TOP
Heling door het energieveld
Tijdens een woestijn retraite of op afstand

Energie heling en meditaties

  /  Energie heling en meditaties

Retraite energie heling en meditaties

Bij een retraite in de woestijn kom je naast de Arabische therapieën en massage in aanraking met verschillende vormen van energie heling, meditaties en inspiratiekaarten.

 • Heling met paarden
 • Sound healing met stemvorken die in overeenstemming zijn met het universum, de chakra’s. De mystieke Solfeggio tonen en enkele andere krachtige tonen zoals de heler Cheiron, de Master, Creatie, Schumann resonantie en de zwarte maan.
 • Heling met behulp van de biotensor
 • Magnetiseren
 • De kracht van edelstenen
 • Support
 • Inspiratiekaarten
 • Meditatie

Alle energie heling zet je eigen zelf herstellend vermogen aan om vervolgens je zelf te helen.

Meer over de Arabische Therapieën en Massages.

Meer over retraites in de woestijn.

Waarom energie heling?

 

Alles is energie, jij, alles in je omgeving maar ook ogenschijnlijke gemaakte dingen als een tafel en een stalen paal en muziek. Ken de kracht van woorden en emoties.

Je hebt positieve en negatieve energie, energie die goed is voor je lichaam en energie die negatief is voor je lichaam.

Zelf heb je daar grote invloed op. Vergeet nooit dat je lichaam een enorm zelfhelend vermogen heeft als je je omringt met de goede energieën. Helaas is omgekeerd ook het geval, omring je je met negatieve energieën dan kunnen deze je ziek maken.

 

Hoe werkt energie heling?

 

Schumann resonantieEnergie is vibratie, trilling. Deze bewegende vibraties kun je inschalen in een grafiek en zo krijg je frequenties, de golfbeweging van de trillingen. Eigenlijk zijn we zelf elektriciteit centrales maar ook wifi modems. Zoals je met een telefoon met de hele wereld kunt bellen, zo kun je met deze energie jezelf helen en met jouw frequentie de hele wereld in beweging zetten. Stem je jouw innerlijke radio af op de juiste en zuivere frequenties dan klinkt jouw muziek helder en heeft een breed bereik.

Als wij onszelf zien als een energielichaam verbonden met het elektromagnetische veld van de aarde dan zijn de mogelijkheden ongekend. Zie de Schumann resonantie foto.

 

 

Survivor 

Je lichaam is veel groter dan je kunt zien. Jouw energie straalt uit naar je omgeving. Het vormt een soort “schild” om je heen. Zit jij goed in je vel, fysiek, psychisch, emotioneel en spiritueel dan is jouw “schild” intact. Hapert er het een en ander in je lichaam dan vertoont het schild “gaten”. Denk hierbij niet alleen aan lichamelijke ziekten maar ook aan onverwerkte omstandigheden, geestelijke aandoeningen, emoties waar je moeilijk mee kunt omgaan. Alle emoties mogen er zijn. Het is jouw beslissing hoe je er mee omgaat. Net als met ziekte of dingen die je aangedaan zijn. Je mag best even slachtoffer zijn om dingen te verwerken, maar blijf je je voordoen als slachtoffer dan kom je nooit verder. Zie je jezelf als overwinnaar van iets dat is gebeurd, als overlever (survivor) van stressvolle situaties dan ben je op weg om je zelf te helen.

Omdat…de intentie die je uitzend komt altijd bij je terug, vroeg of laat. En jij bepaald zelf wat je uitzend.

 

Waarom in de woestijn?

Retraite in de woestijn Wadi RumBij ons kom je in aanraking met verschillende vormen van energieheling die het zelf herstellend vermogen in jou stimuleren of resetten. Vormen die er altijd al waren maar die men je wilde laten vergeten om je te kunnen behandelen met wat de moderne geneeskunde/medicijnkunde je te bieden heeft. En met wat je kunt kopen aan “voedingsmiddelen”. Ik zeg niet dat alles wat modern is verkeerd is maar als je eenmaal terug gaat naar wat de natuur je te bieden heeft dan zie je dat veel echte gezondheid weer terugkeert. Jij kunt er niets aan doen, dat wat normaal lijkt eigenlijk de wereld op z’n kop is. Zo ben je opgegroeid, met commercials dat iets goed is voor jou, terwijl eigenlijk het tegenovergestelde waar is. Het is even slikken dat je zo in de maling bent genomen maar jij kunt vandaag nog de beslissing nemen om terug te gaan naar je authentieke zelf, zoals je bent voorbestemd, zonder de ruis van de “verkeerde” goede bedoelingen.

