TOP
Themareis kameel rijden, Jordanië. Jordan Desert Journeys
Themareizen in de Wadi Rum woestijn, Jordanië

Thema Kameel rijden

  /    /  Thema Kameel rijden

Themareizen Kameel tochten in de woestijn van Wadi Rum

De woestijn en kamelen horen bij elkaar zoals water bij de zee hoort. Je beleeft je eigen verhaal tijdens het kameel rijden in de karavaan met de Bedoeïenen. Zoals vroeger de handels- en pelgrimskaravanen door de woestijn trokken.

Je zoekt naar een kamelentocht omdat je:

  • De woestijn wilt beleven op de traditionele manier
  • Terug naar de natuur wilt
  • Omdat je het nomadische Bedoeïenenleven wilt ervaren op een kameel
  • Vanwege de stilte van de woestijn die je wilt opzoeken op een ecologische manier
  • Je er een tijdje tussenuit wilt voor een beleving die uniek is
  • Dit elegante en eigenwijze schip van de woestijn beter wilt leren kennen
  • Slow wilt reizen en je wilt onderdompelen in de woestijn

Kamelen karavaan

Per kameel door de woestijn, een ongekend avontuur! Wil je stappen in de voetsporen van ontdekkingsreizigers die de woestijnen in kaart gaan brengen of op zoek zijn naar tekenen van leven van oude culturen. Of ben je één van de drie wijzen uit het Oosten die met hun kameel vol geladen geschenken zoals mirre, wierook en goud naar het kindje Jezus op zoek waren. Misschien ben je een handelsreiziger die zijn goederen van oost naar west, van noord naar zuid en vice versa verplaatsten. Of ben je de pelgrim die gaat pelgrimeren naar de heilige plaatsen? Het was nog maar een eeuw geleden dé manier om je te verplaatsen over lange afstanden door ruige landschappen.

Kamelen en spiritualiteit

Een kameel is een spiritueel dier, een krachtdier, zelfs een totemdier. De kameel staat voor: Het vertrouwen dat je alle bronnen bezit om de obstakels die je tegenkomt in je leven aan te gaan. De kernwoorden die bij de kameel horen zijn: Vindingrijkheid – Vastberadenheid – Stabiliteit – Standvastigheid – Uithoudingsvermogen – Focus – Optimisme – Aanpassingsvermogen – Rechtvaardigheid – Kracht – Overleving – Positiviteit – Verwezenlijking – Zelfstandigheid.

Nu ga jij ervaren hoe jouw kameel je door de woestijn mee neemt, al zittend op het zadel dat over de bult is geschoven, al schommelend naar ongekende plaatsen.

Uit het e-book “Jordanië in geuren en kleuren”, Nynke Laverman:

Een betoverend landschap. Machtige, eeuwenoude rotsformaties in allerlei tinten rood en oranje tegen een eindeloos blauwe lucht. In het kalme ritme van de kameel met wie ik dag na dag over de zandvlaktes liep, nam ik de woestijn in me op. De eerste dag overviel me na een paar uur een geluksgevoel dat je kunt hebben als alles even lijkt samen te vallen: de natuur, de rust, het heerlijke weer en ikzelf die daar middenin liep. Wat een schoonheid, wat een rijkdom!

Verder lezen? Vraag hier het gratis e-book aan.

Mogelijkheid met overnachting onder de sterren in de woestijn