Over ons

De start van Jordan Desert Journeys

Camp Sun City
Camp Sun City

Jordan Desert Journeys 

Is gebouwd op de tradities van de bedoeïenen levensstijl in de Wadi Rum. Reizen met ons is een authentieke manier om de Wadi Rum woestijn te ervaren. De locale bedoeïenen gidsen zijn opgegroeid in de woestijn voordat ze begonnen te werken in het toerisme.

De meeste van de tours met Jordan Desert Journeys starten vanuit Sun City Camp. Alle accommodatie is gebaseerd op het thema 1001 Arabische nachten om van uw verblijf een buitengewone, sprookjesachtige ervaring te maken.

Slapen onder de sterren

Als je kiest voor een originele authentieke ervaring 'slapen onder de sterren', in het wild in de woestijn met een bedoeïenendiner, neem dan gerust contact met ons op om je wens uit te laten komen. 

Eerst: Eight brothers camp Wadi Rum

Acht Bedoeïenen broers en één zuster in het toerisme in Wadi Rum. Eens in 2008 begonnen de 8 broeders een toeristisch kamp in de Wadi Rum. Het kamp was traditioneel gebouwd met de bedoeïenen 'bait shaar', tenten geweven met zwart geitenhaar. Met trappen naar de hemel om naar de sterren te kijken. De 'Eight Brothers camp tourist' was het begin van vele prachtige woestijn trips met zeer tevreden gasten uit de hele wereld. In 2013 veranderde de kampnaam in Sun City Camp.

Activiteiten

De plaats van het kamp is uitstekend om je reis in de Wadi Rum te beginnen. Of het nu gaat om een jeepsafari, kamelen- en paardensafari, wandelen, klauteren, sterren kijken, ballonvaren, rots- en bergbeklimmen of treinreizen.

Doel 

Ons doel is om u een uitzonderlijke ervaring te bieden in de woestijn van Wadi Rum en de wijde omgeving die u nooit zult vergeten. We houden er allemaal van om je gelukkig te maken en om je een uitstekende bedoeïenen lifestyle-ervaring te geven die je het gevoel geeft dat je een nomade van de woestijn bent.

Eco-vriendelijk

Omdat we van onze woestijn houden, werken we allemaal eco-vriendelijk om het beschermde gebied Wadi Rum voor volgende generaties te behouden.

De broers, 'zus' en vrienden die je ontmoet tijdens de reizen:

Abdullah Alzwaydeh

Abdullah Alzwaydeh with his horses
Abdullah Alzwaydeh with his horses

- Uw gids Abdullah

Hij kent de woestijn van Wadi Rum tot Humeima en Ras a Naqab in het noorden en Aqaba in het zuiden als zijn thuis. Hij is een geregistreerde gids voor het beschermde gebied van Wadi Rum. Werkt al sinds 2001 in het gebied van Wadi Rum met toeristen en spreekt Engels. Maar het belangrijkste is dat hij altijd in de beste stemming is om je een uitstekende woestijnervaring te bieden. Zijn ultieme doel is om je gelukkig te maken.

- Paardrijden

Van één uur tot vele dagen diep in de Wadi Rum en omgeving reizen. Abdullah is je gids op het paard en zorgt voor de paarden.

- Meerdaagse kameel trips

Als je meerdere dagen met kamelen rondtrekt, begeleidt Abdullah de tour met zijn 4WD met alle benodigdheden en je bagage.

- Jeep safari's

Van een paar uur tot meerdere dagen met kamperen in de woestijn onder de sterrenhemel.

- Wellness tours

Of het nu gaat om tochten voor massage of massage training, Abdullah kent de perfecte verborgen plekjes. Om ten volle te genieten van uw wellness en ontspanning in de natuur van de woestijn door een therapeut.

- Bedoeïenen maaltijden koken 

Vind je het leuk om de geheimen te leren kennen van bedoeïenen koken in de woestijn op een houtvuur? Abdullah is je leraar om te onderwijzen hoe je de heerlijke bedoeïenenkeuken klaarmaakt. 

- Familie trips

Zelf met vijf jonge kinderen en een grote familie, is hij zeer ervaren met gezinnen met kinderen. Je kinderen zullen dol zijn op avontuur in de woestijn. Als kinderen plezier hebben, kunnen de ouders ook genieten en ontspannen.

Ahmad 'Moving Sand"Zawaidah

Ahmad 'Moving Sand' Zawaidah
Ahmad 'Moving Sand' Zawaidah

-Uw gids Ahmad, Abu Anas

Ahmad 'Moving Sand' ZawaidahAhmad 'Moving Sand' neemt je graag mee in een magische wereld, nauwelijks te geloven tot je het zelf ervaart.

- Jeep safari's

Ahmad will be every weekend from Thursday evening till Saturday in Wadi Rum to take you on a unforgetable desert tour. He takes time to really show you the beauty of the desert and has a story behid every grain of sand.

Ahmad zal elk weekend van donderdagavond tot zaterdag in Wadi Rum zijn om je mee te nemen op een onvergetelijke woestijn-toer. Hij neemt de tijd om je de echte schoonheid van de woestijn te laten zien en heeft een verhaal achter elke zandkorrel.

