TOP
Studie tour Arabische therapieën, Jordan Desert Journeys
Voor therapeuten, in de woestijn van Wadi Rum, Jordanië

Studiereis Arabische therapieën Jordanië

  /  Studiereis Arabische therapieën Jordanië

Studiereis Arabische therapieën Jordanië

/ per person
(0 Reviews)

Een studiereis met wellness gebaseerd op Arabische therapieën. Al eeuwenlang, en nu nog steeds, passen de Bedoeïenen deze therapieën toe om preventief gezond te blijven. Ook in het geval van pijn of klachten, voor verlichting of verbetering. Deze therapieën bevorderen de gezondheid van de gemeenschap. Daarom zijn ze verrassend en vernieuwend in de westerse wellness wereld. Wij passen deze therapieën toe tijdens de retraites. In de woestijn bij de Bedoeïenen van Wadi Rum zul jij, tijdens deze studiereis Arabische therapieën, de technieken en achtergronden eigen maken door ze zelf uit te voeren en te voelen. Zo leer jij, als massagetherapeut of schoonheidsspecialiste, hoe je ze zelf toe kunt passen in jouw praktijk.

Studiereis Arabische massages basis 8 dagen

 • Hammam rituelen in Aqaba
 • Kasaath Hawa
 • Khiaahh Milhh Dode Zee zoutstempelmassage deel 1
 • Jadestone
 • Een dag de woestijn ontdekken met een jeeptour
 • Bezoek aan Petra

Studiereis compleet 15 dagen, de basis zoals hierboven met extra:

 • Honingmassage
 • Khiaahh Milhh deel 2
 • De geheimen van de Dode Zee met behandelingen en Anti-Cellulitis massage
 • Kasaath Hawa en Khiaahh Milhh voor gevorderden
 • Workshop en massage edelstenen
 • Detox massage
 • Drijven in de Dode Zee

Verlenging als je de basis al hebt gevolgd, 9 dagen

Je arriveert de dag voorafgaande aan de honing massage tot en met het drijven in de Dode Zee zoals hierboven bij de 15 daagse studiereis.

7 Redenen om een studiereis Arabische therapieën te boeken:

 • Studeer in het land waar de therapieën dagelijks worden toegepast
 • Therapie in de natuur in de woestijn
 • Leer eeuwenoude geneeswijzen die werken als therapie om toe te passen in jouw praktijk
 • Zowel zelf werken als alles voelen omdat jij ook model bent
 • Breidt je assortiment uit
 • Studeren en vakantie in Jordanië
 • Werken met alles wat de natuur te bieden heeft

Alles wat je verder wilt weten over: Arabische therapieën en massages

Een uitgebreid review (blog) in “Reishonger.nl” van Arjan Mulder over wellness in Jordanië en de Wadi Rum

Jordanië – welkom in Wadi Rum

REISSCHEMA

1

AANKOMST

 • Aankomst in Jordanië
 • Vervoer naar de woestijn de Wadi Rum
  Aankomst op de luchthaven waar de chauffeur jullie opwacht om je naar de Wadi Rum woestijn te brengen. Je verblijf is is een mooi gelegen comfortabel woestijnkamp. Het traditionele Bedoeïenendiner dat geserveerd wordt is overheerlijk, met veel extra's op het buffet. Je slaapt in een gedeelde tent op bedden met eigen sanitair.
2

INTRODUCTIE IN DE WOESTIJN

 • Ontmoet de Bedoeïenen en ga me hen op pad in de 4x4wheel
 • Leer het Bedoeïenenleven en de omgeving kennen
    Acclimatiseren in de woestijn. Na het ontbijt wacht de 4x4wheel jeep om je met de lokale Bedoeïenen op te halen voor een rondreis in de Wadi Rum. De lunch is onderweg in de natuur. Na de lunch gelegenheid tot een wandeling om goed te aarden in een bijzonder gebied. Je overnacht in hetzelfde woestijnkamp.
3

