelschap van jullie met de paarden en de Bedoeïenen. Een reis die je verder zal helpen bij het vinden van jouw pad hier op aarde.

Reviews Jordan Desert Journeys

Dyenne: Retraite met paarden en kamelen

Eenmaal thuis na het zien van alle mooie foto’s realiseer ik me hoe bijzonder de reis, de woestijn en jullie waren. Geweldig was het.

Imke Ligthart (fotografe): Retraite met paarden en kamelen

Lieve Brenda ik ben je ontzettend dankbaar dat je me hebt laten zijn in jou leven. Het is zo bijzonder en het heeft mij zoveel geleerd. Ik zit nog midden in de reis maar ik weet dat ik veel wijsheden verder ben in mijn leven. Het voelt erg logisch dat ik hier ben en misschien vergeet ik je soms in woorden te bedanken, maar ik ben zo enorm dankbaar elke dag en elk moment dat ik hier (in de Wadi Rum) ben.

Naast het leren kennen van de woestijn en de Bedoeïenen vind ik het zo fijn dat ik jou heb leren kennen, je bent zo’n bijzonder en mooi mens, dat gevoel had ik al voordat ik je had gezien.

Deze reis is echt een toevoeging aan mijn leven, niet zomaar een vakantie, dank dat je me dit hebt gegeven. En ook aan Abdullah natuurlijk. Dank voor het mij thuis laten voelen. En ook dank voor de behulpzaamheid bij mijn project, veel beelden heb ik echt aan jou te danken. Jij motiveerde me eigenlijk ook nog om te gaan fotograferen met het plastic ed.

Ik hoop dat ik je op mijn manier ook iets heb kunnen terug geven.

Als de beelden klaar zijn geef ik jou en Abdullah 1 en 2 graag een prent. Als souvenir. (mochten ze het niet aan de muur willen maak ik een boekje, jullie mogen kiezen)

Nu laatste avondje Wadi Rum! Ik hoop echt dat we elkaar snel weer zien en altijd blijven spreken.

Wie is Mirjam Diepenbrock?

Mirjam is geboren in het jaar 1969. Opgegroeid met dieren, die liefde nooit meer losgelaten. Dieren hebben haar ongelukken bezorgd maar ze haalde daar ook haar levenslessen uit. Zo ontdekt ze dat dieren je inzichten geven tijdens je eigen spirituele groei.

Sinds 2002 heeft ze een eigen praktijk opgezet en geeft consulten en cursussen in dierencommunicatie en healing. Vanaf 2006 is persoonlijke coaching met behulp van paarden aan het scala toegevoegd. In 2007 vindt zij haar eigen plek in Zuid-Spanje waar ze leeft met haar zoon en haar paarden, honden en katten. Ze leeft vlakbij Malaga haar droomleven en is bezig haar eerste boek te schrijven voor mens en dier.

Mirjam’s levenswerk is nu samengevoegd in de Animal Soul Academy. Helende begeleiding voor dieren geeft zij 1-op-1 (telefonisch of op locatie), levensinzichten en intuïtieve ontwikkeling geeft ze via de Academy én Life Coaching met dieren op locatie in Andalusië en nu in Jordanië.

“Mijn passie is om mensen met behulp van dieren te helpen transformeren en dieren te ondersteunen bij ziekte of emotionele blokkades. Ik sta open voor ieder zijn/haar levensverhaal en begeleid je graag op jouw eigen unieke pad, samen met de dieren.” https://animalsoul.academy/

Reviews Mirjam Diepenbrock

Marloes:

“Ik ben hoogsensitief en wilde meer contact met ‘boven’, de ziel van de dieren en daarin begeleid worden. Daar heeft Mirjam mij enorm mee geholpen door haar vertrouwen, haar liefde, haar meditaties en visualisaties. Ik ben op dit vlak erg gegroeid. Mijn doel is dus helemaal bereikt.”

Privé aan Mirjam:

“Ik ben door jou Mirjam, bewuster geworden, ben dingen anders gaan inzien, ben anders gaan denken en heb leren ZIJN. Ik voel me zo enorm verbonden met alles om me heen. Velen zijn zich daar niet bewust van, ik nu wél. Wauw zo dankbaar.

