TOP
Arabische therapieën en massages in Jordanië
Weldaad in de woestijn

Arabische therapieën en massages

  /  Arabische therapieën en massages

Arabische Therapieën en Massages brengen je nieuwe manieren van helen en genezen met verbluffende resultaten, deels vanwege de holistische benadering. Onderstaand een kennismaking met alle vormen van therapie en massage die je bij Jordan Desert Journeys kunt ondergaan of leren.

Welke therapieën en massages zijn er?

 • Hammam
 • Kasaath Hawa
 • Khiaahh Milhh, Dode Zeezout stempelmassage
 • Kasaath Hawa, geavanceerd
 • Jadestone massage
 • Edelstenen workshop en massage
 • Honing massage
 • Detox en massage
 • Anti-Cellulite massage
 • Dode Zee gezichts- en lichaamsbehandelingen
 • Zandbad therapie

Lees verder wat iedere therapie of massage met je lichaam doet.

Geheime massages?

Het lijkt erop dat de Arabische massages worden bewaard als een goed geheim (hetzelfde als het nieuwe wereldwonder Petra in Jordanië).

Massage is waarschijnlijk een van de oudste therapieën ter wereld. De Arabische massagetechnieken zijn duizenden jaren oud en worden nog steeds gebruikt door de lokale bevolking. Tijdens mijn reizen, samen optrekkend met de bedoeïenen in Jordanië, kwam ik in contact met de intense actie en het resultaat van hun massagetechnieken. Voortbouwend op mijn ervaring als massagetherapeut, heb ik therapieën en Bedoeïenenmassagetechnieken geleerd om jou nu met de eeuwenoude Arabische therapieën en massage-rituelen te laten kennismaken.

De therapeutische massage van de bedoeïenen concentreert kracht. De therapie wordt al duizenden jaren gebruikt om ziekten en pijn te behandelen.

Het is met zekerheid te zeggen dat er al 3000 jaar tevreden klanten zijn.

DODE ZEE

Het verhaal gaat dat de bedoeïenen tijdens haar reis naar de Dode Zee, Cleopatra, de koningin van de schoonheid uit Egypte, hebben vergezeld naar de Dode Zee voor haar uitzonderlijke lichaamsverzorging met het genezende water en de zwarte modder.

La Cure Dode Zee cosmetica, dat wordt gebruikt in onze behandelingen in Jordanië, is net zo eerlijk en natuurlijk als de natuur. Basic, gemaakt door de eenvoud van het leven, een gezond lichaam, een opgewekte geest, een perfecte huid en een grote liefde voor de natuur waar alle ingrediënten voor een gezond leven vandaan komen. Al eeuwen lang is de zwarte modder bewaard door de natuur en geïmpregneerd door het mineraalrijke Dode Zeewater.

EROTISCHE MASSAGE?

Nee, beslist niet!

Arabische massages behoren in de reeks van Chinese en Ayurvedische massages. Allen werden duizenden jaren vóór onze jaartelling gecreëerd.

EEN ARABISCHE MASSAGE ONDERGAAN OF LEREN?

Misschien wil je graag genieten van een Arabische massage? Of misschien ben je een professional en wil je meer weten over onze professionele trainingen? In Jordanië, in Nederland, in België, in Duitsland en in Zwitserland, ontdek de wereld van Arabische massages!

Retraite en energie heling

Heb je interesse om een retraite in de woestijn te volgen dan kom je naast de Arabische therapieën en massage in aanraking met energie heling, meditaties, magnetiseren en meer.

 • Meditaties
 • Heling met paarden
 • Sound healing met stemvorken
 • Heling met behulp van de biotensor
 • Heling met behulp van magnetiseren
 • De energie van edelstenen
 • Creëren van een vision board
 • Wandel coaching in de woestijn
 • Inspiratiekaarten

Alle energie heling dringt door in je onderbewuste en zet je eigen zelf herstellend vermogen aan om vervolgens je zelf te helen.

Meer over de vormen van energie heling en de meditaties.

Meer over retraites in de woestijn.

Hammam rituals and therapyHAMMAM

Hammam-rituelen omvatten een uitgebreide scrub met een speciale scrubhandschoen en zeepmassage. Hammam is niet meer weg te denken in de wereld van massages. Teruggaand naar de basis, voer ik alleen het authentieke ritueel uit Marokko, Turkije en Arabië uit.

Wat doet een Hammam ritueel met je lichaam?

Geschiedenis Hammam

Het Arabische woord hammam betekent letterlijk “warmtebad” of “badkamer”.

Arabieren zijn altijd al meer gecharmeerd van het uitzweten van vuil dan het nemen van baden. Het Romeinse Rijk bouwde prachtige openbare baden in Arabische landen, waar de Arabische badhuiscultuur vandaan komt. Onder invloed van de islam verspreidde de reiniging van het lichaam zich snel omdat de profeet Mohammed (VZMH) de reiniging in de religie integreerde.

In de afgelopen jaren heeft de hammamcultuur zich snel uitgebreid in de westerse wereld.

Indicaties Hammam

Voor iedereen:

 • Die open staat voor een traditioneel reinigingsritueel
 • Wie een oude traditie wil proberen
 • Die een diepe, intensieve reiniging wil ervaren
 • Wie diepe ontspanning van lichaam en geest wil
 • Die meer wil weten over de Arabische / Turkse / Marokkaanse cultuur

Rituelen Hammam

 • Arabisch ritueel uit het Midden-Oosten
 • Marokkaans ritueel vermengd met Afrikaanse invloeden
 • Turks of Ottomaans Ritueel met invloeden van de Oost-Europese landen

Elk deel van de wereld gebruikt zijn eigen hammam-procedure.

Wat gebeurt er?

Stoom

Je begint altijd met 20 minuten zweten in het hammam. Je lichaam zal worden gedoucht, gestoomd en vochtig, klaar zijn voor de behandelingen. Afhankelijk van welke landelijke rituelen je volgt, zal er zeep of niet tijdens het stomen gebruikt worden. Na die 20 minuten is de huid zacht en klaar om een scrub te krijgen om de dode huidcellen kwijt te raken.

