TOP
Kamelen tocht Wadi Rum, Jordan Desert Journeys
6 Daagse trektocht op het schip van de woestijn

Kamelentocht met Bedoeïenen, Jordanië

  /  Kamelentocht met Bedoeïenen, Jordanië

Kamelentocht met Bedoeïenen, Jordanië

/ per person
(0 Reviews)

Het échte woestijnleven van de Wadi Rum en de Bedoeïenen ontdekken op de of of naast de kameel. Hét perfecte en meest gebruikte vervoermiddel in de woestijnen. Je hebt geen ervaring nodig, de kamelenkaravaan brengt je waar je naartoe gaat. Op deze kamelentocht samen met de bedoeïenen kom je langs de mooiste plaatsen in de woestijn, iedere dag een nieuwe verrassing met uitstekende verzorging. Bewust kiezen voor duurzaam reizen in de woestijn. Natuurlijk slaap je onderweg ergens in de natuur onder de sterren.

7 Redenen om deze kamelentocht met de bedoeïenen te boeken:

 • Op een originele manier per kameel de woestijn doortrekken
 • Ecologisch vakantie vieren
 • Het nomadische Bedoeïenen leven proeven
 • Hoog op een kameel de woestijn overzien
 • Slow travel
 • Hoogtepunten Wadi Rum, Petra en Aqaba
 • Samen leven met kamelen

 

Zie alle mogelijkheden voor kameel reizen!

REISSCHEMA

1

Aankomst in Jordanië, overnachting in Wadi Rum

Aankomst in Jordanië. De chauffeur ontvangt jullie op de luchthaven. Vervoer naar de Wadi Rum. Diner en overnachting in een woestijnkamp vanwaar je morgen samen met de kamelen de woestijn intrekt.
2

Start van de 6 daagse kamelentocht door de Wadi Rum

Jullie kamelen voor de 6-daagse woestijnreis arriveren in het kamp om mee kennis te maken. De begeleidende jeep arriveert met alle benodigdheden voor een lange trektocht door de woestijn. Tanks met water om mee te wassen, koken en voor de kamelen. Zuiver drinkwater in afgesloten flessen voor de gasten. Matrassen, dekens en kussens om op te slapen en te zitten. Alle keukengerei en boodschappen om maaltijden mee te bereiden onderweg. Jullie bagage wordt op de jeep geladen. En dan is het zover dat de trektocht begint. De kamelen lopen in een karavaan met elkaar en de gids voorop op zijn kameel. De kamelen knielen zodat je makkelijk kunt opstappen.
3

Dag 2 van de 6-daagse kamelentocht

Zes dagen op kamelen voor een nomadisch avontuur door de woestijn. In detail zie je waarom de Wadi Rum woestijn zoveel schoonheid biedt. Elke dag trek je verder, zie je weer een ander landschap. De rode en de witte woestijn. Rotsen en bergen, kloven en zandduinen. En heerlijk zonnig weer bijna het hele jaar door.
4

Dag 3 van de 6-daagse tocht per kameel door de Wadi Rum

Rijden op de kameel en lopen met of naast je kameel wisselen elkaar af zoals jij dit fijn vindt. Onderweg is er in de ochtend een stop voor thee en koffie. Dan weer een stukje verder trekken. Voor de lunch is er een pauze, de begeleidende Bedoeïenen maken een verse, lichte, smakelijke maaltijd klaar die op de manier van de Bedoeïenen wordt geserveerd. Afhankelijk van het seizoen, in de winter is de pauze kort en in de zomer lang omdat het zand te heet is om op te lopen, trekken jullie in de namiddag verder naar het eindpunt van die dag. Altijd een veilige plaats om in de nacht te verblijven, soms in een kloof in de rotsen, soms in een open gebied, weer afhankelijk van het seizoen en het weer. De Bedoeïenen zijn al bezig met de voorbereidingen van het diner. Onderweg hebben ze al hout gesprokkeld voor het kampvuur in de avond.
5

Dag 4 van het 6-daagse avontuur met een kameel door de Wadi Rum woestijn

De kamelen krijgen hun voer, de Bedoeïenenmaaltijd staat te pruttelen, heerlijke geuren komen jouw kant uit terwijl je het jezelf comfortabel maakt rond het kampvuur. Of, als het nog niet donker is de omgeving te verkennen. Alle persoonlijke benodigdheden zijn binnen handbereik, tijd voor ontspanning na een actieve dag in de woestijn.
6

Dag 5 van de 6-daagse trek met kamelen door de Wadi Rum woestijn

Jordaniërs zijn trots op hun keuken, er wordt zoveel liefde en aandacht in gestopt tijdens het koken, geheime kruidenmengsels worden toegevoegd. Iedere familie maakt zijn eigen kruidenmengsels zoals zij geleerd hebben van hun ouders, grootouders. Dan ineens zie je de bedoeïenen die vaak gezellig bij je komen zitten, ineens in beweging komen om de maaltijd te serveren. Nu komt dan eindelijk het moment om zelf de Jordaanse keuken te proeven, we zijn zo benieuwd naar je reactie.
7

De laatste dag van het 6-daagse woestijnavontuur met kamelen

Na de maaltijd kun je nog blijven zitten bij het kampvuur of ervoor kiezen vast de bedden klaar te maken zodat je eventueel kunt gaan slapen. Kamperen in de woestijn doe je onder de sterren in de open lucht of naar keuze in een kleine tent voor 2 personen. Elke dag rijd of loop je ongeveer 2 x 2 uur. Een paar uur in de ochtend en na de lunch opnieuw naar het volgende bivak.
8