STUDIEDAG: KASAATH HAWA

Na het ontbijt in het woestijnkamp volgt de theorie van deze bijzondere, intensieve therapie, de Kasaath Hawa. Nadien staat de 4x4wheel ingepakt klaar om jullie met je bagage mee te nemen de woestijn in waar de lunch op een uitzonderlijke plaats wordt bereid.
Midden in de woestijn op een beschutte plaats vindt na de lunch de praktijk van van de Kasaath Hawa plaats. Massage tafels staan klaar in de natuur waar niemand zicht op heeft. De Bedoeïenen creëren een fantastische privésfeer waar je ongestoord kunt oefenen en praktiseren.
Naast deze plaats installeren de Bedoeïenen het tijdelijke kamp voor de nacht. Je leeft als een Bedoeïen en krijgt een kijkje in hun leven. Zij zijn degenen die betrokken zijn bij de tour en bij de studie. Dichter bij de bron kun je niet komen.
Na de les heb je nog tijd om samen of alleen van de woestijn te genieten en te verkennen, je kunt een stukje wandelen, een boek lezen, hout sprokkelen of heerlijk nietsdoen.
Ondertussen gaan de Bedoeïenen aan de slag met de voorbereidingen voor het diner dat ze vers in de woestijn bereiden. Als je van koken houdt of recepten wilt verzamelen, neem gerust een kijkje of help mee met het koken. Ik spreek uit ervaring dat het zeer interessant is. De Bedoeïenen besteden veel tijd en liefde aan het koken van een smakelijke en voedzame maaltijd. Ieder gezin heeft een eigen "geheim" kruidenmengsel om een maaltijd te veranderen in een delicatesse.
Nadat je al een tijdje de geuren hebt "geproefd" is het tijd om de lekkere maaltijd echt te nuttigen. Het kampvuur brandt, de thee, vaak met kruiden staat klaar. Maak het je gemakkelijk. Ondertussen worden de bedden opgemaakt waar je nog een tijd naar de sterren kunt staren voordat je in de buitenlucht in slaap valt.
4

STUDIEDAG: KHIAAHH MILHH, DODE ZEEZOUT STEMPELMASSAGE

Na het ontbijt start op dezelfde plaats de theorie van de Khiaahh Milhh, Dode Zeezout Stempelmassage. Je leert hoe je de stempels van puur Dode Zee zout simpel maakt. Nog voor de lunch start ga je de massage leren toepassen.
Na weer een heerlijke lunch oefen je alle punten en voel je de uitwerking van deze therapie.
Na de praktijkles pakken de Bedoeïenen alles op de 4x4wheels om ons te verplaatsen naar een nieuwe bijzondere plaats met nieuwe uitzichten in de Wadi Rum.
Vervolgens is daar het diner en kamp voor de nacht. Opnieuw op een energetische en inspirerende plaats ergens in de woestijn.
5

STUDIEDAG: JADESTONE

Energie van de aarde, van de magische plaats in de woestijn waar je verblijft.
Na het ontbijt ga je aan de slag met de frequenties van edelstenen. Eerst de theorie, waarbij je al omringd bent door de trillingen die de kristallen uitzenden. De Jadestonemassage bestaat uit het leren van 3 verschillende soorten massages. De eerste is het werken met de edelstenen op het lichaam, de tweede is een oneindige massage om de linker- en rechter hersenhelft in balans te brengen met behulp van het lemniscaat symbool en Jadestenen. De derde is een energetische, holistische massage.
Natuurlijk is er iedere dag een koffie/theepauze en een lunch. Je blijft op deze plaats en hebt na de les gelegenheid om van de woestijn te genieten.
Zoals iedere dag staat er ook vandaag weer iets heerlijks en anders op het menu dat de Bedoeïenen voor je bereiden. Je laatste overnachting in de woestijn is vandaag.
6