 

Me beseffend dat het allemaal zo simpel klinkt, zeker als je veel te lijden hebt van een ongeneeslijke ziekte of aandoeningen die je levenskwaliteit ondermijnen. Weet dat er genoeg mensen als jou zijn die zichzelf hebben genezen door anders naar hun ziekte te kijken en totaal anders zijn gaan leven. Met de helende energieën die beschikbaar zijn en met een energierijk voedingspatroon uit de natuur.

 

In de stilte van de woestijn voel je makkelijker de energie van je omgeving. Veel prikkels uit je dagelijkse leven zijn niet aanwezig. Je leeft met de dag en de nacht, zonder tijd. Je voelt de zon op je huid en je bent omgeven door de sterren in de nacht. In deze omgeving kom je makkelijker bij jezelf en wat er zich in je afspeelt. Je zintuigen openen zich makkelijker en versterken je beleving.

 

De stilte opzoeken en de stilte in jezelf vinden voor alle antwoorden

 

Vergeet even al je kennis uit boeken, tv en andere media. Wil echt de waarheid over jezelf, je omgeving en de wereld leren kennen, kom dan terug bij je onder- onbewuste waar alle wijsheid ligt opgeslagen. De stilte in jezelf, de liefde die in je hart zit, wat jouw emoties betekenen, de verbinding tussen alle vitale cellen in jouw lichaam. Je weet veel meer dan je ooit kunt vermoeden.

 

De hieronder genoemde vormen van energieheling zijn een katalysator om dichter bij jezelf te komen. Eeuwenoude vormen van energieheling waar de vroegere mens al beschikking over had. Ze helpen je om dat stukje vergeten bewustzijn terug te claimen dat al van jou is.

Op reis door verschillende vormen van energieheling in de woestijn of op afstand

 

-Heling met paarden

 

Heling met paarden, Wadi RumPaarden zijn prachtige gevoelige wezens. Het is een prooidier dat zal vluchten als er gevaar is. Ze zijn gespitst op hun kudde en omgeving. Samen hebben ze meer kans om te overleven. Door ondoorzichtige draadjes zijn ze verbonden met elkaar, met hun omgeving en met de mensen in hun buurt. Ze pikken direct emoties, gedachten en overtuigingen op die de mens onbewust uitzend. Hoewel de mens geen paard is, vertrouwen ze jou om op dat moment op te nemen in hun kudde en ben je een deel van hen. Daarom kunnen ze je meteen confronteren met iets dat onzichtbaar is voor jezelf door een bepaalde reactie te vertonen. Het is aan ons om de “taal” van het paard te begrijpen, te voelen, om jou te vertellen wat er in het paard omgaat. En paarden kennen niet zoiets als een leugen. Ze zijn puur, ze leven in het moment en “vertellen” je alleen jouw waarheid op dat moment. Via telepathie en via hun gedrag omdat ze jouw energie oppikken.

Daarom zijn paarden zo goed in te zetten bij heling, mits je erkent wat er bij jou gaande is. Behalve dat ze je energie kunnen voelen kunnen ze ook je helers zijn. Zij zenden de energie uit die jij op dat moment te kort komt om je te helpen jezelf te helen. Dat kan een emotie zijn, een gebeurtenis waarmee je ooit geconfronteerd bent en zelfs ziekte. Juist doordat ze onze taal niet hardop spreken kunnen ze zonder woorden precies datgene “aanraken” en helen wat jou dwars zit en zo je kwaliteit van leven verbeteren.

-Sound healing met stemvorken

Welke in overeenstemming zijn met het universum, de chakra’s. De mystieke Solfeggio tonen en enkele andere krachtige tonen zoals de heler Cheiron, de Master, Creatie, Schumann resonantie en de zwarte maan.

 

Sound healing met stemvorken in de woestijnSound healing met stemvorken blijkt een vorm van heling die veel meer doet dan je in eerste instantie als je met de stemvorken in aanraking komt kunt vermoeden.