Jill:

“Een super lieve rustige en sterke dame! Na ieder gesprek gingen er terug deuren open of ging er een lichtje op of kwamen er nieuwe inzichten. Mijn gemoed was dan ook een heel groot verschil voor en na de sessie.”

Janneke:

Mirjam laat ontstaan wat er mag ontstaan. Open voor verbinding contact en samenspel. Puur en ontwapenend.

Nicole:

“Ik ben een FAN! Zonder zelf mijn levensthema’s te vertellen, omschreef ze precies waar ik zelf mee kampte door het gedrag van de paarden te vertalen. Naast de diagnose, heeft ze ook een healing gegeven! Ik voelde direct de werking!”

 

Bekijk ook de andere groepsreizen!

REISSCHEMA

1

Dag 1 Maandag (21/12/20)

 • Aankomst in Jordanië.
 • Overnachting in Amman.
Aankomst 19.45 uur op de luchthaven bij Amman. Vervoer naar de hoofdstad Amman om daar te overnachten.
2

Dag 2 Dinsdag (22/12/20)

 • Vervoer en bezoek aan Petra.
 • Vervoer naar Wadi Rum.
 • Overnachting in een woestijnkamp.
Na een vroeg ontbijt wordt je opgehaald om je naar de verborgen stad Petra te brengen voor een bezoek aan één van de nieuwe 7 wereldwonderen. Met name de Nabateeërs en later de Romeinen hebben een kunstwerk van tempels, tomben en grotten uit de rotsen gekerfd. Deze plaats is 2000 jaar later gekozen tot één van de nieuwe 7 wereldwonderen en nog steeds een magische plaats om te bezoeken. Ooit was het de ingenieus gebouwde hoofdstad van het Nabateese Rijk.
Je vindt er behalve tempels en tomben ook Romeinse zuilen, een offerplaats, watersystemen, de bijzondere Siq die de stad Petra verscholen houdt. De Nabateeërs waren architecten, handelslieden en beschermers van de karavanen met luxe goederen die over de Koningsweg en de zijderoute uit het Verre Oosten, Yemen en Oman, via Petra verder werden vervoerd naar Damascus en de Middelandse Zee naar Europa.
De rotsen van zandsteen hebben de mooiste kleuren, diep rood, fel geel en alle schakeringen grijs tot zwart, puur natuur. Het is nog steeds een levendige stad, nu met toeristen die zich vergapen aan de kunstwerken, hoewel de stad eeuwenlang verborgen is geweest. Het is flink klimmen en dalen en kilometers lopen om zoveel mogelijk te zien of juist rustig aan om dat wat je ziet, diep op je in te laten werken.
Later in de middag wordt je opgehaald om je naar de Wadi Rum te brengen. De woestijn waar je 5 dagen gaat paardrijden. De eerste nacht slaap je in een woestijnkamp met sanitair.
3

Dag 3 Woensdag (23/12/20)

 • 5 Dagen paardrijden en retraite in de woestijn.
 • Overnachting op mooie beschutte plaatsen ergens in de woestijn.
Start van je paardenreis van 5 dagen door de woestijn. We zoeken zoveel mogelijk de rustige plaatsen op waar je nauwelijks toeristen zult tegenkomen. Af en toe wat highlights die de moeite waard zijn. Iedere dag is afwisselend. Zandduinen, rotsen, bergen, ruige stukken afgewisseld met vriendelijke zandsteen bergen die alle kleuren kunnen aannemen. We rijden door de witte en de rode woestijn. Prachtige vergezichten op open vlakten, door canyons, langs de rotsen, off the road, ook met de paarden. Je ziet rotstekeningen, wateropslagplaatsen door Bedoeïenen, Romeinen en Nabateeërs gebouwd of natuurlijk in de rotsen verborgen. De hele woestijn ligt open, de paarden vinden het heerlijk. Stappen, draven, galopperen, alle gangen komen aan bod. Je gaat een diepe connectie aan met je paard.
In de avond slaap je in de natuur, onder de sterrenhemel, in gezelschap van de paarden. Samen kijken naar de sterren, zie jij die vallende ster/komeet? Maak maar alvast een lijstje met wensen. Wanneer was het voor het laatst dat je de Melkweg hebt gezien?
Iedere dag maken de Bedoeïenen een heerlijke traditionele Bedoeïenenmaaltijd, steeds een verrassing voor je smaakpapillen en iedere dag een andere maaltijd. De Bedoeïenen zijn inmiddels ook bedreven geraakt in het vegetarisch koken. Iedere dag is er een kampvuur waar je je bij kunt scharen. De Bedoeïenen sprokkelen het hout uit de woestijn. Je mag met alles meehelpen. Niets moet, alles mag. Er zijn borstels voor de paarden. Soms worden de hoeven bijgeknipt.
En… elke dag tijdens deze woestijnreis brengt Mirjam je dichter bij je intuïtieve vermogens. Door middel van meditatie, diepe verbinding met je zelf, ontdekking van jouw innerlijke krachten en de inzichten die we vanuit de woestijn en de (wilde) dieren krijgen. Tevens kunnen de paarden ons helpen (de dolfijnen van het land) om ons bij te staan bij levensthema's zoals; verdriet, stress, rouw, keuzes, familie/vrienden, etc. Tijdens het paardrijden maak je al intens contact met je paard. De wind, de paarden, het zand alles praat met ons mee.
4