STUDIEDAG: HAMMAM

Na het ontbijt brengen de Bedoeïenen je terug naar de chauffeur die je vervolgens naar Aqaba vervoert. Je verblijft daar een nacht aan de Rode Zee.
Je bagage gaat rechtstreeks naar het resort, terwijl de chauffeur wacht om je naar de Hammam te brengen. Daar voel je eerst het beroemde reinigingsritueel zelf, uitgevoerd in de Hammam in Aqaba centrum.
Na de lunch in Aqaba in een restaurant waar je Arabische lekkernijen gaat proeven, brengt de chauffeur je terug naar het resort.
Eenmaal terug heb je eerst gelegenheid om naar het strand te gaan en zelfs te snorkelen.
Voor of na het diner krijg je nog wat theoretische les over de verschillende Hammambehandelingen en de benodigdheden om deze behandeling uit te voeren.
Met de geur van de kabbelende zee op de achtergrond val je vast in een diepe slaap.
7

BEZOEK AAN PETRA EN AANKOMST VAN DE GROEP VOOR DE UITBREIDING ARABISCHE THERAPIEËN

Je chauffeur staat klaar zodra je hebt ontbeten om je naar Petra te brengen, de roze-rode stad in de bergen. Voor velen hét hoogtepunt van Jordanië. Petra is hoewel uitgestrekt, veel drukker. Dat geeft je meteen een indruk hoe het ooit is geweest op de hoogtijdagen, zo'n 2000 jaar geleden toen de stad bewoond was met zo'n 50.000 inwoners. Kraampjes langs de "weg", nu met Bedoeïenen. Het is absoluut de moeite waard. Je blijft je verwonderen in Petra.
Later in de middag brengt de chauffeur je naar Madaba (voor luchthaven Amman) of Aqaba (voor luchthaven Aqaba) om daar te overnachten.

Voor degenen die blijven

Na Petra wordt je weer teruggebracht naar het woestijnkamp voor diner en overnachting.

Voor degenen die nieuw arriveren

Aankomst in Jordanië van degenen die komen voor de uitbreiding Arabische therapieën. De chauffeur wacht jullie op bij de luchthaven om je naar een woestijnkamp in Wadi Rum te brengen. Daar dineer en overnacht je.
8

VERTREK BASISGROEP EN STUDIEDAG: HONINGMASSAGE

Voor degenen die vertrekken

Ook voor een studiereis van een week komt de dag van vertrek te snel. Met 4 certificaten van gevolgde trainingen wordt je afhankelijk van de tijd van je vlucht door de chauffeur naar de luchthaven gebracht. Beybey Jordanië. Wij zullen je missen, thuis zul je vast hartelijk verwelkomt worden.

Voor de nieuw gearriveerden en degenen die de volledige training volgen

Na het ontbijt in het woestijnkamp volg je aldaar de theorie van de Honingmassage. Vóór de lunch komen de Bedoeïenen met de 4x4wheel pickup om je op te halen met de bagage om de woestijn van Wadi Rum in te trekken. Op een buitengewoon mooie plaats in de natuur bereiden zij een heerlijke lunch. De massagetafels staan inmiddels klaar om na de lunch de honingmassage op elkaar te oefenen en de specifieke grepen van deze "omgekeerde" massage eigen te maken.
Na de praktijkles is er tijd om zelf of samen de omgeving te verkennen rond het tijdelijke kamp. De Bedoeïenen hebben de plaats verder "opgebouwd" voor een gezellig samenzijn. De Bedoeïenen, die fantastische koks zijn van de lokale keuken zijn al bezig met de voorbereidingen van het diner. Het kampvuur brandt al waar we ons allemaal omheen scharen. Totdat ineens de Bedoeïenen een fantastische schaal op "tafel" toveren waar de heerlijkste geuren je neus hypnotiseren. Eet smakelijk, welkom terug in de woestijn.
De matrassen worden opgemaakt zodat je lekker languit nog kunt nagenieten van de dag. Naar de sterren kunt staren of nog een tijdje bij het vuur kunt zitten.
9

