TOP
Culturele rondreis met paardrijden in Wadi Rum. Jordan Desert Journeys
8 Dagen. Bezienswaardigheden: Petra, Wadi Rum Dode Zee, Aqaba

Culturele rondreis met paardrijden Jordanië

  /  Culturele rondreis met paardrijden Jordanië

Culturele rondreis met paardrijden Jordanië

/ per person
(0 Reviews)

Ga op een culturele rondreis en beleef de belangrijkste hoogtepunten van Jordanië.

Volg je passie voor paardrijden, door 3 dagen mee paard te rijden in de Wadi Rum. Vervolgens 1 dag een bezoek aan één van de 7 wereldwonderen, Petra. Ook 1 dag drijven in het zoute water van de Dode Zee. En tot slot 1 dag ontspannen in Aqaba aan de Rode Zee.

Een actieve, sportieve paardrijdvakantie, terwijl je tegelijkertijd de meest bijzondere sites in Jordanië bezoekt.

 

7 Redenen om een culturele rondreis te boeken:

 • Je wilt je passie paardrijden combineren met de hoogtepunten in Jordanië
 • Bezoek Petra, één van de nieuwe 7 wereldwonderen
 • Drijven en een modderbad in de Dode Zee
 • Naar Aqaba om te snorkelen en de Arabische souk te verkennen
 • Paardrijden in het uitgestrekte natuurreservaat de Wadi Rum woestijn
 • Een culturele rondreis samen met lokale bedoeïenen, buiten de gebaande paden
 • Prijs vanaf 750 euro

De mooiste bezienswaardigheden:

Petra
Imposant Petra, één van de 7 nieuwe wereldwonderen. Je vindt er tempels, graven, kerken, een Romeins theater, overblijfselen van huizen uitgehouwen in de rotsen of op zichzelf staande ruïnes. De Nabateërs bouwden Petra meer dan 2000 jaar geleden en Petra was hun hoofdstad. Nabateeërs waren handelaars en een rijke natie die hun geld verdienden met het beschermen van de handelskaravanen. Petra was eeuwenlang verborgen maar nu kunnen reizigers de vergane glorie zien, nog steeds een indrukwekkend van iedere Jordaniëreis.

 

Wadi Rum
Een woestijn zo mooi, onmogelijk om in woorden te omschrijven. De Wadi Rum, de vallei van de maan wordt vaak de mooiste woestijn ter wereld genoemd. Je gaat 3 Dagen paardrijden om zo een goede indruk te krijgen van de Wadi Rum, en de volledige en diverse schoonheid te ervaren. Je hebt je paard om je op te concentreren en ook een prachtige rit om van te genieten in een woestijn van rotsen, bergen, kloven, zandduinen en uitgestrekte vlaktes.

 

Dode Zee
Stel je voor dat je niet in water kunt zwemmen. Dit is echter geen probleem. Omdat het mineraalrijke water je omhoog duwt. Dat komt doordat de Dode Zee tien keer zoveel zout bevat dan de oceaan. Hierdoor word het mogelijk om te drijven, floaten, of een boek (gids) te lezen. Ook is er zwarte modder beschikbaar om te gebruiken als bodymasker.

 

Aqaba
Een dag ontspannen aan de Rode Zee, misschien om te snorkelen of een duik te nemen? In het centrum van Aqaba vindt je een mix van winkels in Arabische en moderne stijl en tal van leuke restaurants met lokale en buitenlandse gerechten, ook wel de Souk.


Reviews Jordan Desert Journeys

Dyenne: Retraite met paarden en kamelen november 2018
Eenmaal thuis na het zien van alle mooie foto’s realiseer ik me hoe bijzonder de reis, de woestijn en jullie waren. Geweldig was het.

Zie ook onze andere Paardrijreizen!

