TOP
Groepsreizen
Nieuwe groepsreizen, meer retraites, meer reizen met dieren

Jordan Desert Journeys

  /  Bedoeïenenleven   /  Nieuwe groepsreizen, meer retraites, meer reizen met dieren
Groepsreizen

Nieuwe groepsreizen, meer retraites, meer reizen met dieren

En dan ineens staan er bijna vanuit het niets fantastische groepsreizen gepland. Het overleggen en maken van de reisschema’s is al een feestje. Zoveel moois en nieuws komt aan bod. We zijn zo benieuwd wat jij er van vindt. Nog meer mindfulness in verschillende vormen zoals yoga, terug naar jezelf in de stilte van de woestijn, intuïtief uiten wat je bezig houdt in zielenkunst. Bovendien, als je dol bent op dieren en je hebt de mogelijkheid om een groepsreis te maken waarin dieren de hoofdrol spelen samen met een groep gelijkgestemden ben je er dan bij? Om een innige band op te bouwen met je dier die je bijna de hele vakantie vergezeld door de woestijn?

Mijn wens voor topbestemming Jordanië

In 2019 heb ik naar aanleiding van een coachingstraject met Wendy Assenberg van Eijsden voor kleinschalige reisorganisaties om te leren hoe je een goede website bouwt, uitgesproken dat we meer groepsreizen willen. Tot dan boden we meer maatreizen voor individuelen tot 6 mensen dan complete groepsreizen. Omdat we zo graag met kleine groepen werken was het er de laatste tijd niet van gekomen om grootschaliger te denken. Terwijl we in het begin, wel ervaring hebben opgebouwd met grotere groepen zoals een paardenevenement met 25 paarden en ruiters van Wadi Rum naar Petra. Onze grootste groep ooit te paard. Daarna stortte het toerisme in Jordanië in, tot in 2017 Jordanië ineens weer een topbestemming werd. Nu beginnen we weer helemaal fris opnieuw met een nieuwe website en alweer gasten die naar Jordanië komen. Er zijn nu nog meer retraites, mindfulness, paarden, kamelen en honden, natuurlijk omringt door de stilte en weidsheid van de mooie Wadi Rum woestijn.

De wet van de aantrekkingskracht

Wendy en ik besloten de groepsreizen even op een zijspoor te parkeren…

  • De week erna zag ik in mijn tijdslijn op facebook een bericht voorbij komen van Mirjam Diepenbrock. De cursus telepathie voor dieren. Ik meldde me aan want ik wilde weten hoever ik was met deze gave. Lees hieronder wat er toen gebeurde.

 

  • Met Victoria Lagerwey heb ik al een tijdje contact. Er was een sterk gevoel dat we op één lijn zitten wat paarden coaching aangaat. Ik heb haar in Nederland bezocht om een sessie mee te mogen maken met haar paarden. Daarna ben ik een nacht bij haar blijven logeren. We zijn de hele avond in gesprek gebleven over paarden en intuïtief coachen. Ons gesprek ontwikkelde zich veel verder dan paarden…

 

  • Vanaf 2014 ben ik al in contact met Hemera Margrieta. In deze jaren heeft zij zich bekwaamd in soul arts en is nu coach. Ik heb verschillende workshops met haar gedaan en ben op dit moment met een nieuwe bezig, “Nowhere, Now Here”. Harma heeft een aantal jaren in Jordanië gewoond, dat was de aanleiding tot contact toen ze net terug moest keren naar Nederland. Nu staat haar verhaal in ons e-book: “Jordanië in geuren en kleuren”.

 

  • Marion van Overveld van Solaki Yoga benaderd me in 2020. Marion is al eens in Jordanië geweest en weet dat een retraite reis met de Jin yoga een goede bodem zal vinden op de mooiste plaatsen in Petra, Wadi Rum en Aqaba. Nadat de bijzondere reis in eerste instantie afgemeld werd vanwege de extra regelgeving met vliegen en het land betreden wordt 2022 het jaar dat je een Jin yoga retraite kunt volgen in Jordanië met Marion.

 

  • En…een stagiaire, Tina Bakker van een reisorganisatie in Nederland neemt contact met me op omdat ze bezig is met haar eindscriptie. Ze heeft van de reisorganisatie waar ze stage loopt de opdracht gekregen om een reis voor jongeren samen te stellen waarbij het Bedoeïenenleven, het ecologische aspect en duurzaam reizen, en veel interactie met de lokale bevolking het reisdoel zijn. Inmiddels is voor hen een reis samengesteld die deze facetten samen brengt in nog een een unieke reis.

Met als resultaat, 5 nieuwe groepsreizen!