Schrubben

Met een krachtige schrubbing is het verbazingwekkend hoeveel vuil kan verdwijnen. De scrub is een essentieel onderdeel van de hammam. Het maakt gebruik van een speciale scrubhandschoen: kessa in Marokko of kese in Turkije. Er zijn veel verschillende soorten van deze handschoenen: de crêpe Marokkaanse kessa heeft meestal een manchet. In Syrië en Jordanië zul je veel zwart brei- of weefwerk zien. In Turkije zie je veel viscose, linnen of wol. Voor elke huid is er een geschikte scrubhandschoen. Zelfs sisal-handschoenen of -ballen worden gebruikt. Die exfoliërende washandjes die je meekrijgt na behandeling gaan lang mee als je ze niet in de wasmachine wast.

Zeepmassage

Onmiskenbaar onderdeel van het hammam-ritueel is de massage met – meestal gebruikte- olijfzeep van hoge kwaliteit. De olijfolie voedt de huid en tegelijkertijd maakt de zeep het lichaam helemaal schoon.

Het ritueel in de Hammam

Hammam betekent warmte verspreiden en bestaat uit drie delen.
1. Het lichaam wordt verwarmd, schoongemaakt en geschrubt met zeep. Dode huidcellen worden verwijderd en de bloedsomloop wordt gestimuleerd. Afval, wordt direct weggevoerd van het lichaam.
2. Je lichaam wordt gewassen met een spons.
3. Het hele lichaam wordt gemasseerd met zeep (een zeer goede wasbeurt).
4. Rusten in een middelwarme kamer, waar je weer op normale temperatuur komt en waar je kunt genieten van een kopje thee.

Hammam, een sensatie voor lichaam en geest.

Kasaath Hawa, Arabische Therapie en MassageKASAATH HAWA

Kasaath Hawa is een massage-ritueel waarbij gebruik wordt gemaakt van glas en vuur om een vacuüm op de huid te creëren dat de energie- en lymfatische stromen reguleert. Het resultaat is ontspanning en ontgifting.

Wat doet Kasaath Hawa met je lichaam?

Geschiedenis Kasaath Hawa

De Kasaath Hawa maakt deel uit van de bedoeïenenerfenis, wat een voorrecht en eer voor mij is om mensen mee te behandelen en over te dragen. De techniek van deze massage wordt doorgegeven van vader op zoon, van moeder op dochter. Als goede vriend van Bedoeïenen, kreeg ik de gelegenheid om deze specifieke techniek te leren, die een diepgaand effect heeft op een therapeutisch niveau.

Indicaties Kasaath Hawa

Preventief effect

In de traditie van bedoeïenen is preventie het hoofddoel. Vanwege de harde en primitieve omstandigheden van het leven in de woestijn is het behoud van de gezondheid van het lichaam een overlevingskans. Dit is de rol van de gemeenschap.

Als we dit overdragen naar onze westerse samenleving, past deze massage perfect omdat we voortdurend streven naar meer en onder excessieve druk leven. In onze gestreste levens ondermijnen we onze gezondheid enorm. Individualisme leidt soms tot isolatie. In onze westerse cultuur missen we deze oosterse menselijke gemeenschap die voor anderen zorgt, handelend op essentiële psychologische en fysieke niveaus.

Kortom, de Kasaath Hawa bevordert de gezondheid: een gezonde geest in een gezond lichaam.

Indicaties

Speciaal geïndiceerd voor de behandeling van pijn, schouderpijn en rugpijn, hoofdpijn, gastro-intestinale symptomen, slechte spijsvertering, pijnlijke menstruatie. Ook nuttig tegen longziekten, met name astma en chronische verkoudheid, griep, hoest.

Kasaath Hawa wordt gebruikt bij de behandeling van cellulitis en voor afslanken, maar ook tijdens ontgiftingsprocessen.

Contra-indicaties

Niet gebruiken op delen van de huid die ontstoken zijn, of in geval van hoge koorts, krampen of bloedingen. Vermijd het behandelen van de buikstreek en de onderrug tijdens de zwangerschap.

Rituelen met Kasaath Hawa

De massage begint met een mineraliserend voetenbad met Dode Zee-kristallen. We voegen rozemarijnkruiden of olie toe die stimulatie en verlevendiging met zich meebrengen.

De spectaculaire en intens werkende glas- en vuurbehandeling volgt, werkend aan de lymfe-, bloed- en energiestromen van het lichaam. Stress, pijn en voelbare blokkades verdwijnen. Je voelt je diep ontspannen, in lichaam en ziel.

Als derde volgt een rugpakking met natuurlijke La Cure Black Mud uit de Dode Zee. Deze modder verbetert de bloedcirculatie, beïnvloedt het onderhuidse vetweefsel en is vochtafdrijvend.

Amber wordt vervolgens op de solar plexus geplaatst. Amber werkt voornamelijk door de solar plexus chakra, als een verwarmend effect op onze hele constitutie. Barnsteen of amber bevordert de vitaliteit, stimuleert je metabolisme, is inspirerend en geeft vreugde. Amber kalmeert reumatische pijnen, maagkrampen en buikpijn, maar is ook nuttig bij verschillende huidaandoeningen, ademhalingsproblemen en allergische aandoeningen.

Terwijl de zwarte modder en barnsteen hun effect bewerkstelligen, wordt uw gezicht verzorgd met massage met drukpunten, een bescherming tegen veroudering.

Het vermindert ook hoofdpijn en slapeloosheid, ontsteking van de voorhoofd- en neusholten.

Wat gebeurt er?

De Kasaath Hawa-massage concentreert zich op de beweging van bloed, qi-energie en lichaamsvloeistoffen zoals lymfe die rond de weefsels in het lichaam circuleert.

