TOP
Themareis avontuur, Jordanië. Jordan Desert Journeys
Themareizen in de Wadi Rum woestijn, Jordanië

Thema Avontuur

  /    /  Thema Avontuur

Avontuur in de woestijn van Wadi Rum, Jordanië

Woestijn avontuur om de Wadi Rum in Jordanië te ontdekken. Met bijvoorbeeld een jeeptour. Dwars door het zachte zand. Of van hoger op met een ballonvaart over de Wadi Rum. Slaap je weleens buiten? In Wadi Rum is dat mogelijk, in de natuur, onder de sterrenhemel.

Je zoekt naar een avontuur reis in Jordanië omdat je:

  • Nieuwe dingen wilt uitproberen
  • Ten volle wilt experimenteren wat het leven te bieden heeft
  • Je grenzen wilt verleggen
  • De natuur wilt opzoeken
  • Met de mooiste foto’s wilt thuiskomen
  • Nog nooit eerder onder de sterrenhemel, buiten hebt geslapen
  • Al heel lang een ballonvaart op je bucketlijst hebt staan

Jeep safari met de 4x4wheel

Een bezoek aan de Wadi Rum is een avontuur. De woestijn intrekken die zo aantrekkelijk is vanwege de schitterende vergezichten. Er lopen geen wegen doorheen, er zijn geen winkels. Je kunt alleen maar vertrouwen op je gids, je paard, je kameel of de 4x4wheel. Je geeft je over aan hun ervaring. Dat kan betekenen dat je eens vast komt te zitten in het zand. Dat is natuurlijk de grootste fun want je gids weet de jeep altijd weer verder te krijgen of te repareren.

De woestijn intrekken betekent ook je vrijheid opzoeken, van de gebaande paden af. De natuur intrekken en op avontuur gaan. Een nieuwe beleving als je nog nooit in de woestijn bent geweest. Je hoeft niet avontuurlijk te zijn ingesteld om op avontuur te gaan, je ervaart gezamenlijk de natuur.

Ballonvaart

De Wadi Rum van bovenaf bekijken, een geweldige ervaring met zoveel schoonheid beneden. Alsof de rotsen zomaar in het rond gestrooid zijn in het zand. Een écht avontuur.

Overnachting ergens in de woestijn onder de sterren

De meeste vragen komen over het overnachten in de natuur. Als je nooit eerder buiten hebt geslapen kun je dat nu uitproberen. Voor de meesten is het een onvergetelijke ervaring.

Uit het e-book “Jordanië in geuren en kleuren”, Anika Redhed:

We zijn twee dagen in Wadi Rum, samen met Brenda. Eerst scheuren we vier uur rond met een jeep. Dan hebben we theepauze voor we onze paarden bestijgen. Brenda had ons overtuigd om in de open lucht te gaan slapen in plaats van in een tentenkamp. Vanuit Nederland, in de beschutting van ons warme, schone huis met stromend water klonk dat zeer aantrekkelijk. Inmiddels wordt het spannend, want een wc is best fijn en wie weet wat voor beestjes er allemaal in mijn oor kruipen als ik in het zand lig te slapen.

Verder lezen? Vraag hier het gratis e-book aan.

Mogelijkheid met overnachting onder de sterren in de woestijn
Mogelijkheid met overnachting onder de sterren in de woestijn
Ontdek de onbekende, niet toeristische stilte plekken van de woestijn
Alle hoogtepunten met mogelijkheid tot overnachting onder de sterren in de…