TOP
6 Dagen paardrijden in de Wadi Rum. Jordan Desert Journeys
6 Day Horse Trek on an Arabian Desert Horse

Horse Riding with Bedouin Jordan

  /  Horse Riding with Bedouin Jordan

Horse Riding with Bedouin Jordan

/ per person
(0 Reviews)

Vrij als een vogel op een Arabisch woestijnpaard paardrijden door de uitgestrekte en schitterende woestijn van Wadi Rum, samen met de Bedoeïenen. Een avontuur dat altijd bij je zal blijven. Je paard zien genieten, de passie, kracht en gevoeligheid van je paard voelen. Het plezier dat je samen hebt. In de nacht blijft je paard bij je terwijl jij op een plekje bij het vuur slaapt. Het eerste wat je ziet als je je ogen opent is je paard die je vragend aankijkt, “zullen we weer?”.

7 Redenen om te gaan paardrijden met Bedoeïenen in de Wadi Rum:

 • Je houdt van paardrijden op ongewone plaatsen zoals de woestijn
 • Je wilt eens in je leven een Arabisch woestijnpaard berijden
 • Omdat je op een paard het gevoel hebt vrij te zijn, hoog te kunnen vliegen
 • Omdat je benieuwd bent naar het leven van de Bedoeïenen in de woestijn
 • Een meerdaagse paardentocht door de natuur je zoveel energie en inspiratie geeft
 • Omdat je dag en nacht in gezelschap van je paard wilt zijn
 • Je het heerlijk vindt om buiten in de natuur te slapen of dit wilt uitproberen
 • Petra bezoeken al heel lang op je verlanglijstje staat

 

Zie ook onze andere Paardrijreizen!

Arabische woestijnpaarden

Arabische woestijnpaarden getraind door bedoeïenen zijn dieren met karakter: gepassioneerd, gehoorzaam, nieuwsgierig en gracieus. De kudde paarden leeft in de woestijn en is gewend aan het lokale klimaat. De opvallende Arabische woestijnpaarden zorgen voor een onvergetelijke hippische ervaring. Zand vlaktes, bergen, rotsen en kloven, niets is vreemd voor deze paarden, ze houden van de woestijn. Je rijdt twee keer per dag, 2-3 uur elke dag: in de ochtend en na de lunch. Daartussenin kun je schuilen voor de zon in het kamp dat we voor je maken terwijl de Bedoeïenen de lunch klaarmaken. Er gaat op iedere tocht een gids te paard met jullie mee. Voor de route, voor gezelschap en voor de paarden. De gids kent alle paarden en welke manieren welk paard nodig heeft om een fijne rit te hebben. Het rijden op Arabische woestijnpaarden is iets anders dan de westerse paarden, onderweg zul je het verschil gaan voelen maar ook hoe jij je paard beter kunt begrijpen. Na iedere rit heb je de mogelijkheid om voor je paard te zorgen. Je krijgt alle gelegenheid om aan deze speciale band te bouwen voor meer verbinding met je paard.

De Wadi Rum, het landschap

Wadi Rum is zo divers, elke dag een nieuw landschap door canyons, open vlaktes met een kleine verhoging van uitgestrekt woestijnlandschap met veel zand. Wadi Rum, ook wel genoemd de "Vallei van de Maan" of Mars. Soms rijdt je langs rotsen in alle natuurlijke kleuren, soms door het rode of het witte zand. Soms over de rotsen, onder de natuurlijke bruggen (bogen). Meer dan 10.000 rotstekeningen zijn te vinden in de Wadi Rum en in de omgeving, je zult er een aantal van zien. En dan heb je nog de zandstenen rotsen, zomaar ergens neergezet in het zand, en de indrukwekkende granieten bergen of een combinatie van beide. De meeste mensen denken dat de woestijn alleen maar zandduinen is en ja, je vindt er prachtige en hoge zandduinen, bijeen in sommige gebieden maar ook opgewaaid tegen een rots. In de Wadi Rum geniet je van de vegetatie van acacia bomen, zelfs een olijf- en palmboom en veel groene struiken. Ook dieren kiezen ervoor om in de Wadi Rum te leven. Veel soorten vogels, hagedissen, kevers en de vos, wilde honden, woestijnmuizen, hazen, egels en de gazelle. In een groot afgesloten gebied zelfs de oryx. Sommige dieren zul je zien, andere zullen zich overdag verstoppen. Eeuwenlang trekken pelgrims, nomaden en handelaren al met hun caravans kamelen en kostbare waar door de Wadi Rum, omdat er water is. Je zult langs een aantal van deze reservoirs komen waar ook de paarden, als er water is na de regen uit zullen drinken.

Reis je in de voetsporen van Lawrence of Arabia of kies voor de stille woestijn, de woestijn van de Bedoeïenen?