Dag 4 Donderdag t/m dag 7 Zondag (24/12/20 t/m 27/12/20)

 • Voortzetting van de paardentocht met retraite van Mirjam door de woestijn.
 • Een diepe verbinding met de paarden en de woestijn.
 • De laatste avond in een woestijnkamp met sanitair.
5

Dag 8 Maandag (28/12/20)

 • Laatste ochtend in de woestijn.
 • Afscheid van de paarden.
 • Vervoer naar de luchthaven in Amman.
Nog een laatste moment van woestijnleven voordat je rond 11 uur wordt opgehaald om je naar de luchthaven in Amman te brengen. Vertrek 20.05 uur.

Hoogtepunten, wat te verwachten:

 • Bezoek aan Petra.
 • Life coaching en healing in samenwerking met de paarden en Mirjam Diepenbrock.
 • Je verblijft op de werelderfgoed locaties, Petra en Wadi Rum.
 • Retraite, 5 dagen met paarden.
 • Paardrijden, 5 dagen door de Wadi Rum.
 • Overnachten onder de miljoenen sterren, de Melkweg en de maan.
 • Contact maken met de stilte en magie van de woestijn.
 • Ervaren van de intuïtieve kracht van de paarden.
 • Meditaties en visualisaties.
 • Woestijnrituelen van de Bedoeïenen.

Prijs

Bij nu boeken 1295 euro. Na 1 juni 2020 1495 euro.
Inclusief:
 • Alle overnachtingen inclusief ontbijt, in Wadi Rum woestijnkamp met diner. Tijdens de 5-daagse reis met de paarden in de woestijn, alle maaltijden. (Overnachtingen: 1 x Amman, 2 x Wadi Rum-woestijnkamp, 4 x kamperen in de woestijn).
 • Alle transfers vanaf de luchthaven in Amman tot terug op de luchthaven.
 • Excursies: Wadi Rum, Petra.
 • De retraite van Mirjam Diepenbrock.
 • 5 Dagen paardrijden.
 
Exclusief:
 • Vliegticket.
 • Reisverzekering met werelddekking en risicosport. Annuleringsverzekering.
 • Online te bestellen: https://www.jordanpass.jo/ met je visum, toegangskaart 1 dag Petra en de Wadi Rum.
 • Drankjes.
 • Maaltijden op dag 1; lunch op dag 2; lunch en diner op dag 8.
 • Persoonlijke uitgaven.
 • Fooien.
   

Vlucht

Je boekt je eigen vlucht vanaf Schiphol Airport naar Amman via https://www.transavia.com Mirjam zit zelf ook op deze vlucht. 21 december vertrek 14.05 Amsterdam – aankomst Amman 19.45 28 december vertrek 20.05 Amman - aankomst Amsterdam 00.20    

Groepsgrootte en taal

Aantal deelnemers: 8 personen Het is een internationaal gezelschap (mits deelnemers niet Nederlandstalig zijn) is Engels de voertaal is. Maar de begeleiders zijn Nederlandstalig en kunnen te allen tijde vertalen.

Word je al geprikkeld door reislust naar Jordanië?