Oosterse therapieën stellen dat pijn gerelateerd is aan de stagnatie van deze vloeistoffen. Deze stagnatie kan het gevolg zijn van verwondingen of stress. Door de glazen op de huid vacuüm te laten zuigen, worden energie en bloed naar een plek getrokken waar de storende energie het lichaam door de poriën kan verlaten.

De Kasaath Hawa werkt in op de bindweefsels, waar een enorme activiteit is. Voedingsstoffen uit bloed, afval van cellen, hormonen en zenuwimpulsen zijn veel processen die door het bindweefsel gaan. Het metabolische afval kan dan slakken en pathogenen activeren. Het immuunsysteem wordt overbelast en schade aan lichaamscellen is een feit. Dit maakt veel chronische ziekten moeilijker te genezen.

Deze therapie evolueert naar de meridianen van het lichaam. Meridianen zijn de kanalen in het lichaam waar energie naar elk deel van het lichaam stroomt, naar elk orgaan en elk weefsel. Deze massage is waarschijnlijk de beste manier om de meridianen te openen.

De Kasaath Hawa-massage creëert een vacuüm op de huid en zuigt vloeistof van bloedvaten naar onderliggende weefsels.

Weefsels geven dan hun giftige stoffen af, het lymfestelsel wordt geactiveerd met een reinigende werking. Degene die de massage ontvangt voelt zich daarna lichter en ontspannen. Het vacuüm versterkt de aders, slagaders en haarvaten, waardoor de zuivering wordt geactiveerd. Het stimuleert de huidcellen, die meer zuurstof kunnen opnemen voor een beter cel metabolisme en de huid wordt gerevitaliseerd. Het vermindert striae en verbetert spataderen.

Kasaath Hawa is de beste diepte massage die mogelijk is, omdat is aangetoond dat de werking tot 10 cm onder de huid gaat. De techniek is zeer nuttig en veilig en kan gemakkelijk worden geleerd en geïmplementeerd in gezondheidspraktijken.

Khiaahh Milhh, Dead Sea Salt Stamp massage, Wadi RumKHIAAHH MILHH, DODE ZEE ZOUTSTEMPELMASSAGE

Khiaahh Milhh is een massage die gebruik maakt van Dode Zeezout stempels op acupressuurpunten van meridianen om blokkades te verwijderen en energie te geven aan het lichaam.

Wat doet Khiaahh Milhh, de stempelmassage met Dode Zeezout en mineralen voor je lichaam?

KHIAAHH MILHH, DODE ZEE STEMPEL MASSAGE

De Khiaah Milhh Bedoeïenen Massage is een thermogene (verwarmende) massage met zuivere Dode Zee zoutkristallen van La Cure (meer dan 35 verschillende mineralen). De effecten zijn mineraliseren, opwarmen, ontspannen en het lichaam helen. We gebruiken zout in de vorm van stempels op aangewezen punten van het hoofd, gezicht, nek, schouders, rug, armen en handen, en benen, heupen en voeten. Het is absoluut een techniek om het lichaam gezond te maken en te herstellen van ziekte.

Geschiedenis

De massagetechniek Khiaahh Milhh is gecreëerd tijdens mijn reizen naar Jordanië. Eerst was er het helende water van de Dode Zee en daarna ontmoette ik de Bedoeïenen. Onmiddellijk bewonderde ik hun eenvoudige leven en hun omgaan met gezondheid en ziekte. Door met hen samen te zijn in hun nomadische leven als bedoeïen en hun vrijheid van leven te voelen, werd het gemakkelijk om meer in hun cultuur en dagelijks leven te integreren. Eerst was er de Kasaath Hawa en nu Khiaahh Milhh, technieken die zijn doorgegeven door traditie.

Khiaahh Milhh (vertaling: zoutstempels) geeft het beste van Jordanië: de energie van de hete olie, de mineralen uit de Dode Zee en de behandeling door de bedoeïenen. Wetenschappelijke kennis van de traditionele Chinese geneeskunde ondersteunt de eeuwenoude, bewezen technieken van de bedoeïen.

In het westen leven we te veel met ons hoofd, spraak, de ziel en mentale vermogens. Het trekt teveel kracht naar zich toe, resulterend in een onbalans tussen lichaam en geest. Bedoeïenen zijn met hun overlevingstechnieken in een betere positie om een balans te creëren. Als het evenwicht hersteld is, kunnen we denken en werken vanuit onze natuurlijke intuïtie. Het behandelen van de specifieke punten brengt ontspanning met zich mee door in onderbewuste processen te werken.

Indicaties

Bijvoorbeeld op de hoofdhuid Khiaahh Milhh Massage indicaties: gewone hoofdpijn, migraine, slapeloosheid, hersenbloed tekort of overloop, geheugenverlies, neurosen, afasie, zenuwpijn in de achterkant van het hoofd, trigeminusneuralgie, kaalheid, zwaar hoofd en menopauze problemen . Het verbetert ook in het algemeen de conditie van het haar.

Deze techniek wordt gebruikt voor reuma, maar ook bijvoorbeeld voor het bestrijden van wormen.

Rituelen

We beginnen met een La Cure Salt Bath Voet-therapie om te ontgiften, te ontspannen en nieuwe energie op te doen. Vervolgens een gezichtsreiniging met La Cure Gentle Cleansing Milk. Je huid zal ontdaan worden van onnodige ballast met La Cure Facial Scrub Cream, die wordt gevolgd door La Cure Body Oil Khiaahh Milhh-massage op je gezicht en haar.

Als laatste stappen zullen we een La Cure Cooling Toner Cream aanbrengen, en dan La Cure Essential Moisturizing Cream als hydraterende pakking. We zullen eindigen met klassieke massagegrepen.

We stellen je verschillende niveaus van Khiaahh Milhh Massage voor:

 • Wadi Rum voor gezicht en hoofdhuid
 • Sunrise voor gezicht, hoofdhuid, nek en rug
 • Zeven zuilen van wijsheid voor gezicht, hoofdhuid, nek, rug, armen en handen
 • Onze optimale behandeling is de Petra Khiaahh Milhh-massage, die het gezicht, de hoofdhuid, nek, rug, armen en bene betreft. Naast de reguliere Khiaahh Milhh-behandelingen, voegen we een Dode Zee-kristallen scrub op body en armen toe, de toepassing van La Cure Soothing Scrub Salt mineraliseert en scrubt. Je zult ook genieten van de Dode Zee Black Mud-therapie, je hele lichaam wordt verpakt in La Cure Black Mud.