STUDIEDAG: KHIAAHH MILHH DEEL 2

Voor de theorie van de Khiaahh Milhh Dode Zee zoutstempelmassage deel 2 en herhaling deel 1 blijven we na het ontbijt nog even op dezelfde plek. Zodra de korte theorie klaar is en ruim vóór de lunch trekken we weer een stukje verder naar opnieuw een prachtige energetische plaats in de woestijn. Na weer een heerlijke verse lunch gaan we naar de praktijkruimte in de natuur waar de tafels klaar staan. Je leert op je model en voelt de punten op jouw lichaam waar de zoutstempels druk uitoefenen.
Natuurlijk heb je weer gelegenheid om de nieuwe omgeving te verkennen na de praktijkles.
De Bedoeïenen zullen zich met plezier bezighouden met het bereiden van het diner. Misschien vindt jij het fijn om wat hout te sprokkelen of het vuur aan te maken, of bij de Bedoeïenen te zitten of te helpen terwijl ze de maaltijd klaarmaken. Je bent vrij, niets hoeft, wat je fijn vindt om te doen mag.
Kijk je al uit naar opnieuw een nacht onder de sterren?
10

STUDIEDAG: DE SCHATTEN VAN DE DODE ZEE EN BEHANDELINGEN EN ANTI-CELLULITISMASSAGE

Vandaag leer je te werken met mineralen en zouten uit de natuur, de Dode Zee, die je lichaam herkent en apprecieert. Gezonde cosmetica en haar toepassingen op de huid om de balans te herstellen naar een gezond lichaam. Voor de lunchpauze voel je alle producten op je eigen huid en zie je meteen wat deze met je huid doen.
Na het ochtendprogramma wacht er weer een nieuwe magische plaats in de woestijn op ons.
Wat zullen de Bedoeïenen vandaag voorschotelen?
De middag bestaat uit het praktiseren van de behandelingen en van de Anti-cellulitismassage
De woestijn lonkt je om verder te gaan ontdekken. Welke schatten ben je al tegengekomen en zijn in je tas beland?
De woestijn en de Bedoeïenen hebben hun eigen ritme. Resoneer je al mee met het Bedoeïenenleven en het dag en nachtritme zonder tijd?
Het feest van het koken begint weer, wat zal er vandaag op "tafel" verschijnen?
De Bedoeïenen houden van het nachtleven in de woestijn en nemen je vandaag mee op een nachtritje in de omgeving. Ik kan alleen maar verklappen dat het betoverend is. De serene stilte van de nacht ervaren.
Eenmaal terug in wat je eigen vertrouwde slaapplekje is geworden val je vast in een diepe slaap, wetend dat de sterren en de maan over je waken.
11

STUDIEDAG: KASAATH HAWA EN KHIAAHH MILHH VOOR GEVORDERDEN

Een zeer interessante studiedag waarin je het verband tussen pijnpunten, gevoelens en emoties gaat leren herkennen en opsporen. Omdat op dit moment veel coaches ook massages geven kun je op deze manier de vinger leggen op wat er werkelijk gaande is in het lichaam wat soms moeilijk onder woorden is te brengen.
De dag verloopt net als de voorgaande dagen in de woestijn. Een diepe connectie met de aarde, het zand waarin je je de hele dag bevindt en met het universum waar je onder slaapt. Op weer een nieuwe inspirerende plaats in de woestijn.
12

STUDIEDAG: EDELSTENEN, WORKSHOP EN MASSAGE MET KLEUREN, CHAKRA'S EN KRISTALLEN

Energieën, vibraties, frequenties die je kunt toepassen in massages staat er voor vandaag op het menu.
Edelstenen bezitten deze eigenschappen en kunnen zo je lichaam terug in balans brengen. De workshop edelstenen laat je meer weten over je verleden, het heden en het pad dat je gaat bewandelen. Het opleggen, vasthouden en masseren met gebruik van edelstenen heeft een intense werking op diverse lagen in het lichaam. Vandaag ervaar je het.
De dag verloopt ongeveer in hetzelfde ritme als je inmiddels gewend bent. De Bedoeïenen maken weer een ander soort maaltijd om je smaakpapillen te verwennen, iedere dag een andere smaaksensatie.
Dit is je laatste nacht onder de sterren in de woestijn.
13