REISSCHEMA

1

Aankomst in Jordanië, overnachting in Petra

Aankomst op de luchthaven bij Amman. Je wordt op de luchthaven opgewacht door de chauffeurs om je meteen naar Petra te brengen, een reis van ruim 2 uur. Je overnacht in een toeristenklasse hotel.
2

Bezoek aan Petra, vervoer naar Wadi Rum en overnachting in een woestijnkamp

Vandaag ga je de verborgen stad Petra verkennen, één van de nieuwe 7 wereldwonderen. Vroegere volken zoals de Nabateeërs en later de Romeinen hebben ruim 2000 jaar geleden een kunstwerk van tempels, tomben en grotten uit de rotsen gekerfd. Petra betekent “steen”. Op het hoogtepunt woonden er rond de 50.000 mensen in Petra. De meer dan een kilometer lange Siq (kloof) hield Petra lang verborgen terwijl het in die tijd de stad beschermde. Aan het eind van de Siq sta je ineen oog in oog met de Treasury, de schatkamer, het meest bekende gebouw van Petra. Zo overweldigend mooi dat het bijna niet te bevatten is. De Nabateeërs waren architecten, handelslieden en beschermers van de karavanen met luxe goederen die over de Koningsweg en de zijderoute uit het Verre Oosten, Yemen en Oman, via Petra verder werden vervoerd naar Damascus en de Middelandse Zee naar Europa. Petra was het bijzondere middelpunt waar de wegen uit verre oorden samenkwamen. Petra is gebouwd in rotsen van zandsteen. De natuurlijke kleuren, diep rood, fel geel en alle schakeringen grijs tot zwart, puur natuur, brengen je in verwondering. Het is nog steeds een levendige stad, nu met toeristen die zich vergapen aan de kunstwerken. Het is flink klimmen en dalen en kilometers lopen om zoveel mogelijk te zien of juist rustig aan om dat wat je ziet, diep op je in te laten werken.
Later in de middag, rond een uur of 4 wordt je opgehaald om je naar de Wadi Rum te brengen. De woestijn waar je 3 dagen gaat paardrijden. De eerste nacht slaap je in een woestijnkamp met privé-sanitair.
3

Drie Dagen paardrijden in de woestijn (1/3)

Overnachting op mooie beschutte plaatsen ergens in de woestijn. Laatste nacht in een woestijnkamp met privé-sanitair.
Begin van je paardavontuur door de Wadi Rum. Elke dag tussen de 4 tot 6 uur paardrijden. In de ochtend tot aan de lunch op een mooie plek in de woestijn. De lunch wordt ter plekke in de woestijn bereid en bestaat uit een lichte, smakelijke maaltijd. Tijdens de lunchpauze krijgen ook de paarden hun hooi en zullen bij je in de buurt staan te eten. Je kunt in deze tijd lekker ontspannen. De tijd voor de lunch is afhankelijk van het jaargetijde. Voor de zonsondergang zullen de lokale Bedoeïenen een mooie plek zoeken voor de overnachting en deze inrichten om er de avond en nacht aangenaam te kunnen vertoeven. Het hout voor het vuur is al gesprokkeld. De maaltijd wordt voorbereid, de paarden verzorgd, je mag meehelpen, niets moet, alles mag. Er zijn borstels voor de paarden. Soms worden de hoeven bijgeknipt. De laatste dag zullen we aan het eind van de dag in het kamp aankomen om de laatste nacht opnieuw in een luxe sprookjesachtige tent te verblijven.
4

Drie Dagen paardrijden in de woestijn (2/3)

We zoeken zoveel mogelijk de rustige plaatsen op waar je zo weinig mogelijk toeristen zult tegenkomen. Af en toe zie je wat highlights die de moeite waard zijn. Bedenk dat de woestijn juist op de plaatsen waar nauwelijks toeristen komen de woestijn misschien nog wel veel mooier is omdat de paarden ook door gebieden gaan waar je nauwelijks met een 4x4 wheel kunt komen. De woestijn nergens hetzelfde. Soms rijdt je door zacht zand wat ook zwaar is voor de paarden. Soms ga je over zandduinen, af en toe steek je een grote vlakte over en vaak rijdt je langs de rotsen. Ben je ooit al eens door een canyon gereden? In de Wadi Rum zijn er een aantal! We rijden door de witte en de rode woestijn. Je ziet rotstekeningen, wateropslagplaatsen door Bedoeïenen, Romeinen en Nabateeërs gebouwd of natuurlijk in de rotsen verborgen. Vaak rijden we off the road, hoewel er geen wegen zijn in de woestijn, vinden de paarden het heerlijk om in de tracks van de jeeps te lopen. Stappen, draven, galopperen, je gaat snel ervaren hoe dat is op een temperamentvol Arabisch paard.
5

Drie Dagen paardrijden in de woestijn (3/3)