Wat gebeurd er?

We werken met stempels gemaakt van ongebleekte katoen, gevuld met 100% Dode Zeezout. Warme Massageolie wordt royaal op de huid aangebracht. Het werken op de acupressuurpunten duurt ongeveer 15-20 minuten op elk afzonderlijk deel van het lichaam. Op pijnlijke plaatsen blijft het zout samen met de olie op zijn plaats gedurende 20 tot 25 minuten. Inclusief warme handdoekbehandeling.

Khiaahh Milhh of Zoutstempelmassage gebruikt in een detox-programma

De massage met de stempels op de buik geeft een sterke ontgifting. Er worden veel stofwisselingsprocessen in gang gezet. Deze massage is een uitstekende manier voor allerlei soorten ontgiftingsbehandelingen. De darmfunctie wordt ingeschakeld en het lichaam kan afval verwijderen. De buik is de plaats waar veel van de emoties zijn geregeld. Deze massage kan zeer diepgewortelde processen vrijgeven. Allerhande chronische klachten kunnen worden opgelost met een regelmatige buikmassage.

Voorbeeld: Buik indicaties
Deze behandeling herstelt de eetlust, heelt obstipatie, ontsteking van de maag en verlicht een opgeblazen gevoel. Bij regelmatig gebruik helpt het bij het helen van maagkramp, diabetes, leveraandoeningen, ischias, rillingen, hernia van de tussenwervelschijven, onregelmatige menstruatie en pijn, slapeloosheid, zenuwpijn, hoge en lage bloeddruk. De remedie tegen hik, indigestie, frigiditeit, menopauze problemen, indigestie, opgeblazen maag, jicht, nierziekte, onvruchtbaarheid en galstenen. Het helpt de seksuele kracht te vernieuwen, het bedplassen te stoppen en bevordert de volledige erectie van het mannelijke geslachtsorgaan.

Kasaath Hawa advancedKASAATH HAWA UITBREIDING

Iets om over na te denken.
Dit is onderdeel van de les van de Kasaath Hawa advanced.
Pijn in het lichaam of een lichaamsdeel ontstaat niet spontaan en heeft veel potentiële oorzaken. Pijn kan worden veroorzaakt door fysieke, mentale, emotionele of spirituele invloeden.

Onderzoeksmethode met behulp van Kasaath Hawa en Khiaah Milhh met behandeling.

Wat doet Kasaath Hawa advanced met je lichaam?

KASAATH HAWA UITBREIDING

Pijn in uw lichaam heeft vaak een diepere betekenis. Onbewust van de diepere emotionele betekenis zal deze massage de bron van de punten in het lichaam traceren die de reden geven. We zullen de diepere emotionele oorzaak over die punten uitleggen en zullen met gerichte massage werken om de spanning te verlichten.

Wat gebeurt er?

Werken door middel van Kasaath Hawa en Khiaah Milhh op bepaalde punten om verklaringen te zoeken voor de emotionele betekenis van pijnpunten in het lichaam.

Jade Stone massageJADE STONE MASSAGE

Jade Stone Massage is een diepere dimensie in massage. De “kracht” die door de jade stenen op het lichaam wordt uitgeoefend is fenomenaal. De frequenties ingebed in de steen regelen de uitgebalanceerde frequenties van de lichaamsweefsels die uit balans zijn.

Wat doet de Jade Stone massage met je lichaam?

JADE STONE MASSAGE

Geschiedenis

Jade is een groene edelsteen, de steen van vriendelijkheid, integriteit, wijsheid, moed en zuiverheid.
Ik was geïntrigeerd door de kostbare stenen die de bedoeïenen bij zich dragen of die ze gebruiken voor hun dieren. Bedoeïenenvrouwen dragen allerlei edelsteenjuwelen en gebruiken deze ook voor heling.
Deze Jade Stone-massage is een techniek ontwikkeld in de stilte van de woestijn. Jade werkt op het cellulaire niveau waarmee de resonantiefrequenties in staat zijn om plaatsen te bereiken die uit balans zijn. De harmoniserende kracht van de steen is geweldig. Alle chakra’s zijn weer in balans.

Indicaties

Jade harmoniseert alle chakra’s en herstelt fysieke en psychische onbalans, verlicht hoofdpijn, ontgift de nieren, versterkt de blaas en lever, kalmeert reumatische pijn door het verwijderen van urinezuur, herstelt vitaliteit en geeft leven. Jade werkt vooral goed op de huid.

Jade helpt bij nervositeit, angstgevoelens, stemmingswisselingen en bij zich niet beschermd voelen. Versterkt het zenuwstelsel, verhoogt de weerstand, goed voor luchtweginfecties, versterkt de geest.

Fysiek zal Jade-massage helpen bij hartritmestoornissen, nier-, maag- en menstruatie functie verbeteren.

Contra-indicatie bij hoge koorts.

Rituelen

Er zijn verschillende opties voor een Jade stone-massage. Je kunt kiezen welke rituelen in je programma wilt opnemen.

Zon

 • Heet voetbad met zoutkristallen uit de Dode Zee;
 • Stimulatie van de voedselreflexzones met jade rollers;
 • Het opleggen van de chakra-stenen gedurende 15 minuten;
 • Jade stone-massage n ° 1 met massageolie met Dode Zee-mineralen;
 • Lichaamsontgifting met zwarte modder uit de Dode Zee;
 • Toepassing van La Cure Dode Zee-mineralen Bodylotion;
 • Eindig met het drinken van een glas gerevitaliseerd water met amethist, rozenkwarts en bergkristal.