- Duiken en snorkelen

Wonend in Aqaba, is Ahmad bekend met de Rode Zee. Hij zal je laten kennismaken met duiken en snorkelen door professionals. Het onderwaterleven in de Rode Zee is de parel van het zuiden van Jordanië. Koralen in verschillende kleuren en vormen, een weelde van tropische vissen laten je gefascineerd achter.

Mansour kameel gids

Mansour the guide for camel riding

-Gids voor kameelrijden

Mansour is gespecialiseerd in alles rond de kamelen. Hij is ook een goede leraar voor kameelrijden. Tijdens meerdaagse tochten zal hij de kamelen begeleiden. Hij houdt van zingen tijdens zijn werk en is een zeer goede kok om de heerlijke maaltijden te bereiden tijdens de rondleidingen dor de woestijn.

Suleiman Alzwaydeh

Suleiman Alzwaydeh
Suleiman Alzwaydeh

-Berg beklimmen

Suleiman is jouw gids voor het beklimmen / klauteren van de Um Addami in Jordanië. En een goede kok van heerlijke maaltijden tijdens de reis.

Brenda van den Brink

Brenda van den Brink surrounded by the horses
Brenda van den Brink surrounded by the horses

-Uw gids Brenda

Brenda woont sinds 2009 in de woestijn in Jordanië en leeft het leven als een Bedoeïen.

- Paardrijden

Sinds een klein kind kon je Brenda vinden in een manege. Het gezelschap van paarden is natuurlijk, zij zijn de ultieme leraren om meer over jezelf te leren. Op emotioneel niveau, ziel en spiritueel niveau. Het is een uitzonderlijk voorrecht om met paarden te werken. Om elkaar te begrijpen en te vertrouwen, één te worden. Je paard zal je leren dat je in het moment bent, het nu. Deze ervaring laat je voelen wat echt belangrijk is in het leven. Makkelijk om de zware lasten te laten gaan. Uitgestrekte vlaktes, ruige bergen, blauwe luchten, de wind zal je hoofd leegmaken en de zon verwarmt je terwijl je naar het einde van de wereld rijdt. Het ultieme gevoel van vrijheid.

-Kameelritten

Op meerdaagse tochten per kameel kan Brenda je gids zijn op een kameel en de karavaan leiden. Kamelen hebben een elegant gedrag zo oud als de tijd, wetende hoe te overleven in de woestijn.

- Wellness trips en retraites in de woestijn

Wellness-vakanties zijn een kostbaar geschenk voor u. Een tijdje in een heel andere wereld om je lichaam, je geest en je spirituele welzijn op te laden. Een ontsnapping uit de dagelijkse routine. De woestijn is een zeer geschikte plaats om overbodige ballast te laten gaan. De enorme leegte zal je vullen met nieuwe energie. Terug naar de basis en misschien jezelf tegenkomen. Leer opnieuw om te waarderen wat echt belangrijk is in het leven. Brenda vergezelt je op je reis naar jezelf. Met Arabische massages die je in een staat van welzijn brengen. Vernieuwd en ontspannen kom je terug in je eigen wereld.

- Bedoeïenen keuken

Brenda leert je hoe je de heerlijke bedoeïenenkeuken kookt op een vuur van woestijnhout. Koken op, in en onder het vuur om een gezonde maaltijd in de woestijn te creëren. Op zoek naar woestijnkruiden en meer te weten komen over de Jordaanse kruiden. Een smaakvolle reis.

- Massage studie trips

Brenda is een massagetherapeut en een lerares. Zij zal je kennis laten maken met de bijzondere oude massagetechnieken die nog steeds in Jordanië worden gebruikt. Zowel in de helende krachten van de zouten en mineralen in de Dode Zee. Na een studiereis brengt u een nieuw scala aan massages in uw praktijk. Uw cliënten zullen deze effectieve massages zeker waarderen, omdat hun welzijn zal verbeteren.

Abu Aseel, Abdelkareem

Abu Aseel, Abdelkareem Alzwaydeh
Abu Aseel, Abdelkareem Alzwaydeh

-Uw gids abu Aseel

Abu Aseel verbindt gasten met de juiste gids. Hij is de coördinator van de jeeptours en de lokale gidsen.

Abu Sakr, Abd Alradi Brizat

Abd Alradi Brizat our Bedouin driver
Abd Alradi Brizat our Bedouin driver

- Uw Bedoeïenen chauffeur

Waar je ook naartoe wilt in Jordanië, Abu Sakr kent de weg en brengt je veilig naar alle bekende en onbekende Jordaanse locaties en bestemmingen.

Hij is een expert in het adviseren van de beste lokale restaurants voor een smakelijke en heerlijke Jordaanse maaltijd.

Tijdens de rondleiding zal hij uitleg geven over de plaatsen die je bezoekt en passeert. Abu Sakr is fijn gezelschap tijdens de uren van reizen van A naar B.

Faisal Alzwaydeh

Faisal Alzwaydeh
Faisal Alzwaydeh

-Jeep tours

Faisal is je gids tijdens jeep safari's, hij begeleid tevens korte paardenritten en zorgt voor de paarden als iedereen op tournee is.