De resonanties, trillingen die de stemvorken in je lichaam te weeg brengen, werken soms dagenlang door in de cellen van je lichaam door alleen maar naar de klank te luisteren. De zuivere helende tonen waarin de stemvorken zijn gestemd hebben allemaal een verschillende werking op het lichaam. Tijdens het klank-bad laat ik je luisteren zonder dat je weet wat de stemvork doet. De stemvorken die je aanspreken houd je op je lichaam om zo de vibraties door je hele lichaam te voelen. Nadien vertel ik je wat de gekozen stemvorken op hebben gewerkt. Omdat de stemvorken allemaal helende klanken zijn, werkend op niveaus in je lichaam waar je soms niet van bewust bent, kan “oud zeer”, maar ook bijvoorbeeld pas ontstane heftige pijn geheeld worden. Cymatics Shobak Castle

Wat me enorm fascineerde is dat je stemvorken op oude kathedralen kunt tegenkomen, net als de cymatic patronen op gebrandschilderde glas in lood ramen en bewerkte plafonds. Alsof het plaatsen van heling waren. Deze oude vormen van heling gaan een steeds belangrijker plaats spelen in onze samenleving. In de stilte van de woestijn wordt jij aangeraakt met de klanken die altijd al in het universum waren en jou lichamelijk, psychisch, emotioneel en spiritueel weer in de staat te brengen die je ooit was. Voordat je met de wereldse pijn in aanraking kwam.

-Heling en onderzoek met behulp van de biotensor

 

Energie heling met de biotensor in de woestijnMijn biotensor, een roede met voelspriet en kruiskop op een handvat vangt trillingen op van mens en dier en van de omgeving, zet ik op 5 verschillende manieren in:

 1. Om het lichaam te onderzoeken waar onregelmatigheden zitten.
 2. Om te testen of bepaalde producten goed of niet goed voor je zijn.
 3. Om vragen te stellen.
 4. Om te helen.
 5. Om water en leylijnen te vinden.

Voor mij is de biotensor een prachtige aanvulling omdat er zoveel mogelijkheden zijn. Soms is het voor de persoon moeilijk de vinger ergens op te leggen en dan kan de biotensor uitkomst bieden om in het onderbewuste van iemand de antwoorden te verkrijgen. De biotensor werkt volledig in jouw energieveld.

-Magnetiseren

 

Magnetiseren in de woestijnIs het intunen van de massage therapeut op het overal aanwezige elektromagnetische veld van de aarde. Het doorzenden van deze energie naar iemand anders gebeurd met de handen.

De handen worden in het energetische veld om je lichaam bewogen, dicht bij de huid. De universele energie die zo in je lichaam komt helpt je om het helingsproces van lichamelijke, emotionele, psychische en spirituele klachten zelf in gang te zetten. Het is een liefdevolle energie die je net dat zetje in de goede richting kan geven. Overigens is er ook een meditatie, de Schumann meditatie die je dagelijks doet om jezelf te reinigen van alles wat je niet meer nodig hebt of je ontregelt. En je vervolgens vult met een helend licht.

Magnetiseren is zo oud als de tijd. Iedereen kan het, ik (Brenda) wist niet dat ik het kon maar mijn cliënten wezen me er op. Daarna kon ik verklaren waarom mijn magneetkaart om de deur van mijn praktijk te openen, het steeds niet meer deed. Mijn handen worden naar de oorzaak van een probleem getrokken, een soort van telepathie, om daar de elektromagnetische energie door te geven.

-De kracht van edelstenen

 

De kracht van edelstenen in de woestijnDe kleur, de vorm, het mineraal, de hard- of zachtheid, de warmte- of kou-uitstraling van de halfedelstenen werken op je in. Dat heeft weer alles met energie te maken want iedere edelsteen straalt een energie uit die wel of niet bij je past. Tijdens een retraite in de woestijn doen we een edelstenensessie die meer inzicht kan geven over jouw verleden, heden en waar je pad naartoe leidt.

De edelstenen kunnen ook ingezet worden tijdens een massage waar hun krachtige helende energie de massage ondersteunt en je zo op onbewust niveau een extra duwtje geeft voor heling.