Mercurius

 • Heet voetenbad met Dode Zee zoutkristallen;
 • Stimulatie van de voedselreflexzones met jade rollers;
 • Toepassing van Jade stenen op de rug, buik, voeten, handen;
 • Toepassing van de chakra-stenen;
 • Totale lichaamsmassage met olie La Cure Dode Zee-mineralenolie en met kleine verwarmde stenen;
 • Eindig met het drinken van een glas gerevitaliseerd water met amethist, rozenkwarts en bergkristal.

Venus

 • Duo-behandeling voor vrienden;
 • Douche met La Cure Dode Zee-mineralen Badgel
 • La Cure dode zeezout peeling;
 • Toepassing van jadesteen op de hartchakra;
 • La Cure Dode Zee mineralen olie voetmassage en jade applicatie.
 • Black Seed olie gezichtsmassage met jade applicatie;
 • Jade stenen applicatie op buik, handen en voeten;
 • La Cure Zwarte modder pakking;
 • Douche, gevolgd door La Cure Bodylotion of Moisturizing crème;
 • Eindig met het drinken van een glas gerevitaliseerd water met amethist, rozenkwarts en bergkristal.

Aarde

 • Douche met La Cure Dode Zee minerale douchegel
 • Total body scrub met La Cure Soothing Scrub Salt met Dode Zee-kristallen en plantaardige olie;
 • Vitale lichaamsmassage met jadestenen;
 • Toepassing van de chakra-stenen;
 • Eindig met het drinken van een glas gerevitaliseerd water met amethist, rozenkwarts en bergkristal.

Mars

 • Stimulerende en herstellende massage met warme jade stenen;
 • Plaatsing van de jadestones intuïtief op de rug;
 • Intuïtief aanbrengen van La Cure zwarte modder met een kwast tussen de stenen;
 • Een waterval met een zachte tikjes met een kleine jadesteen op de geplaatste stenen;
 • Inwikkelen in folie;
 • Rug massage Met La Cure Dode Zeeolie;
 • Eindig met het drinken van een glas gerevitaliseerd water met amethist, rozenkwarts en bergkristal.

Jupiter

 • Ontspannende en verkwikkende massage met Jade Stones en het gebruik van La Cure Massageolie met Dode Zee-mineralen.
 • Het opleggen van de chakra-stenen gedurende 15 minuten.
 • Eindig met het drinken van een glas gerevitaliseerd water met amethist, rozenkwarts en bergkristal.

Saturnus

 • Toepassing van chakra-stenen;
 • Toepassing van bergkristal net boven het droomchakra;
 • Verkwikkende lichaamsmassage met jade rollers;
 • Eindig met het drinken van een glas gerevitaliseerd water met amethist, rozenkwarts en bergkristal.

Uranus

 • Heet voetbad met La Cure Dode Zee zoutkristallen;
 • Stimulatie van de voetreflexzones met de jade rol;
 • Gezichtsverzorging met La Cure Dode Zee-mineralen Cleansing Milk;
 • Toepassing van de jade stenen op de handen en trapeziums;
 • Toepassing van kristallen op de kruin, keel en hartchakra’s;
 • Stimulatie en peeling van de huid met La Cure Dode Zee-mineralen Facial Scrub Cream;
 • Massage van het bovenlichaam en de nek en schouders met kleine jade-stenen;
 • Toepassing van La Cure Dead Sea Black Mud;
 • La Cure Oogcrème, gezichtslotion en dag- of nachtcrème;
 • Eindig met het drinken van een glas gerevitaliseerd water met amethist, rozenkwarts en bergkristal.

Neptunus

 • Volledig bad met La Cure Dode Zee badzout, 250 gram;
 • Vitale lichaamsmassage met jade rollers;
 • Toepassing van de chakra-stenen;
 • Eindig met het drinken van een glas gerevitaliseerd water met amethist, rozenkwarts en bergkristal.

Pluto

 • Hand- en voetbehandeling met La Cure Dode Zee-kristallen, met amethist, rozenkwarts en bergkristal water;
 • Handscrub met La Cure Dode Zee-Soothing Scrub Cream;
 • Jade stenen voetenmassage;
 • Toepassing van jade steen onder de voeten en Jade Stone massage van de handen;
 • Aanbrengen van La Cure hand- en voetcrème met Dode Zee-mineralen;
 • Eindig met het drinken van een glas gerevitaliseerd water met amethist, rozenkwarts en bergkristal.

Wat gebeurd er?

De zachte lichtgroene jade geeft rust, harmonie, wijsheid van het hart, gerechtigheid en bescheidenheid. Jade ontspant het hart en brengt het tot rust. Het helpt bij rusteloosheid en hulpeloosheid en bevordert een goede nachtrust en aangename dromen.

Open voor de wereld van kristallen. Heb je ooit gedacht hoe je gemasseerd kunt worden met hoekige, harde, zware stenen? Neem verschillende stenen van verschillende vormen en gewicht en ervaar hun gevoel. Je zult verrast zijn hoe zacht kristallen kunnen zijn en voelen. Een massage met kristallen combineert de helende krachten van Jade en een intuïtief menselijk contact. Dat maakt de massage uniek in uitvoering. De massage met kristallen is erop gericht om de hele persoon holistisch te behandelen in plaats van alleen het fysieke lichaam.

Jade is in staat om ons te helen van oude gewoonten, evolutie bepaald of verworven in vorige levens en kan ons in een staat van vrede brengen in het nu. Inderdaad, de aandoeningen van het lichaam kunnen heling vinden.

In oude culturen was het duidelijk en voor de hand liggend om met edelstenen en mineralen te werken. We zijn niet gewend om de krachten van de natuur te accepteren omdat we veel dingen proberen te manipuleren naar onszelf. Probeer mineralen en edelstenen als “levend” te zien, je kunt het gemakkelijk waarnemen. Edelstenen en mineralen hebben een groei van eeuwen achter de rug en bevatten veel opgeslagen informatie. Elke steen heeft zijn eigen karakter, afhankelijk van de kleur en frequentie.