We hebben deze 2 tours waar de groep uit kan kiezen:

- De ziel van het Bedoeïenenleven

De meeste groepen kiezen voor het rijden in de rustige, vredige gebieden waar je nauwelijks een toerist tegenkomt. Waar je een Bedoeïen kunt tegenkomen op zoek naar zijn kamelen die ergens in de uitgestrekte woestijn staan te grazen. Daar heb je meer kans om dieren in het wild te vinden, met een overweldigende schoonheid. Je krijgt daar met het idee dat je de enige bent in de woestijn, wat niet zo is want er zijn Bedoeïenen. Daar kun je nog de ziel van het Bedoeïenenleven vinden met bedoeïenennamen voor de rotsformaties en uitkijkpunten. Waar je paard niet geprikkeld wordt door alle factoren die het toerisme meebrengen, waar ze zichzelf kunnen zijn.

- In de voetsporen van Lawrence of Arabia

Een tour langs de hoogtepunten van Wadi Rum, de Lawrence of Arabia-tour. Veel namen van hoogtepunten in de Wadi Rum zijn verbonden met deze Engelse officier in de Eerste Wereldoorlog. En ja, Lawrence of Arabia was in Wadi Rum maar veel verhalen om hem heen zijn hun eigen leven gaan leven, soms anders zoals we herkennen uit de geschiedenis. Tegenwoordig komen veel toeristen naar de hoogtepunten waar je nooit alleen bent. Veel jeeps nemen dezelfde route met soms schreeuwende en fotograferende toeristen, buiten in de jeep, wat mij het gevoel geeft alsof je in een pretpark bent. Dit was ooit een fijne tour met veel houvast. Met het toenemen van het toerisme is dit wel veranderd.

Vergezeld door een jeep met voorzieningen

Tijdens de paardenreis wordt je vergezeld door een jeep die jouw bagage, alles voor kamperen in de woestijn, eten en water voor mensen en paarden vervoerd. Samen met de lokale Bedoeïenen die alles verzorgen in de woestijn, zowel het kamperen, het koken, de paarden, het kampvuur. Zij leven het Bedoeïenenleven en vinden het heerlijk om jou mee te nemen in hun leven terwijl je hun speciale gast bent.

Accommodatie in de woestijn

Bij aankomst in de woestijn breng je de nacht door in een comfortabel woestijnkamp met tenten, bedden en badkamers met stromend water. Verwacht basic accommodatie tijdens een reis diep in de woestijn. Waar je wel de unieke kans krijgt om onder de sterren te slapen op de meest idyllische plaatsen in de woestijn. Op aanvraag zijn er kleine 2-persoonstentjes beschikbaar maar de ervaring is dat bijna iedereen er voor kiest om zelfs in de winter buiten te slapen. De kampen die de Bedoeïenen tijdens de tour maken zijn bedoeïenen-stijl, zittend op matrassen, eten op zoals zij dat doen, uit een grote schaal op de grond, natuurlijk zijn er borden en bestek beschikbaar als je daar voor kiest.

Petra & Aqaba

Nadat je de woestijn hebt beleefd en het paardrijden avontuur hebt voltooid, zul je Petra, de lang verborgen schat van Jordanië bezoeken, en genieten van Aqaba in een resort aan de Rode Zee.    

Data 2020-2021:

Op verzoek

Prijzen:

... JD bij 4-6 deelnemers ... JD bij 8 en meer deelnemers Inclusief 6 dagen paardrijden Groepen minimaal 4 deelnemers.

Inclusief:

 • Al het vervoer in Jordanië vanaf de luchthaven tot aan de luchthaven
 • Hotelaccommodatie voor 2 nachten, op basis van een tweepersoonskamer met bad of douche en toilet
 • Volpension tijdens paardrij-dagen, inclusief koffie, thee en water
 • Paarden en begeleiding
 • Bagagetransport
 • 2 Nachten in een woestijnkamp
 • 5 Nachten kamperen in Wadi Rum (breng je eigen slaapzak mee)

Exclusief:

 • Vlucht naar Jordanië
 • Visa en ticket Petra en Wadi Rum via de Jordanpass die je online besteld
 • Visakosten zonder Jordanpass (visa worden geregeld op de luchthaven voor ongeveer 40 JD per persoon)
 • Toegangsprijzen zonder Jordanpass: Petra (50 JD), Wadi Rum (5 JD)
 • Reiserzekering voor wereldreizen en risicovolle sporten, annuleringsverzekering
 • Lunch en diner in Petra en Aqaba
 • Frisdranken en alcoholische dranken
 • Extra kosten voor vroege aankomst of laat vertrek
 • Fooien
 • Extra excursies
 • Persoonlijke uitgaven