Die allemaal zo uniek, bijzonder en apart zijn. Tevens zo passend bij ons dat we ons nu al verheugen op deze reizen. Denk aan retraites in de stilte in de energetische woestijn, denk aan de connectie met dieren bij 4 van de 5 nieuwe groepsreizen, denk aan een coachtraject en aan het cadeau dat je jezelf geeft. Ik zal alvast een tipje van de sluiers oplichten over de op komst zijnde reizen. Het reizen naar Jordanië is in september 2021 weer op gang gekomen, wij zijn dankbaar dat we de eerste 3 daagse retraite na zo’n lange tijd weer mochten begeleiden.

Woestijnreis intuïtieve verbinding, Jordanië 2020, met Mirjam DiepenbrockWoestijnreis intuïtieve verbinding met Mirjam Diepenbrock

Mirjam nam meteen contact op na mijn aanmelding voor haar cursus telepathie met dieren. Je kon er wat opmerkingen onder plaatsen en nadat ze die las wilde ze me de cursus niet meer laten doen… We spraken af via skype. Ik wilde deze cursus wel graag volgen. Het werd een innemend gesprek waarin Mirjam me aangaf dat ze vreesde dat ik weinig aan de cursus zou hebben omdat mijn telepathische gaven met betrekking tot dieren al ver ontwikkeld zijn.

Boek

Mirjams boek is bijna uit: “De Lijn tussen Magie en Leven”. Ze heeft het plan om ieder jaar een andere bestemming te kiezen om met een groep naartoe te reizen. Jordanië stond al op haar lijstje en mag nu de spits afbijten. Meteen tijdens dit eerste gesprek hebben we de reis samengesteld, heeft zij haar vliegticket geboekt, en de reis al vrij snel op haar website: Animal Soul Academy gezet. En nu staat deze fantastische reis ook bij ons op de website.

Intense reis

Mirjam neemt je mee op een intense reis door Jordanië met als hoogtepunten Petra en de Wadi Rum woestijn waar je 5 dagen gaat paardrijden. Je krijgt veel spirituele inzichten van de paarden die Mirjam “vertaald” naar jou. En…je krijgt als cadeau de online cursus Telepathie met dieren, die ik met zoveel plezier toch mocht volgen. De reis staat gepland met de kerst in december 2020. Meer over Mirjam: Animal Soul Academy

 

Culturele rondreis door Jordanië en 3 dagen paard- of kameel rijden in de woestijn met Victoria Lagerwey

Haar eigen groep staat al te popelen om naar Jordanië te kunnen om deze reis te maken. Natuurlijk met paardrijden of kameel rijden in de Wadi Rum en connectie met de dieren. Haar groep heeft gevraagd naar energetische portalen in Jordanië om daar te kunnen mediteren en te klanken (chanten). Naast het bezoeken van een aantal highlights zoals Petra, de Dode Zee en Aqaba. Haar reis staat gepland in februari 2022. Deze reis is een reis die we al in ons assortiment hebben maar zoals je ziet, alles kan altijd aangepast kan worden aan jouw wensen. Meer over Victoria: Puurplan

Sense Jordan met Hemera Margrieta

Een kunstreis, met de plaatsen waar Hemera speciale herinneringen aan heeft, ze kent het land immers goed. Natuurlijk komt Petra en de Wadi Rum aan bod. Ook Amman en Um Qais en misschien nog meer plaatsen in het noorden. Je volgt gedurende de reis de Sense Jordan creative art met begeleiding van Hemera. De Wadi Rum en ook andere plaatsen lenen zich tot het creëren van intuïtieve kunst. Je hoeft er geen ervaring of aanleg voor te hebben. Materiaal uit de natuur wordt gebruikt alsmede papier en kleur. Naar buiten laten komen wat jou bezig houdt om zo jezelf te mogen ontmoeten, samen met de groep. Uit ervaring kan ik zeggen dat je versteld zult staan wat er aan het licht komt. Na een donkere periode in mijn leven met veel misbruik durfde ik mezelf niet meer te vertonen, wilde niet op foto’s. Harma heeft me weer zelfvertrouwen gegeven in de eerste cursus die ik bij haar volgde, de foto’s met mij er op bewijzen dat ik over die drempel heen ben. De workshops die ik tot nu gevolgd heb, hebben mij op een hoger plan kunnen brengen, weer gebracht naar wie ik ben. De reis staat ergens, zoals het nu lijkt in het najaar van 2022 gepland. De bijzondere situatie waarin we nu leven heeft ons doen besluiten om niets te overhaasten want wat in een goed vat zit verzuurd niet.

Wil je het verhaal van Hemera lezen, ze heeft een hoofdstuk geschreven in het e-book “Jordanië in geuren en kleuren“. Je ontvangt het e-book op je emailadres.