Edelstenen workshop en massageEDELSTENEN WORKSHOP EN MASSAGE

Massage met edelstenen. Elke steen heeft zijn eigen kenmerken om fysieke, mentale en spirituele aandoeningen te helen. “Test” welke steen het beste bij je past.

Wat doet edelsteenmassage met je lichaam?

EDELSTEENMASSAGE EN WORKSHOP

Geschiedenis

De wereld van edelstenen is zo rijk dat er voor elke ziekte/klacht (half) edelstenen te vinden zijn. De kennis van de (half) edelstenen in de moderne was bijna weg maar staat weer in de belangstelling. In toenemende mate komen we erachter dat de eerdere kennis van de natuur een waardevolle betekenis heeft, zo nodig in deze tijd. Het voordeel is dat veel (half) edelstenen kunnen worden verwerkt tot sieraden. De technologie gaat snel en sommige kunnen het niet bijbenen. Te veel impulsen, het hele mediacircus met nog meer informatie zorgen ervoor dat velen van ons overbelast raken. Contact met een (half) edelsteen door massage, oplegging of het dragen van een halsketting is een eenvoudige manier om het evenwicht te herstellen. Dat mineralen bepaalde krachten bezitten, is onbetwistbaar bewezen. Dat is de reden dat veel primitieve volkeren, nog steeds verbonden met de natuur zoals de bedoeïenen, deze therapie gebruiken.

Rituelen

Kijk bij de rituelen bij Jade Stone Massage.

Wat gebeurd er?

Via een persoonlijke vragenlijst krijg je meer inzicht in kleurentherapie, chakra’s en de edelstenen. Samen met de coach, beslist u wat de beste edelsteen(en) voor u is/zijn, daarmee wordt de massage uitgewerkt. Aan het einde van de vragenlijst krijgt u meer inzicht van uw coach/therapeut in levensprocessen die momenteel aan de gang zijn.

De gezichts- of lichaamsmassage wordt uitgevoerd en de trillingsfrequenties van de (half) edelstenen herstellen de disbalans in uw lichaam.

Behandeling met edelstenen in de woestijn. Edelstenen worden eeuwenlang gebruikt door de bedoeïenen. Ze droegen en dragen nog steeds de edelstenen om hen te beschermen voor vele ziekten, en om hen te beschermen voor het “boze oog”. Ook om hen te helpen in moeilijke en gevaarlijke situaties.

Er is gelukkig veel belangstelling voor deze vorm van heling. Mineralen en edelstenen zijn eeuwenlang gegroeid tot wat we zien. Elke edelsteen heeft zijn eigen kracht en uiterlijk, een trilling die wordt overgebracht naar het lichaam om evenwicht te herstellen in veroorzaakte blokkades. Elke steen heeft zijn eigen kleur en verhaal.

Via een vragenlijst bepalen we, bijvoorbeeld in een workshop welke edelsteen bij de persoon past. De kans is groot dat er meerdere stenen bij iemand passen. Onze kennis over de edelstenen geeft meer inzicht in de gezondheid van de cliënt en laat zien op welk niveau de cliënt zich op het moment van de sessie bevindt. Naarmate je dieper gaat, bereik je de intuïtieve vermogens en het onderbewustzijn. De wijsheid van edelstenen kan iemand helpen zich verder te ontwikkelen op het levenspad.

Honing massageHONING MASSAGE

Honing Massage brengt de beste voedingsstoffen van de natuur naar het lichaam.

Een intensieve massage waarbij de “kleverige kracht” van honing wordt gebruikt om veel gifstoffen in het bindweefsel te verwijderen en het lichaam weer in gezonde staat te brengen én af te laten slanken.

Wat doet Honing Massage met je lichaam?

HONING MASSAGE

Geschiedenis

Honing heeft een lange geschiedenis. In een Egyptische tombe is er een 3000 jaar oude muurschildering waarop een vrouw honing haalt en lastig gevallen wordt door bijen. Honing is altijd gebruikt als middel voor gezondheid of als offer aan de goden. In het oude Egypte werd het ook gebruikt bij het balsemen. Er zijn ook geschriften uit Tibet waar honing werd gebruikt. In Ayurveda, die tot 5000 jaar geleden teruggaat, wordt honing ook vaaktoegepast. Hippocrates zelf, als boegbeeld van de westerse natuurgeneeskunde, was zeker een voorstander van honing. Tegenwoordig zijn het vooral de Russen en Oost-Europeanen die bekend staan om hun honingmassage.

Honing staat al zo lang bekend om de genezende eigenschappen voor de huid en het haar en vooral voor intern gebruik. In de keuken is het een populair ingrediënt. Honing laat wonden sneller en beter genezen. In het brandwondecentrum wordt vaak honing gebruikt. Het is het niet mogelijk industriële honing te maken. Gelukkig blijft honing echt een veelzijdig product van de natuur.

Indicaties

De honingmassage is effectief tegen reuma, artritis, slaapproblemen, slappe huid, chronische vermoeidheid, menstruatieproblemen, depressie, allergieën, gastro-intestinale symptomen (effectief tegen ziekten veroorzaakt door schimmels, vooral in de darmen), chronische koude, stressvolle omgeving, overwerk, emotionele stress en allerlei soorten druk en negatieve emoties, overmatige vermoeidheid, overspannenheid, cellulitis, hoofdpijn, koude rillingen en hoesten. De honingmassage verhoogt ook de weerstand en vermindert opgezetheid.

Honingmasage wordt vermeden in het geval van honingallergie, zwangerschap, hypertensie, spataderen en in een vegan leefstijl.

Rituelen

De specifieke massage wordt uitgevoerd met behulp van de kleverige eigenschappen van honing. Eenmaal aangebracht op de huid, wordt de honing met de handen verspreid. De honingmassage is perfect voor het diepe (bind)weefsel.

Wat gebeurd er?

Honingmassage is een krachtige massage die de huid sterk doorbloed. Het versnelt het herstel van de spiertonus.