STUDIEDAG: DETOX

Veel fysieke klachten waarvoor men naar de therapeut, masseur of coach gaat hebben hun oorsprong op een ander vlak. Een detox kan iedereen goed doen behalve als je ernstige onderliggende klachten hebt of je arts het je afraadt. Het zuivert je lichaam van binnenuit. Tegelijkertijd leer je 3 buikmassages op de darmen om het ontgiftingsproces te ondersteunen.
Voor de verandering blijven we vandaag op dezelfde plaats. Aan het einde van de les wordt alles ingepakt en vastgezet op de jeep's om jullie naar een woestijnkamp te brengen waar je het diner gaat genieten en de nacht doorbrengt. Daar heb je samen een tent met badkamer om je op te frissen op de manier zoals je gewend bent.
We zijn benieuwd of jij ook voelt hoe rijk een leven in de woestijn kan zijn.
14

DRIJVEN IN DE DODE ZEE

Na zoveel dagen in de woestijn het Bedoeïenenleven leiden ga je vandaag naar de Dode Zee.
De chauffeur komt je vroeg ophalen na het ontbijt. Je rijdt door een adembenemend landschap naar de Dode Zee om daar te kunnen voelen hoe je omhooggeduwd wordt door het zoute water. Hoe heerlijk het is om je in te smeren met modder en dit in de zon te laten opdrogen.
Na zoveel verschillende massages die je deze weken hebt ervaren en het drijven in de Dode Zee zul je heel relaxed morgen huiswaarts kunnen keren. Vol met energie om meteen aan de slag te gaan met alles wat je hebt geleerd.
Het diner is in Madaba of Aqaba waar je ook blijft overnachten, dichtbij de luchthaven.
15

BEYBEY JORDANIË

Of je nu twee weken aan het programma hebt meegedaan en alle therapieën en massages hebt geleerd, of onderweg bent ingestapt voor het vervolg, het moment om weer terug te gaan naar huis is de laatste dag in Jordanië.
De chauffeur brengt je afhankelijk van de tijd van de vlucht naar de luchthaven in Amman of Aqaba. Over een aantal uur ben je weer thuis.

Data 2021-2022:

Op verzoek

Prijzen vanaf: 

Basisopleiding 8 dagen:

2-6 personen 1495 JOD per persoon, 1 persoon 1895 JOD

Volledige opleiding 15 dagen:

2-4 personen 2995 JOD per persoon, 1 persoon 3695 JOD

Verlenging als je de basisopleiding hebt gevolgd, 9 dagen: 

2-4 personen 1850 JOD per persoon, 1 persoon 2100 JOD

Inclusief:

 • Al het vervoer in Jordanië vanaf de luchthaven tot aan de luchthaven
 • Overnachtingen basisopleiding 8 dagen: 2 x hotel Aqaba en Madaba, 2 x woestijnkamp, 3 x onder de sterren
 • Overnachtingen volledige opleiding 15 dagen: 2 x hotel Aqaba en Madaba, 4 x woestijnkamp, 8 x onder de sterren
 • Vervolgopleiding 9 dagen: 1 x hotel Madaba, 2 x woestijnkamp, 5 x onder de sterren
 • Alle maaltijden, water, thee en koffie tijdens de trainingsdagen
 • Alle massage trainingen en benodigdheden om tijdens de training te gebruiken
 • Bezoek aan Petra (Basis en volledige training)
 • Dode Zee ervaring bij een hotel met privéstrand (Volledige en vervolg training)
 • Jeeptour in Wadi Rum (Basis en volledige training)
 • Bezoek aan de hammam (Basis en volledige training)
 • Instructie handleidingen voor iedere massage
 • Certificaat Arabisch massage specialist
 • De training is in het Nederlands door Brenda van den Brink

Exclusief:

 • Vlucht naar Jordanië
 • Visa en ticket Petra, Wadi Rum via de Jordanpass die je online besteld
 • Reisverzekering voor wereldreizen, annuleringsverzekering
 • Maaltijden op de dag van aankomst en vertrek. Dag 2, lunch in Petra. Lunch aan de Dode Zee, maaltijden in Aqaba
 • Frisdranken en alcoholische dranken
 • Extra kosten voor vroege aankomst of laat vertrek
 • Fooien
 • Extra excursies
 • Massage benodigdheden voor je praktijk
 • Persoonlijke uitgaven

Word je al geprikkeld door reislust naar Jordanië?