-Support

Support retraite in de woestijnBij alles wat er mag zijn, mag vrijkomen en losgelaten mag worden aan emoties en overtuigingen. Jij mag de regie in eigen handen houden, wetend dat alle antwoorden in jezelf liggen. Soms heb je net dat steuntje in de rug nodig naar de volgende fase in jouw levensproces. Of om er gewoon te “zijn” om jou te horen en vragen te stellen om je een breder perspectief te geven. Of om je te ondersteunen met één van de energie healings om dat wat zich aandient bij jou te verwerken en verder te kunnen.

-Inspiratiekaarten

 

Inspiratiekaart voor inzichtEen kaart trekken voor het inzicht van die dag, die je meeneemt in je gevoel en gedachten om de wijsheid van de kaart op je in te laten werken, soms krijg je een inzicht, soms is het een ondersteuning op het pad waarop je je beweegt. Soms zit je met een prangende vraag waar je meer over wilt weten. Dan kun je eerst je intentie zetten en dan de kaart trekken. En soms denk je wat moet ik met deze kaart, deze past totaal niet bij me. Vaak krijg je een richting waarin de oplossing kan liggen. Het gebeurt dat ook de onmogelijk gekozen kaart pas later op z’n plek valt omdat je bewustzijn en dan klaar voor is en zich herinnert. Juist in de stilte van de woestijn, als het binnen jou rustig wordt, alles letterlijk en figuurlijk ver weg is, krijg je de mooiste inzichten, dromen en ideeën. De inspiratiekaarten kunnen je daarbij helpen, want het is jouw energie die de kaart kiest.

-Vision board

 

Vision board met woestijn materiaalTijdens een woestijn wandeling, verzamelt iedereen in stilte, in eigen energie, objecten uit het woestijnzand, stenen, hout, plastic, bloemen of alles wat je vindt en kunt gebruiken voor een persoonlijk vision board. Je zult verrast zijn door wat de woestijn in je handen legt. Koppel je wat je nu bezig houd aan de voorwerpen die je vindt en creëer zo een artistieke impressie van je wensen, je verleden, heden en toekomst. Duik in je verbinding met moeder aarde via het natuurlijke vision board. Verken & ontdek wat ze je wil vertellen. Deel je vision board met de andere deelnemers, laat je uitleg onthullen wat er aan de oppervlakte moet komen. Daarna worden je stukjes van het verleden met zand bedekt, begraven. Objecten die een speciale betekenis hebben onthuld kun je meenemen.

-Meditatie

 

Meditatie als energy healingMeditatie is energie. Energie is in de woorden, in de uitstraling van degene die mediteert. Maar ook in de stilte, als je hoofd eindelijk rust vind. Niet meer denkt. Er zijn nauwelijks prikkels die je kunnen afleiden in de woestijn. Niets. Met meditatie kun je een energieveld opwekken om je heen dat de hele aarde kan bedekken. Deze licht energie vindt plaats in jouw lichaam. Al je cellen kun je vullen met dit licht. En, deze lichtenergie werkt helend op alle delen in je lichaam, zelfs dieper, op emotioneel, psychisch en spiritueel vlak. Als het eenmaal stil is, niets is, alles met liefdevolle energie is omhuld, dan kun je spontaan inzichten krijgen op allerlei gebieden. Je voelt een sterke verbinding met de aarde, met het universum, je verbinding en jouw plekje in het geheel.

Tijdens een retraite doe je mee aan geleide meditaties die jouw beeld van de wereld verbreden, die je naar binnen laten gaan om onopgeloste delen te verwerken of de juiste waarde te geven.

Een cadeau speciaal voor jou

 

Ons cadeau aan jou zijn 5 geleide woestijn meditaties met de toon van een stemvork die bij de meditatie past.

Ze maken onderdeel uit van 33 meditaties met de helende klanken van de stemvorken die resoneren in de woestijn. Je ontvangt de woestijnmeditaties 5 dagen lang in je email om op je eigen gekozen moment in je eigen vertrouwde omgeving of buiten in de natuur te beluisteren. Om de meditaties te ontvangen vul je op de pagina: 33 Energie verhogende Meditaties je naam en email adres in. Je vind daar tevens meer informatie over de inhoud van de meditaties.