Het is bijzonder efficiënt op de huid, omdat:

 • De honing onmiddellijk wordt opgenomen in de huid;
 • Honing voedt en vernieuwt de huid in de diepte. Je huid wordt sterk en is nog nooit zo zacht geweest;
 • De massagemethode zorgt voor natuurlijke exfoliatie en drainage;
 • Honing verbetert de bloedcirculatie en brengt zuurstof naar de weefsels onder de huid;
 • Het verbetert de warmte-regulering en heeft een positieve invloed op het gehele huid-zenuwstelsel.

Daarom is honingmassage een waardevolle stimulans voor de huidverzorging en het herstel van de elasticiteit.

Honing Massage

– Honingmassage is een krachtige massage die de huid doorbloed en in het bindweefsel werkt.
– Versnelt het herstel van de spiertonus.
– Diepgeworteld stofwisseling gif en afvalslakken worden losgemaakt en verwijderd.
– De honing wordt direct opgenomen door de huid en heelt de organen.
– Honing vernieuwt en voedt de huid in de diepte. De huid is nog nooit zo glad gemaakt, strakker en onweerstaanbaar zacht.
– Honing stimuleert het zelfherstellende component van het lichaam.
– De massagemethode zorgt voor een natuurlijke afschilfering, drainage, verzorging, kalmeert en versterkt.
– Honing verbetert de bloedsomloop en de zuurstofopname in de weefsels onder de huid en in de spieren.
– Verbetert de warmtehuishouding in de huid en heeft een positieve invloed op het gehele zenuwstelsel in de huid.
– Honing Massage is zeer geschikt voor gewichts- en figuurcorrectie!
– Honingmassage is een waardevolle boost in huidverzorging en herstel van elasticiteit.

Deskundigen beloven dat één tot anderhalf uur plezier niet alleen zal helpen de power van je cliënt terug te geven, maar ook een belangrijke rol speelt in de verjonging en heling van het lichaam.

DetoxDETOX

Detox reinigt de huid en de dunne en dikke darm van afval en toxines door een buikmassage.

Een programma dat interne reiniging en externe massage combineert.

Wat doet detox met je lichaam?

DETOX MASSAGE

Geschiedenis

Onze omgeving is nu zo onnatuurlijk en kunstmatig dat we, zonder het te merken, een verarmd derde wereldklimaat werden met essentiële voedseltekorten. Chronische ziekten op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau ontstaan in een land waar alles overvloedig is.

Gezondheid komt van binnenuit en ons gedrag is onze eigen eerste gezondheidswerker. Met het detox-programma kunt u jaren kwaliteit toevoegen aan uw leven door middel van darmreiniging. Het is geen nieuwe techniek, want in de oudheid werden darmspoelingen vaak gebruikt om het lichaam te helpen herstellen. Waarom ze niet meer voorkomen, heeft te maken met de inzichten van de nieuwe westerse geneeskunde (sinds de laatste 150 jaar), denkend in termen van ziektebestrijding in plaats van gezondheidsbevordering.

Maak je klaar voor een grote opruiming van schadelijke plaques die in de loop van je leven aan de darmwand zijn gehecht. Eenmaal kwijt gaat er een hele nieuwe wereld open. Het is nooit te laat om met een darmspoeling te starten. Je zult versteld staan hoe makkelijk de cursus is, welke resultaten je behaalt en hoe mooi je lichaam en huid zullen zijn.

Indicaties

Het detox-programma is bedoeld voor mensen die:

 • Schoonheid van binnenuit nastreven;
 • Op zoek zijn naar een goede gezondheid;
 • Kampen met allerlei vage gezondheidsproblemen;
 • Zich willen ontdoen van oud verzameld afval;
 • Kampen met vermoeidheidssymptomen.

Wat gebeurd er?

Detox bevordert een gezonde en stralende huid door gezonde darmen. Het brengt je schoonheid door middel van interne (darmreiniging) en externe (buikmassage) reiniging. Het verwijderen van gif en afvalstoffen uit de darmen lost veel huidproblemen op bij de oorzaak. De resultaten omvatten: meer fysieke energie, minder stress en een gezonde huid.

Anti-Cellulite-massage Wadi RumANTI-CELLULITE MASSAGE

Er bestaat niet één cellulite behandeling die de juiste is en  afdoende helpt bij de aanpak van cellulite. Omdat cellulite een combinatie van factoren is is het ook onmogelijk dat één soort behandeling zou kunnen helpen.

Wat doet een anti-cellulite massage met je lichaam?

ANTI-CELLULITE MASSAGE

Het is nu tijd om de anti-cellulitebehandeling daadwerkelijk in gang te zetten, aan te pakken en echt vol te houden.

Wij zijn voorstander van een aanpak met producten uit de natuur. De verschillende invalshoeken zorgen voor een tevreden resultaat bij de aanpak van cellulite en versteviging van het weefsel.

Cellulite is niet in één dag gekomen en zal ook niet in één dag kunnen verdwijnen.

Indicaties

Cellulite, panniculose, na afslanken.

Wat gebeurd er?

De vier pijlers waarop de behandeling is gebaseerd zijn:

 1. Massage om het vocht in de cellulite af te voeren, draineren. Massage om het onderliggende vetweefsel te verdelen. Massage om de stofwisselingsslakken af te voeren.
 2.  Gebruik van La Cure Dode Zee zouten om het vocht af te voeren en te mineraliseren. Pakkingen en baden met Dode Zee producten, voor het mineraliseren van de huid. Gebruik van La Cure Black Mud om het lichaam te zuiveren en te verstevigen en voor figuurcorrectie. Gebruik van La Cure Soothing Bath Salt of een Scrub handschoen om een continue verbeterde doorbloeding te creëren. La Cure Bath & Shower Gel om de huid iedere dag te mineraliseren.
 3. La Cure Essential Moisturizing Cream of Body Oil om de huid iedere dag thuis te masseren.
 4. Motivatie van de cliënt om dit plan van aanpak minimaal 1-3 maanden vol te houden. Verandering van beweging, bewezen is dat dagelijkse beweging van de probleemgebieden  in warmte, 38-40ºC een sneller resultaat geeft.
 5. Gebruik van voedingssupplementen die minimaal de dagelijks benodigde hoeveelheden vitaminen, mineralen en spoorelementen garanderen.  Aanpassen van het normale dieet in een uitgebalanceerd zoutarm en vezelrijk dieet en calorierijke tussendoortjes laten staan. Veel water drinken.

