TOP
Henna. Reistips, blog Jordanië voor De Wereldwijven. Jordan Desert Journeys
Henna versieringen

Jordan Desert Journeys

  /  Bedoeïenenleven   /  Henna maakt mooi en bezweert het boze oog in Jordanië
Henna. Reistips, blog Jordanië voor De Wereldwijven. Jordan Desert Journeys

Henna maakt mooi en bezweert het boze oog in Jordanië

Als er iets veel gebruikt wordt in relatie tot schoonheid in Jordanië is het henna. Bij ieder feest is het goedje aanwezig. Niet alleen als versiering maar ook om de geneeskrachtige eigenschappen, en als bezwering tegen het boze oog.

De mooiste vrouwen komen uit het oosten

Vrouwen uit het Midden-oosten worden vaak gezien als de mooiste vrouwen ter wereld. In ieder geval besteden ze veel aandacht aan het benadrukken van hun schoonheid. Op tv zijn veel programma’s te zien over het aanbrengen van make-up, kleding, haarstyling en gezichtsverzorging. En die worden gretig gevolgd. Ook de wijze waarop de hidjab om gedaan wordt is aan mode onderhevig. Door studenten te observeren, zie je exact welke dracht “in” is.

Meisjes en geheime schatkistjes

Veel liefs uit de woestijn.

Brenda van den Brink

Marhaba (welkom) uit Jordanië. Brenda is sinds 2003 een intieme relatie met het land Jordanië aangegaan. Verliefd op de woestijn, gepassioneerd door de Arabische woestijnpaarden vertrekt zij in 2009 voorgoed naar Jordanië om in haar geliefde woestijn als een Bedoeïene te leven. De eerste 9 maanden in een tent, in the middle of nowhere. Haar zoon en de paarden om haar heen. Na een aantal nomadische zwerftochten op verschillende plaatsen, o.a. Petra is zij neergestreken in de schitterende, Wadi Rum woestijn. Samen met collega en “broer” Abdullah Alzwaydeh heeft ze Jordan Desert Journeys opgericht. Een echt “familie” bedrijf om gasten een authentieke Bedouin life experience in de woestijn te laten ervaren. Een onvergetelijke reis, vaak samen met de  paarden, kamelen, geadopteerde zwerfhonden en lokale medewerkers.