 

Jin Yoga reis met Marion Solaki

Marion is al vanaf haar 10de levensjaar bevlogen door yoga. Met opleidingen in verschillende landen heeft ze haar leefwereld en thuis op vele plaatsen. Ze geeft ze nu yoga sessies in Griekenland, Spanje, Marokko, Nederland en nu gaat ze een prachtige reis begeleiden met Jin yoga in Jordanië. Marion heeft al eerder door Jordanië gereisd en kent de plaatsen waar de reis langs gaat. Petra, Wadi Rum retraite met kamelen en Aqaba.

Meer over Marion: Solaki yoga

Speurtocht naar de ziel van het Bedoeïenenleven, met Tina BakkerBedoeïenenleven in Wadi Rum

Nog in de maak, maar veelbelovend. Jongeren uit Nederland ontmoeten jongeren en Bedoeïenen in Jordanië. Een reis waar duurzaamheid, lokale interacties, leven als een Bedoeïen centraal staat. Bezoeken aan vrouwen coöperaties om te stimuleren dat eeuwenoude kunstnijverheid in Jordanië zoals weven, pottenbakken, het mozaïek ambacht uitvoeren niet verloren gaan. Dat de gebruikte patronen die herkenbaar zijn voor iedere stam blijven voortleven. Niet om in het verleden te blijven leven maar om de culturele waarde in het snelle moderne leven te integreren. En om de vrouwen die nog niet gewend zijn om te werken buiten hun gezin, thuis een kans te geven om met andere vrouwen samen te werken en een inkomen te genereren. Natuurlijk wordt er ook zelf gewerkt door de groep om de oude motieven te leren, vast te leggen en mee te nemen naar huis.

Nomade in de woestijn

De jongeren ervaren zelf hoe het leven toegaat in de woestijn, de brandende zon, misschien een zandstorm, maar ook sprokkelen van brandhout voor het vuur. Het slapen in de open lucht, een trektocht te voet. Met als kers op de taart het hoeden van de kudde van rondzwervende Bedoeïenen, een bezoek aan hun tent, ergens in the middle of nowhere in de woestijn staat gepland. Ik ben benieuwd waar we hen in de woestijn zullen vinden.

Jongeren verbinding met dieren

In Aqaba is een opvang voor zwerfhonden. Op het moment, met meer dan 400 honden die bijna dagelijks over het hek worden gezet, gebracht of ergens opgehaald worden (meestal gewond door een ongeluk of door misbruik) is het terrein flink uit z’n jasje geroeid. De honden krijgen hun vaccinaties en worden gesteriliseerd. Regelmatig komen dierenartsen uit het buitenland een groep honden opereren, terwijl ook plaatselijke dierenartsen zich hebben verbonden aan de shelter voor de dagelijkse noden. Het is mogelijk een hond virtueel te adopteren, een enkele wordt geadopteerd en reist het land uit. Het zijn de meest vriendelijke honden die ik ooit heb gezien. De groep mag er vrijwilligerswerk doen, uitdelen van eten, schoonmaken van de ruimtes waar de honden leven en vooral veel aandacht en knuffels geven.

En met sport

Plaatselijke jeugd en de jongerengroep uit Nederland verbinden zich met een voetbalwedstrijd. Via een gezonde competitie samen met hetzelfde doel nastreven om te winnen. Een gemengd team dat na afloop, wat de uitkomst ook zal zijn, samen zal zitten om de uitkomst te vieren en het delen van levenservaringen. De reis staat gepland in het najaar van 2022.

Eenmalige reizen

We zijn benieuwd wat jij voelt bij deze schitterende reizen. De meeste reizen kun je vinden via de onderstaande button op onze website of via de link op de website van de gast coach. Laat je ons weten of er interesse is? Sommige reizen zijn eenmalig zoals de Intuïtieve woestijnreis Jordanië 2022 met Mirjam Diepenbrock.

Wil je ieder nieuw blog lezen, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Wil je het e-book: “Jordanië in geuren en kleuren” ontvangen? Je krijgt het toegestuurd via je email.

Veel liefs uit de woestijn.

Brenda van den Brink

Marhaba (welkom) uit Jordanië. Brenda is sinds 2003 een intieme relatie met het land Jordanië aangegaan. Verliefd op de woestijn, gepassioneerd door de Arabische woestijnpaarden vertrekt zij in 2009 voorgoed naar Jordanië om in haar geliefde woestijn als een Bedoeïene te leven. De eerste 9 maanden in een tent, in the middle of nowhere. Haar zoon en de paarden om haar heen. Na een aantal nomadische zwerftochten op verschillende plaatsen, o.a. Petra is zij neergestreken in de schitterende, Wadi Rum woestijn. Samen met collega en “broer” Abdullah Alzwaydeh heeft ze Jordan Desert Journeys opgericht. Een echt “familie” bedrijf om gasten een authentieke Bedouin life experience in de woestijn te laten ervaren. Een onvergetelijke reis, vaak samen met de  paarden, kamelen, geadopteerde zwerfhonden en lokale medewerkers.