TOP
Reistips blog Jordanië voor De wereldwijven. Jordan Desert Journeys
Een leven in de woestijn van Jordanië

Jordan Desert Journeys

  /  Bedoeïenenleven   /  Ontmoet wereldwijf Brenda. Ze woont in de woestijn van Jordanië
Reistips blog Jordanië voor De wereldwijven. Jordan Desert Journeys

Ontmoet wereldwijf Brenda. Ze woont in de woestijn van Jordanië

Liefs uit de woestijn. Zo sluit ik meestal een email of bericht af. In 2009 ben ik geëmigreerd naar de woestijn in Jordanië. Om in een tent te gaan wonen. Acht kilometer van het dichtstbijzijnde dorp, zonder elektriciteit, met veel zand, zonder water, met paarden, midden in de natuur in de schoonheid en weidsheid van de woestijn.

Heimwee

Ik heb voor Jordanië gekozen nadat ik er voor het eerst op bezoek ben geweest op een zakenreis; ik was net importeur geworden van La Cure Dode Zee cosmetica en wilde de mensen achter het bedrijf leren kennen. De Dode Zee bezoeken en een beetje van Jordanië zien. Het was onbeschrijfelijk. Het deed iets met me. Dat had ik niet verwacht. Ik kreeg al heimwee toen ik in het vliegtuig terug naar Nederland zat alhoewel ik die eerste keer nog niet eens in de woestijn ben geweest waar ik nu woon. Na drie maanden keerde ik met mijn zoons terug om het land beter te leren kennen. We reisden altijd al regelmatig, maar meestal in Europa. Zo ben ik iedere paar maanden naar Jordanië getrokken, als een magneet die aan me trok. Ik voel me er zo thuis. Na viereneenhalf jaar ben ik gaan kijken of ik er niet kon wonen. Na zes jaar heen en weer reizen, geëmigreerd.

Wonen in een tent in de woestijn

Veel liefs uit de woestijn.

Brenda van den Brink

Marhaba (welkom) uit Jordanië. Brenda is sinds 2003 een intieme relatie met het land Jordanië aangegaan. Verliefd op de woestijn, gepassioneerd door de Arabische woestijnpaarden vertrekt zij in 2009 voorgoed naar Jordanië om in haar geliefde woestijn als een Bedoeïene te leven. De eerste 9 maanden in een tent, in the middle of nowhere. Haar zoon en de paarden om haar heen. Na een aantal nomadische zwerftochten op verschillende plaatsen, o.a. Petra is zij neergestreken in de schitterende, Wadi Rum woestijn. Samen met collega en “broer” Abdullah Alzwaydeh heeft ze Jordan Desert Journeys opgericht. Een echt “familie” bedrijf om gasten een authentieke Bedouin life experience in de woestijn te laten ervaren. Een onvergetelijke reis, vaak samen met de  paarden, kamelen, geadopteerde zwerfhonden en lokale medewerkers.