TOP
Bezoek aan mijn Bedoeïenenfamilie tijdens het offerfeest. Blog voor De wereldwijven. Jordan Desert Journeys
Het Offerfeest, religieus feest

Jordan Desert Journeys

  /  Bedoeïenenleven   /  Bezoek aan mijn Bedoeïenenfamilie tijdens het offerfeest
Bezoek aan mijn Bedoeïenenfamilie tijdens het offerfeest. Blog voor De wereldwijven. Jordan Desert Journeys.com

Bezoek aan mijn Bedoeïenenfamilie tijdens het offerfeest

Morgen is het offerfeest. Ik ben onrustig en hoor verschillende schapen blaten. Nog een kort nachtje voordat het over is, dan zijn ze er niet meer na de rituele slachting. Dit is het punt waar ik het meeste moeite mee heb als dierenliefhebber.

Offerfeest

Zelf ben ik moslima en doe mee aan het feest. Het offerfeest valt meestal zo’n zeventig dagen na de laatste dag van de Ramadan, op de tiende dag van de Hadj maand. Moslims uit de hele wereld volbrengen hun Hadj, de pelgrimsreis naar Mekka en Medina, met het (laten) slachten van een schaap. Iedere moslim die de financiële mogelijkheid heeft om een schaap te slachten, doet thuis aan het offerfeest mee.  Maar ook diegenen die geen mogelijkheden hebben om een schaap te slachten, feesten.

Offeren van de zoon van de profeet Abraham

Veel liefs uit de woestijn.

Brenda van den Brink

Marhaba (welkom) uit Jordanië. Brenda is sinds 2003 een intieme relatie met het land Jordanië aangegaan. Verliefd op de woestijn, gepassioneerd door de Arabische woestijnpaarden vertrekt zij in 2009 voorgoed naar Jordanië om in haar geliefde woestijn als een Bedoeïene te leven. De eerste 9 maanden in een tent, in the middle of nowhere. Haar zoon en de paarden om haar heen. Na een aantal nomadische zwerftochten op verschillende plaatsen, o.a. Petra is zij neergestreken in de schitterende, Wadi Rum woestijn. Samen met collega en “broer” Abdullah Alzwaydeh heeft ze Jordan Desert Journeys opgericht. Een echt “familie” bedrijf om gasten een authentieke Bedouin life experience in de woestijn te laten ervaren. Een onvergetelijke reis, vaak samen met de  paarden, kamelen, geadopteerde zwerfhonden en lokale medewerkers.