La Cure Dode Zee behandelingen en therapieënDODE ZEE GEZICHTS- EN LICHAAMSBEHANDELINGEN

Het zout en de zwarte modder uit de Dode Zee zijn uitermate geschikt om bij massage therapie te gebruiken om de losgemaakte afvalstoffen sneller af te voeren.

Wat doen Dode Zee gezicht- en lichaamsbehandelingen met jouw lichaam?

DODE ZEE GEZICHTS- EN LICHAAMSBEHANDELINGEN

Geschiedenis

Ontdekkingen tonen aan dat mensen 4000 jaar geleden de Dode Zee al hebben bezocht.

Koning David, Herodes, de Romeinse keizer Vespasianus, vele koninklijke leden en reizigers zijn je vóór geweest vanwege de therapeutische en helende eigenschappen van de Dode Zee. Koning Salomon gaf zout uit de Dode Zee aan de koningin van Sheba. Marcus Antonius probeerde zelfs dit gebied te veroveren voor de legendarische koningin Cleopatra, kennis hebbend van de helende en schoonheidsverzorgende eigenschappen van de Dode Zee.

Dat is niet verrassend, rekening houdend met het feit dat de Dode Zee-mineralen vooral beroemd zijn vanwege hun verzorgende, voedende en verzachtende eigenschappen voor de huid.

De Dode Zee mineralen en zouten worden gebruikt voor psoriasis, reuma, astma, artritis, eczeem, stress, hoofdpijn, acne, sproeten, haaruitval, roos , extreem droge huid, eeltvorming, kloven, huidirritaties, stofwisselingsstoornissen, spierpijn, en ter ondersteuning van het herstel van de huid (bijv. na gewichtsverlies). Tenslotte maakt het de huid ook gladder en strakker door de voedende, verzachtende, vocht inbrengende, reinigende eigenschappen en het verbetert de elasticiteit.

Wat gebeurd er?

Pure huidverzorging, met zorg gemaakt uit de wateren van de grootste natuurlijke spa ter wereld, de Dode Zee in Jordanië.
Subtiele verzorging van de huid met effectieve ingrediënten die een goede werking van de huid ondersteunen. De huid zal glanzen, wordt zijdezacht en ouderdomsproblemen worden tegelijkertijd aangepakt.

La Cure biedt een uitgelezen reeks gebruiksvriendelijke en zorgzame producten en behandelingen.
Badzout, scrubs, body wrap met de Black Mud, lichaamsverzorging, handverzorging, voetverzorging, op een natuurlijke manier.

We bieden veel verschillende gezichts- en lichaamsbehandelingen, neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Zand bad therapie, Wadi RumZAND THERAPIE

Zon: De zon schijnt bijna elke dag van het jaar in Jordanië en de temperaturen zijn het beste van maart tot november. Verzamel de natuurlijke vitamine D door massages te nemen onder de zon of met wat beschutting door een boom of rots.

Zand: Het is gemakkelijk om de rust te vinden in het woestijnzand. De woestijn werkt als een therapie, aardt je en herstelt de systemen van het lichaam. Elke voetafdruk heeft een betekenis en zal snel weg zijn met de wind. En wist je dat een wikkeling in het warme woestijnzand (reumatische) pijn uit het lichaam verdrijft?

Wat doet zandtherapie met je lichaam?

ZAND BAD THERAPIE

Geschiedenis

De oorsprong van zandtherapie of zandbad gaat terug tot de oudheid. Oude Grieken en Romeinen behandelden reuma door het lichaam van de patiënt, van de borst tot voeten, onder te dompelen in heet zand. Zand is echter ook goed voor andere problemen.

Indicaties

Zand verbetert de tekenen en symptomen van reuma en artrose. Het helpt echter ook bij het consolideren van fracturen, versnelt het genezen van dislocaties en verstuikingen, verlicht huidaandoeningen en allergieën, werkt aan ontstekingen van de luchtwegen en werkt tegen osteoporose.

Contra-indicaties

Zij die lijden aan nieraandoeningen, diabetes, hartaandoeningen, hyper- en hypotensie, hyperthyreoïdie, spataderen, kleine kinderen en zwangere vrouwen.

Zand

Zand heeft opmerkelijke therapeutische eigenschappen door de verschillende mineralen in het zand. Van kwarts tot silicium en kalksteen en restanten van mineralen die in zeewater aanwezig zijn, zoals natrium, magnesium, kalium, jodium, chloor en calcium, die via osmose het lichaam binnendringen. Zandbaden (of zandtherapie) combineert de gunstige effecten van warmte met die van mineralen. Er wordt zeer heet zand gebruikt (48-60 ° C), maar het verbrandt het lichaam niet en geeft de warmte geleidelijk af, waardoor de poriën van het lichaam de warmte kunnen opnemen zonder extreme temperatuurveranderingen te ondergaan. De gemiddelde tijd van een sessie varieert van 20-40 minuten. Ongeveer vijftien sessies met zandtherapie worden normaal voorgeschreven en kunnen alleen tijdens de warme zomermaanden worden uitgevoerd, meestal van mei tot eind september.

Wat gebeurd er?

Na een douche ligt de cliënt op zijn / haar rug en wordt ondergedompeld in het zand, tot aan de borst, in een gat van 20 – 30 cm diep.

De beste tijd voor een sessie is tussen 11 en 16 uur, wanneer de zon en de voordelen van de warmte het sterkst zijn.

De cliënt zal zich daarna ontspannen in een warme kamer of in de warme schaduw terwijl hij / zij is bedekt met een dik laken om te zweten. Daarna volgt de herstelfase die bestaat uit douchen en ontspannen.