Iedere dag maken de Bedoeïenen een heerlijke traditionele Bedoeïenenmaaltijd, iedere dag verschillend. Ze zijn trots op hun keuken en toveren de lekkerste maaltijden op “tafel”. Je schuift aan bij een grote schaal waar iedereen omheen zit en eet op de traditionele manier zoals de Bedoeïenen gewend zijn. De Bedoeïenen zijn inmiddels ook bedreven geraakt in het vegetarisch koken. Iedere dag is er een kampvuur waar je je bij kunt scharen.
In de avond slaap je in de natuur, onder de sterrenhemel, in gezelschap van de paarden. Samen kijken naar de sterren, misschien zie je een vallende ster of komeet? Je valt in slaap met de knabbelgeluiden van de paarden om je heen.
6

Bey bey woestijn, op weg naar Aqaba voor een dag zon, zee en strand, of winkelen in de souk

Na het ontbijt is er vervoer naar Aqaba. In Aqaba verblijf je in een duikhotel aan de Rode Zee met zwembad en de Rode Zee op loopafstand (2 minuten) om te duiken, snorkelen voor of een zonnebad. Je kunt een les in snorkelen nemen of een try-dive. Uitrusting voor snorkelen en duiken is te huur bij het hotel. Er zijn vanaf het hotel mogelijkheden om naar Aqaba souk (centrum) te gaan.
7

Vervoer naar de Dode Zee, drijven en een modderinpakking? Overnachting in Madaba

De chauffeur haalt je op van het hotel in Aqaba om naar de Dode Zee te reizen voor een drijf en zwarte modder ervaring in het zoute water met veel gezonde mineralen. Je overnacht in Madaba in een toeristisch hotel, dicht bij de luchthaven (45 minuten).
8

Vertrek naar de luchthaven, eventueel Madaba bezoeken en/of naar Mount Nebo

Afhankelijk van de vertrektijd van het vliegtuig wordt je op tijd naar de luchthaven gebracht. Vertrekt je vliegtuig pas in de avond dan kun je de mozaïekstad Madaba bezoeken. Bijvoorbeeld de St George Kerk waar een oude plattegrond is gevonden van het gebied van de Dode Zee. In het Grieks staan de Bijbelse plaatsen genoemd. Madaba heef meer bijzondere kerken en een Archeologisch centrum dat de moeite waard is. Je hebt een optie om Mount Nebo te bezoeken tegen gereduceerde vervoerskosten voorafgaande aan het wegbrengen naar de luchthaven. Dit kun je ter plekke met je vaste chauffeur regelen

Hoogtepunten, wat te verwachten

 • Bezoek aan Petra, de Dode Zee, Aqaba en de Wadi Rum.
 • Je verblijft op de werelderfgoed locaties, Petra en Wadi Rum.
 • 3 dagen met paarden door de woestijn.
 • Overnachten onder de miljoenen sterren, de Melkweg en de maan.
 • Contact maken met de stilte en magie van de woestijn.
 • Ervaren van de intuïtieve kracht van de paarden.
 • Woestijnrituelen van de Bedoeïenen

Prijs voor culturele rondreis in combinatie met 3 dagen paardrijden:

Prijs vanaf 750 euro per persoon

Inclusief:

 • Al het transport tijdens de reis.
 • 3 dagen paardrijden met gids en lokale Bedoeïenen.
 • Alle overnachtingen inclusief ontbijt (3 nachten toeristenklasse hotel, 2 nachten woestijnkamp, 2 nachten kamperen onder de sterren).
 • Alle maaltijden, flessen water, koffie en thee tijdens het paardrijden (zie bij 'exclusief' welke maaltijden onderweg niet zijn inbegrepen).

Exclusief:

 • Vliegticket.
 • Reisverzekering met werelddekking en risicosport.
 • Annuleringsverzekering.
 • Online te bestellen: https://www.jordanpass.jo/ voor uw visum, toegangskaart 1 dag Petra en de Wadi Rum.
 • Drankjes.
 • Maaltijden op dag 1; lunch op dag 2; lunch en diner op dag 8.
 • Persoonlijke uitgaven.
 • Fooien.
 • Maaltijden: diner dag 1; lunch dag 2, Petra; dag 6, lunch en diner Aqaba; dag 7 lunch Dode Zee en diner Madaba; dag 8, lunch, diner afhankelijk van de vluchttijden.

Word je al geprikkeld door reislust naar Jordanië?