TOP
Themareis Arabische Therapieën, Jordanië. Jordan Desert Journeys
Themareizen in de Wadi Rum woestijn, Jordanië

Thema Arabische Therapieën

  /    /  Thema Arabische Therapieën

Themareizen Arabische Therapieën in de woestijn van Wadi Rum

Een innerlijke reis met Arabische Therapieën die je dichter bij jezelf brengt. Midden in de natuur, in de liefdevolle armen van de mooie woestijn van Wadi Rum.

Je zoekt naar een Arabische therapiereis omdat je:

  • Interesse hebt naar de natuurlijke geneeswijzen van de Bedoeïenen
  • Je wilt verdiepen in de Arabische therapieën
  • Benieuwd bent wat een Arabische massage voor jouw lichaam doet
  • Van natuurlijke eeuwenoude beproefde behandel methoden houdt
  • Alleen het beste toestaat aan jouw lichaam
  • Wilt ontspannen met natuurlijke therapieën
  • Houdt van massages in de natuur

Arabische Therapieën van de Bedoeïenen

Eeuwenoude therapieën en massages van de Bedoeïenen worden weer tot leven gebracht. Tegenwoordig grijpen helaas veel Bedoeïenen eerst naar de moderne geneeskunst en middelen om beter te worden. Maar nu zie je dat men, als het niet werkt, wel terugkomt bij de natuurlijke therapieën. Vaak zijn deze alleen nog bij de oudere generaties bekend.

De Bedoeïenen ontvangen de kennis via hun ouders of grootouders om hun gezin gezond te houden. Nog maar 50 jaar geleden leidden de meeste Bedoeïenen een nomadisch bestaan in de woestijn. Gelukkig zijn er nu nog wel bronnen waar deze overleverde geneeskunde bekend is. Al zie je deze bronnen bij de jongere generatie steeds meer verdwijnen.

Met de komst van het moderne leven in huis, verwesteren de gewoontes snel. De meeste moderne consumptie artikelen zijn aanwezig, zoals televisie en internet. Het veranderd de kijk op het leven snel.

Ook stress heeft helaas zijn weg gevonden in het leven van de Bedoeïenen. Hoe zij dat oplossen zul je merken als je in de woestijn bent. Je zult de in de woestijn de gelegenheid krijgen om deze werkzame therapieën zelf te ervaren of te leren.

 

Uit het e-book “Jordanië in geuren en kleuren”, Arjan Mulder:

Op mijn eerste dag in Wadi Rum neemt Brenda me direct mee de woestijn in. Met een kist vol wellness-spullen, een matras en een stapel witte handdoeken zoeken we een plekje in de schaduw. Het is november maar in de woestijn nog altijd erg heet. Brenda: “Voor de Kasaath Hawa massage gebruik ik omgekeerde glazen die ik vacuüm maak boven een vuurtje. Het is een oude Arabische techniek en mijn ‘bedoeïenen-moeder’ heeft het me geleerd. De Khiaahh Milhh massage gebeurt met stempels van ongebleekte katoen die worden gevuld met Dode Zee zout en warme amandelolie. Daarmee stimuleer ik punten op het hoofd, het gezicht, hals, nek, schouders en rug.” Als de zon al bijna onder is en we op een open vuur in de woestijn een potje salie-thee maken, volgt ter afsluiting nog een massage met honing en Jadestenen. Wat is dit mooi…

Verder lezen? Vraag hier het gratis e-book aan.