TOP
Themareis lokale ontmoetingen, Jordanië. Jordan Desert Journeys
Themareizen in de Wadi Rum woestijn, Jordanië

Thema Lokale ontmoetingen

  /    /  Thema Lokale ontmoetingen

Themareizen Lokale ontmoetingen met de Bedoeïenen in de woestijn van Wadi Rum

Een ontmoeting met de ziel van het Bedoeïenenleven, een van de inheemse volken op de wereld. Tijdens iedere reis of excursie zijn er ontmoetingen met de lokale Bedoeïenen van Jordanië! Alle medewerkers tijdens de tours zijn Bedoeïenen, de meesten van hen opgegroeid in de woestijn, in een tent geweven van geitenhaar. De vrouwen blijven meestal buiten beeld omdat zij de belangrijke taak hebben om voor de kinderen te zorgen en hen buiten schooltijd te onderwijzen. Tijdens de workshops en excursie naar een Bedoeïenenfamilie zul je hen meestal wel aantreffen.

Je zoekt naar lokale ontmoetingen met de Bedoeïenen van Jordanië omdat je:

  • Oprechte interesse hebt naar hun leven
  • Wilt weten hoe het is om in de woestijn grootgebracht te worden
  • Benieuwd bent hoe een natuurvolk in de moderne tijd staat
  • Graag kennis wilt uitwisselen met de Bedoeïenen
  • Met eigen ogen wilt zien hoe het leven in een Bedoeïenentent toegaat
  • Wilt weten wat mensen beweegt die er nog steeds voor kiezen om als nomaden in de woestijn te leven
  • Je wilt voorstellen hoe het is om dag en nacht met de dieren te leven

Een Bedoeïenenleven in, en met de natuur en de dieren

Vaak hebben we een heel romantisch beeld van Bedoeïenen die als nomaden rondtrekken en leven in een tent. Dat het een zwaar leven is in de woestijn met alle dieren, daar sta je nauwelijks bij stil. Je bent pas een echte Bedoeïen als je regen en storm kunt trotseren. Of als de zon in de zomer een bijna alles verbrandende hitte heeft en in de winter de gure wind je tot op het bot doet bevriezen. Laat staan de regelmatige zandstormen die het zand in alle gaten en kieren perst te overleven.

Natuurlijk zijn er ook de schitterende momenten om je vrij te voelen, als de dieren hun baby’s krijgen. Hoewel je ook in aanraking komt met ziekte en dood of met te weinig te eten voor de dieren omdat er droogte heerst. Het is een prachtig leven als de zon zijn warmte over de woestijn verspreid, het niet te heet is en de wind niet storend. Soms is het een hard leven omdat je in aanraking komt met het natuurgeweld van een storm, de overstromingen van de hevige regen die in een mum tijd hele vlakten veranderen in kolkende rivieren.

Dit is een leven met en in de natuur, met de dieren wonend in de met geitenharen geweven zwarte tenten, ergens ver weg in de woestijn.