TOP
Themareis creatieve workshops, Jordanië. Jordan Desert Journeys
Themareizen in de Wadi Rum woestijn, Jordanië

Thema Creatief

  /    /  Thema Creatief

Themareizen Creatief in de woestijn van Wadi Rum

Inspiratie uit de woestijn om te tekenen en schilderen, kunstwerken te maken met woestijnstenen. Of samen met de vrouwen uit Diseh potten bakken of spinnen en weven. Ga creatief op reis in Jordanië.

Je zoekt naar een creatieve reis omdat je:

  • Op vakantie met je handen iets wilt maken of doen
  • Er thuis niet aan toekomt om creatief bezig te zijn
  • Een nieuwe uitdaging zoekt
  • Samen met vrouwen uit een land kennis en energie wilt uitwisselen
  • Terug naar de natuur wilt
  • Een week voor jezelf wilt hebben
  • Samen met zussen, vriendinnen creatief wilt zijn

Motieven uit de woestijn en uit tradities van de stam

De woestijn leent zich ertoe om je creativiteit te ontwikkelen. De uitgestrekte vlakten, de stilte, het dag en nacht ritme zonder tijd. Op het moment dat je jezelf leeg kunt maken gaat de energie stromen en zet je dat makkelijk om in een kunstwerk. Op doek, op papier, met je handen in de klei, glazuren wat je gemaakt hebt. Bezig zijn met monnikenwerk, het weven en dat weer omzetten in een kunstwerk. Kralen rijgen, je laten inspireren door de woestijnstenen die overal voor het oprapen liggen. Een mooi sieraad maken in combinatie met kristallen, edelstenen.

De woestijn geeft je inspiratie, je bent dicht bij de natuur. Je werkt samen met de lokale vrouwen voor empowerment, om lokale motieven te leren kennen die zij al eeuwen in hun kleden verwerken. De eeuwenoude tekens van de rotstekeningen kun je als inspiratiebron gebruiken om jouw hedendaagse kunstwerk te verbinden met een verleden dat zoveel verrassingen in petto heeft.

Uit het e-book “Jordanië in geuren en kleuren”, Astrid de Bruin:

Iets creëren maakt me tevreden en internationale inspiratie geeft mij een lange nagenietfactor. De inspiratie van mijn reis door Jordanië in 2018 werkt drie jaar later nog door. Ik wilde graag Wadi Rum zien met al haar kleurschakeringen en échte creativiteit, geen toeristische frutsels. Brenda van den Brink, van Jordan Desert Journeys, met wie ik enkele dagen door de Wadi Rum woestijn ben getrokken, heeft creatieve contacten voor me gelegd die ik kon gaan bezoeken. Eén van die contacten is net buiten Wadi Rum.

 

Verder lezen? Vraag hier het gratis e-book aan.