TOP
Kamelen tocht Wadi Rum, Jordan Desert Journeys
6 Days Trek on the Ship of the Desert

Camel Ride with Bedouins, Jordan

  /  Camel Ride with Bedouins, Jordan

Camel Ride with Bedouins, Jordan

/ per person
(0 Reviews)

Discover the real desert life of the Wadi Rum and the Bedouins on or next to the camel. The perfect and most used means of transport in the deserts. You don’t need any experience, the camel caravan will take you where you are going. On this camel ride together with the Bedouins you will pass the most beautiful places in the desert, every day a new surprise with excellent care. Consciously opting for sustainable travel in the desert.

Of course you will sleep somewhere in nature under the stars while travelling the desert.

7 Reasons to Book this Camel Tour with the Bedouins:

  • Op een originele manier per kameel de woestijn doortrekken
  • Ecologisch vakantie vieren
  • Het nomadische Bedoeïenen leven proeven
  • Hoog op een kameel de woestijn overzien
  • Slow travel
  • Hoogtepunten Wadi Rum, Petra en Aqaba
  • Samen leven met kamelen

See all possibilities  for camel rides!

Kameelrijden

Je kunt als toerist voor een uurtje kameel rijden als je de Wadi Rum bezoekt tijdens je Jordanië reis. De reis die jij gaat maken is een nomadisch avontuur. Samen met je kameel als een rondtrekkende Bedoeïen ga je de woestijn ervaren. Een ervaring die je nergens mee kunt vergelijken. We weten zeker dat je met een heel bijzonder verhaal en bijzondere foto's thuiskomt, van een reis die niet iedereen zal maken!

Wadi Rum

De vallei van de maan. Eén van de mooiste woestijnen ter wereld. Een natuurreservaat dat intact dient te blijven voor de planten, bloemen, bomen en dieren die er leven. Een bijzondere plaats van rust en stilte en van gezelligheid in de kampen. Waar alle nationaliteiten elkaar ontmoeten. Een reis door de woestijn is een duik in het Bedoeïenenleven, de tijd staat er stil. Om op te gaan in het ritme van de woestijn en de natuur. Met je kameel, die al eeuwen door de woestijn zwerven met de Bedoeïenen die opgroeien met de kamelen. Kamelen die reizigers, pelgrims en handelslieden door de woestijn loodsten. Nu is de Wadi Rum een plaats van schoonheid en veilig, vroeger was dat anders. Je hoort de verhalen van de Bedoeïenen die er opgegroeid zijn, die de woestijn in hun hart hebben gesloten.

Petra

Eén van de meest bijzondere plaatsen in de wereld. Bewoond door stammen uit het verleden. Genoemd in de bijbel toen het Edom heette, de hoofdstad van de Edomieten. De Nabateeërs zijn verder gaan bouwen en hakken om rotsen om te toveren in kunstwerken. Tempels, tomben die hun schoonheid verspreiden in de bergen. Romeinen die het innamen van de Nabateeërs en de plaats versieren met een theater en een zuilenlaan. Daarna waren er aardbevingen. Veel is verwoest en de plaats Petra raakte in de vergetelheid. Regelmatig zijn er archeologische teams aan het werk om bijvoorbeeld de tempels te reconstrueren. De geschiedenis veranderd steeds een beetje bij alles wat tevoorschijn komt.

Aqaba

Een subtropische plaats in het zuiden van Jordanië aan de Rode Zee. De temperaturen zijn daar in de wintermaanden nog steeds heerlijk. Het zeewater is warm. Als je van de onderwaterwereld houdt is Aqaba dé plaats voor duiken en snorkelen tussen harde en zachte koralen die zich hebben gevormd tot riffen. De vele soorten tropische vissen die tot aan de kust zichtbaar zijn maar veelal tussen de koraalriffen leven. En natuurlijk in het centrum de souk, de gezellige restaurants, de souvenirwinkels, de kruiden, de oude souk met allerlei verse levensmiddelen. Traditioneel en modern gaan hand in hand maar je proeft de Arabische sfeer die er in het centrum hangt.

Dates 2021 and 2022:

  • On request

Prices:

Groep vanaf 8 personen: ...JD per persoon Groep minimaal 4 personen: ... JD per persoon Groep 2 en 3 personen: ... JD per persoon

Inclusive:

Al het transport tijdens de reis. Kameel rijden met gids. Alle overnachtingen inclusief ontbijt (2 nachten hotel, 2 nachten woestijnkamp, 5 nachten bivak). Alle maaltijden, flessen water, koffie en thee tijdens het kameel rijden.

Exclusive:

Vliegticket. Lunch en diner in Petra en Aqaba. Reisverzekering met werelddekking. Annuleringsverzekering. Visa Jordan en ticket Petra en Wadi Rum (Jordanpass). Dranken, fooien en persoonlijke uitgaven.