Petra, één van de nieuwe 7 wereldwonderen. Overnachting in Aqaba

Na het ontbijt komt de chauffeur je ophalen en neemt je mee naar Petra, de voormalige hoofdstad van de Nabateeërs. De rose-rode stad, de must see van Jordanië. De reden, samen met de Wadi Rum woestijn om naar Jordanië te komen. Petra is een uitgestrekt gebied, je loopt, klimt (trappen) en daalt veel. Je verwonderd je steeds weer hoe het mogelijk is dat deze voormalige stad die op het hoogtepunt tussen de 20- en 50.000 mensen huisde. Lange tijd verborgen is geweest, verwoest door aardbevingen, maar nog steeds zo'n verblindende schoonheid heeft. Aan het einde van de dag brengt de chauffeur je naar Aqaba, naar een Rode Zee-resort in de buurt van een prachtig koraalrif aan zee, waar je blijft om te overnachten.
9

Een vrije dag in Aqaba aan de Rode Zee

De hele dag vrij! Je kunt de dag besteden op het strand, in de zee, bij het zwembad en om van de zon te genieten. Je kunt ook besluiten om naar Aqaba (vervoer vanuit het resort) te gaan voor wat souvenirs of voor het diner.
10

Vaarwel Jordanië

Afhankelijk van de tijd van vertrek van je vliegtuig, overleggen we hoe laat de chauffeur je naar de betreffende luchthaven gaat brengen. Om thuis te komen met een koffer vol ervaringen na een nomadische kamelenreis door de woestijn. Petra van je bucket list afstrepen en een ontspannen dag in Aqaba.

Kameelrijden

Je kunt als toerist voor een uurtje kameel rijden als je de Wadi Rum bezoekt tijdens je Jordanië reis. De reis die jij gaat maken is een nomadisch avontuur. Samen met je kameel als een rondtrekkende Bedoeïen ga je de woestijn ervaren. Een ervaring die je nergens mee kunt vergelijken. We weten zeker dat je met een heel bijzonder verhaal en bijzondere foto's thuiskomt, van een reis die niet iedereen zal maken!

Wadi Rum

De vallei van de maan. Eén van de mooiste woestijnen ter wereld. Een natuurreservaat dat intact dient te blijven voor de planten, bloemen, bomen en dieren die er leven. Een bijzondere plaats van rust en stilte en van gezelligheid in de kampen. Waar alle nationaliteiten elkaar ontmoeten. Een reis door de woestijn is een duik in het Bedoeïenenleven, de tijd staat er stil. Om op te gaan in het ritme van de woestijn en de natuur. Met je kameel, die al eeuwen door de woestijn zwerven met de Bedoeïenen die opgroeien met de kamelen. Kamelen die reizigers, pelgrims en handelslieden door de woestijn loodsten. Nu is de Wadi Rum een plaats van schoonheid en veilig, vroeger was dat anders. Je hoort de verhalen van de Bedoeïenen die er opgegroeid zijn, die de woestijn in hun hart hebben gesloten.

Petra

Eén van de meest bijzondere plaatsen in de wereld. Bewoond door stammen uit het verleden. Genoemd in de bijbel toen het Edom heette, de hoofdstad van de Edomieten. De Nabateeërs zijn verder gaan bouwen en hakken om rotsen om te toveren in kunstwerken. Tempels, tomben die hun schoonheid verspreiden in de bergen. Romeinen die het innamen van de Nabateeërs en de plaats versieren met een theater en een zuilenlaan. Daarna waren er aardbevingen. Veel is verwoest en de plaats Petra raakte in de vergetelheid. Regelmatig zijn er archeologische teams aan het werk om bijvoorbeeld de tempels te reconstrueren. De geschiedenis veranderd steeds een beetje bij alles wat tevoorschijn komt.

Aqaba

Een subtropische plaats in het zuiden van Jordanië aan de Rode Zee. De temperaturen zijn daar in de wintermaanden nog steeds heerlijk. Het zeewater is warm. Als je van de onderwaterwereld houdt is Aqaba dé plaats voor duiken en snorkelen tussen harde en zachte koralen die zich hebben gevormd tot riffen. De vele soorten tropische vissen die tot aan de kust zichtbaar zijn maar veelal tussen de koraalriffen leven. En natuurlijk in het centrum de souk, de gezellige restaurants, de souvenirwinkels, de kruiden, de oude souk met allerlei verse levensmiddelen. Traditioneel en modern gaan hand in hand maar je proeft de Arabische sfeer die er in het centrum hangt.

Data 2021 en 2022:

 • Op verzoek

Prijzen:

Groep vanaf 8 personen: ...JD per persoon Groep minimaal 4 personen: ... JD per persoon Groep 2 en 3 personen: ... JD per persoon

Inclusief:

 • Al het transport tijdens de reis.
 • Kameel rijden met gids.
 • Alle overnachtingen inclusief ontbijt (2 nachten hotel, 2 nachten woestijnkamp, 5 nachten bivak).
 • Alle maaltijden, flessen water, koffie en thee tijdens het kameel rijden.

Exclusief:

 • Vliegticket.
 • Lunch en diner in Petra en Aqaba.
 • Reisverzekering met werelddekking, annuleringsverzekering. Ziektekostenverzekering.
 • Visa Jordan en ticket Petra en Wadi Rum (Jordanpass).
 • Soft- en alcoholische dranken.
 • Fooien.
 • Persoonlijke uitgaven.

Word je al geprikkeld door reislust naar Jordanië?